رهبر انقلاب کوبا تاکید دارد که کشورش برده ایالات متحده نخواهد شد.

معادلات میان کوبا و ایالات متحده هر روز پیچیده‌تر از قبل می‌شود. از یک سو باراک اوباما رئیس‌جمهوری ایالات متحده با لغو پاره ای از تحریم‌ها مسیر را برای عادی‌سازی روابط پس از نیم قرن مهیا می‌کند و از سوی دیگر باقی‌ماندن تحریم‌های کمرشکن اقتصادی کاسه صبر کوبایی‌ها را لبریز کرده‌است . در این میان فیدل کاسترو رهبر انقلاب کوبا که بیش از نیم قرن بر کرسی قدرت در این کشور تکیه زده بود هر بار موضعی متفاوت در برابر ایالات متحده اتخاذ می‌کند.

فیدل نخستین رهبر امریکا لاتین بود که پس از پیروزی باراک اوباما در مقاله‌ای او را امید تازه خوانده و برایش دعا کرد. حالا اما گویا خودداری های کاخ سفید از لغو تحریم‌های اقتصادی رهبر انقلابی کوبا را عصبی کرده است .
فیدل در تازه‌ترین مقاله‌ای که منتشر شده است ادعا می‌کند که ایالات متحده همچنان به دنبال برخورد برده‌وار با هاوانا است . فیدل 82 ساله به ساکنان کاخ سفید هشدار می‌دهد که باید از توهم تبدیل کوبا به مستعمره‌ای برای خود بیرون بیایند.

باراک اوباما پیش از این اعلام کرده بود که به دنبال ازسرگیری روابط کشورش با کوبا پس از 50 سال خصومت و دشمنی میان دو کشور است. البته او همچنان تاکید دارد که تحریم اقتصادی آمریکا علیه کوبا که از سال 1962 اعمال شده ادامه خواهد یافت.

اوباما اخیرا قوانین ممنوعیت سفر اتباع کوبایی حاضر در آمریکا را به کوبا لغو کرد و از این کشور خواست تا زندانیان سیاسی را آزاد نماید و برای برخورداری از مصالحه بیشتر واشنگتن، حقوق بشر در این کشور را ارتقا دهد. شروطی که فیدل و برلدرش رائول آنها را نقض حاکمیت کوبا و یا بدتر از آن می‌دانند.

برادران کاسترو اما در خصوص مذاکره با آمریکا ابراز تمایل کرده‌اند و مذاکرات غیر رسمی و سطح پایین در واشنگتن برگزار شده است.

فیدل کاسترو در ادامه نوشت: آنچنان که برخی متصور هستند، ما آتش افروز نیستیم. اما در عین حال آن قدر هم احمق نیستیم که توسط افرادی فریب بخوریم که معتقدند تنها مساله مهم در جهان قوانین اقتصادی و نظام کاپیتالیستی تولید است.

رائول کاسترو هم همگام با برادر بزرگ‌تر تاکید کرد که کوبا هرگز دست به اقدامات نمادین برای خشنود ساختن آمریکا نخواهد زد. زندان گوانتانامو از جمله موارد مورد اختلاف میان کوبا و ایالات متحده است . رائول اخیرا در انتقاد از این حرکت ایالات متحده گفته بود : کوبا هیچ پایگاه نظامی در خاک آمریکا که مغایر با خواست مردم کشور باشد، ندارد. کوبا هرگز آمریکا یا شهروندانش را تحریم نکرده است.
هاوانا بارها از آمریکا خواسته است پایگاه گوانتانامو را ترک کند، اما واشنگتن حضور در این پایگاه را حق خود می‌داند.

رابرت وود، سخنگوی وزارت امور خارجه‌ آ‌مریکا هم در واکنش به اظهارات کاسترو گفت: ما علاقمند به گفت‌وگو با کوبا هستیم، اما فکر می‌کنم جامعه‌ بین‌المللی خواهان مشاهده‌ اقدامات بیشتر از سوی هاوانا برای اثبات جدی بودن دولت این کشور مبنی بر انجام مذاکره است.

 

 

کد خبر 7422

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین