بعد از آن که شورای عالی انقلاب فرهنگی اوایل خرداد سال جاری، با استناد به اساسنامه جدید دانشگاه آزاد، سیدشهابالدین صدر، نسرین سلطانخواه، محمدحسن شجاعیفرد، فرهاد دانشجو و فرهاد رهبر را به عنوان اعضای جدید هیأت امنای این دانشگاه معرفی کرد جدالهای دولت و دانشگاه آزاد به صحن مجلس رسید.
تصویب طرحی درباره موسسات آموزش عالی غیردولتی در پارلمان با تنشهای فراوان به تصویب رسید که اول همین هفته از سوی شورای نگهبان رد شد. چند روز پیش برخی رسانهها از جلسهای خبر دادند که قرار است در آن رئیس جدید دانشگاه انتخاب شود، هرچند این جلسه در دو موضوع مناقشه (وقف و اساسنامه جدید) تشکیل نشد و تشکیل نمیشود اما رسانههای نزدیک به دولت ترجیح میدهند گمانهزنی درباره رئیس آینده دانشگاه آزاد را ادامه دهند.
سه وزیر سابق دولت تا رئیس سابق مجلس شورای اسلامی و رئیس سابق دانشگاه تربیت مدرس اسامیای بودند که هفتههای گذشته به عنوان گمانه از آنان یاد شد. جدیدترین گزینه ریاست هم کسی نبود جز علیاکبر ولایتی که روز سه شنبه در این مورد اظهار بیاطلاعی کرده و گفته که «برای این کار داوطلب نیستم.»
دکتر علی اکبر ولایتی که این سالها و پس از تجربه گران سنگ دیپلماتیک در نقش چهرهای فرهنگی و تاریخدان در محافل فرهنگی حضور مییابد، به خوبی سرنوشت مقامات اجرایی را میداند و شاید از همین روست که از همه مناصب رسمی اجرایی دوری میگزیند.
نظر شما