حسین سبحانی نیا

کشور عربستان و تندروهای حاکم بر آن هرازچندگاهی در موضوع‌هایی خبرساز می‌شوند که هر چقدر هم به شنیدنشان عادت داشته باشیم نمی‌توانیم به آنها عادت کنیم. این بار هم این مسئولان محترم به عملی دست زده‌اند که طبق معمول غیر‌منطقی و غیر‌متعارف است.

در روزهای اخیر دیده می‌شود که کشور عربستان به زنان ایرانی زیر 40 سال برای سفر به این کشور ویزا نمی‌دهد.

هرچند در جلسات مختلفی که نمایندگان مجلس و با مسئولان سازمان حج و زیارت و وزارت امور‌خارجه داشته‌اند صحبت چندانی در این مورد نشده است و هنوز هم مسئولان ایرانی در پی انجام دادن اقدام خاصی در این زمینه نیستند، اما این مسئله منکر این قضیه نیست که این کار غیر‌منطقی و غیر‌قانونی است.

از طرف دیگر ما در صحنه بین‌المللی بسیار دیده‌ایم که مثلاً یک کشور به مردم کشوری دیگر ویزا برای سفر نمی‌دهد، ولی در مورد کشور عربستان باید گفت وقتی ما می‌ببینیم که مسئولان این کشور افتخارشان این است که خود را خادم‌الحرمین می‌دانند، بنابراین وظیفه‌شان این است که مقدمات زیارت راحت را برای تمام مسلمانان جهان، چه زن چه مرد، فراهم کنند و طبق موازین بین‌المللی و اسلامی به هیچ بهانه‌ای نمی‌تواند چنین تبعیض‌هایی را برای نیمی از جمعیت کشوری دیگر اعمال کنند؛ به همین منظورهم این قضیه قابل پیگیری است و مسئولان دستگاه دیپلماسی ما باید با جدیت تمام این مسئله را دنبال کنند و به دنبال دلیل بگردند تا هیچ بهانه نادرست و غیر‌منطقی‌ای نتواند این تبعیض را در حق زنان مذهبی ایرانی روا بدارد.

البته باید گفت مجلس نیز در این زمانه مسئول است و باید در این مورد پیگیری‌های لازم را انجام بدهد و از دستگاه‌های اجرایی پاسخ بخواهد.

از سوی دیگر همانطور که در بالا آمد در کشورهایی مانند عربستان اصل بر تسهیلات سفر است و چگونه و به چه دلیلی این کشور می‌تواند این قضیه را توجیه کند که از سفر زنان ایرانی به این کشور جلوگیری می‌کند؟ این مسئله نه تنها در روابط دو کشور ایران و عربستان مشکل‌ساز است بلکه باعث می‌شود وجهه بین‌المللی کشورهای اسلامی نیز تخریب شود، چرا که طبق موازین بین‌المللی هیچ کشوری نمی‌تواند یک کشور و مردمش را خوب بداند و دیگری را بد؛ این اقدامات توهین به مردم کشور ماست که همیشه مردمش به سفر به عتبات عالیات و خانه خدا علاقمند بوده‌اند.

در چندین سال اخیر شاهد بوده‌ایم که تندروها و وهابیون کشور عربستان به طور کل از سفر ایرانی‌ها به این کشور راضی نبوده‌اند و حالا بعد از اقداماتی مانند راه ندادن زنان به قبرستان بقیع، کلاً تصمیم به این گرفته‌اند که آنها را به این کشور و شهرهای مقدس مکه و مدینه هم راه ندهند.

به نظر می‌رسد چنین اقداماتی اساساً هدفش توهین به مردم کشور ماست، وگرنه به هیچ بهانه‌ای نمی‌شود از تشرف زنان ایرانی به این مکان‌های مقدس جلوگیری کرد فقط به این بهانه که آنها زن هستند و لابد لیاقت رفتن به چنین مکان‌هایی را ندارند.

این مسئله را فقط می‌شود با عکس‌العمل منطقی از سوی مسئولان دیپلماسی ایرانی حل کرد تا شاید بتوان کمی از حقوق زنان ایرانی در برابر اقدامات غیر قانونی مسئولان کشور عربستان حمایت کرد.

نایب رئیس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

کد خبر 7372

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین