هیلاری کلینتون پاسخ تمامی هشدارهای کره‌شمالی را با یک جمله داد؟ کمک اقتصادی به شما علاقه شخصی ما نیست!

مناقشه لفظی میان ایالات متحده و کره‌شمالی اندک اندک از حد درگیری‌های دیپلماتیک فراتر می‌رود . رهبران پیونگ یانگ از یک سو تهدید می‌کنند که دیگر کاسه صبرشان لبریز شده و می خواهند بار دیگر دست به دامان تسلیحات هسته‌ای و موشک‌های بالستیک شوند. ایالات متحده اما گمان می‌کند که این حد از مشوق‌های سیاسی و اقتصادی که در اختیار کره‌شمالی قرار گرفته است برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای این کشور کافی است . شاید به همین دلیل باشد که هیلاری کلینتون در جامه وزیر امور خارجه ایالات متحده به صراحت هشدار می دهد که کشورش از ارائه کمک‌های اقتصادی به کره شمالی هیچ سودی نمی برد.
هیلاری کلینتون در جلسه تخصیص بودجه سنا آمریکا برای سال مالی 2009، گفت: ارائه کمک‌های مالی به پیونگ یانگ نه منفعتی برای ما دارد و نه مطابق با تمایل‌های ما است. آنچه که رهبران این کشور انجام می‌دهند در حقیقت تنها منجر به فرو رفتن بیشتر ان در گردابی از مشکلاتی تازه می‌شود.
بیانیه وزارت امور خارجه کره‌شمالی که هفتاد و دو ساعت پیش منتشر شد درست مانند شلیک به اعصاب جامعه‌بین‌المللی بود . پیونگ یانگ در این بیانیه تهدید کرده بود که در صورت خودداری سازمان ملل از عذرخواهی رسمی از این کشور ، آنها هم بار دیگر دست به آزمایش موشک‌های بالستیک هسته‌ای و میان قاره‌ای خواهند زد .
در بخشی از این بیانیه هم آمده است که این کشور قصد دارد تا یک راکتور آب سبک را به عنوان اولین قدم برای ساخت نیروگاه هسته‌ای احداث کند. اما شورای امنیت سازمان ملل باید به خاطر صدور بیانیه‌ای که آزمایش موشکی کره شمالی در تاریخ پنجم آوریل را محکوم کرد، طبق درخواست پیونگ یانگ از این کشور عذرخواهی کند.
پیونگ یانگ تا کنون بارها هشدار داده است که در پاسخ به این اقدام شورای امنیت، از مذاکرات شش جانبه خلع سلاح هسته‌ای کنار خواهد رفت. پیش از انجام آزمایش موشکی پنجم آوریل، کره شمالی اعلام کرده بود که دیگر تمایلی برای دریافت کمک‌های غذایی از آمریکا ندارد و از نهادهای آمریکایی که در کره شمالی مشغول توزیع غذا بودند خواست تا این کشور را ترک کنند.
دولت جورج بوش، رییس جمهور سابق آمریکا، ماه می سال گذشته اعلام کرد که آمریکا 500 هزار تن کمک‌های غذایی به کره شمالی ارایه خواهد داد و البته در آن زمان ادعای کاخ سفید این بود که این کمک ربطی به برنامه هسته‌ای کره شمالی ندارد.
بر اساس گزارش وزارت امور خارجه ایالات متحده این کشور در دو سال گذشته 169 هزار تن کمک غذایی به کره شمالی ارایه داده است.
واکنش کره شمالی اما هیلاری کلینتون را بر آن داشت تا ادعا کند که این کشور با خروج از مذاکرات شش جانبه خلع سلاح هسته‌ای، خود را در انزوای بیشتر بین‌المللی فرو می‌برد.
کلینتون تاکید کرد که با توجه به تحولات اخیر، بازگشت کره شمالی به مذاکرات شش جانبه اگر غیر ممکن نباشد، غیر قابل باور است. وی افزود : . تا زمانی هم که کره شمالی به مذاکرات شش جانبه بازنگردد، آمریکا تمایلی برای ارایه کمک‌ مالی به این کشور ندارد.
کره شمالی اعلام کرده است که آزمایش موشکی این کشور در تاریخ پنجم آوریل تنها به منظور قرار دادن یک ماهواره مخابراتی در مدار زمین صورت گرفته ؛ اما مقامات ارتش آمریکا و سایر کشور‌ها معتقدند این اظهار نظر از سوی مقامات کره شمالی نوعی سرپوش برای آزمایش موشک‌های دوربرد این کشور بوده است.

کد خبر 7419

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار