پیشنهاد اخیر وزارت صنایع و معادن مبنی بر افزایش تعرفه واردات فولاد در کمیسیون ماده یک مورد پذیرش اعضا قرار نگرفت تا نگرانی های فعالان صنعت فولاد بیش از پیش تشدید شود.

گروه اقتصادی: به دنبال بحران اقتصادی در جهان صنعت فولاد فصل تازه ای را تجربه می کند به طوریکه تقاضا برای آن به طور چشم گیری کاهش پیدا کرده است. در این شرایط تولید کنندگان صنعت فولاد انتظار دارند تا دولت با ابزار تعرفه شرایط را برای واردات دشوار کند تا بدین ترتیب بحران اقتصادی جهان آسیب کم تری به آنها وارد کند.

با وجود اینکه طرح افزایش تغرفه واردات فولاد  وزارت صنایع و معادن در کمیسیون ماده یک ناکام باقی ماند این وزارتخانه این موضوع را با جدیت پیگیری می کند.  هر چند تا کنون وزیر صنایع و معادن موضع خاصی در این رابطه اتخاذ نکرده است اما  مدیرکل دفتر صنایع الکتریکی و فلزی وزارت متبوع وی بر پافشاری این وزارتخانه در رابطه با افزایش تعرفه واردات فولاد تاکید می کند: "  وزارت صنایع و معادن بر افزایش تعرفه واردات فولاد به کشور مصر بوده و با وجود این‌که این پیشنهاد در کمیسیون ماده یک مورد پذیرش قرار نگرفت، اما باز هم روی پیشنهاد خود اصرار می‌کنیم." وطن دوست در بخش دیگری از اظهار نظر های خود به اعضای کمیسیون ماده یک طعنه می زند که آنها دید صنعتی و تولیدی لازم در این رابطه را ندارند و به همین دلیل با طرح پیشنهاد وزات صنایع و معادن مخالفت کرده اند: " در کمیسیون ماده یک دید صنعتی و تولیدی وجود ندارد. "

در رابطه با کاهش تعرفه واردات فولاد مصطفی موذن زاده، رییس سابق هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به خبر آنلاین گفت: "  بازی با تعرفه یکی از راهکار هایی است  که می توان از آن برای جلو گیری از تاثیر پذیری بحران اقتصادی در بازار فلزات بر بازار ایران از آن استفاده کرد. " وی اعتقاد دارد دولت نباید دنبال تغییر تعرفه به شکلی غیر متعارف باشد چرا که ابزار تعرفه مانند شمشیر دو لبه است: " تعرفه مانند شمشیر دو لبه است. بنا بر این می توان گفت که افزایش تعرفه یک حدی دارد و نمی توان بیشتر از حدی که به مصرف کننده لطمه وارد می کند آن را افزایش داد. در یک نقطه منطقی باید تعرفه را نگه داشت. "

به اعتقاد بر خی فعالان صنعت فولاد بحران اقتصادی جهان که هم اکنون دامن گیر صنعت فولاد شده است به شکل گسترده تری در سال 1998 نیز اتفاق افتاد. بنا بر این می توان با مدیریت صحیح و اعمال سیاس های مناسب از نابودی این صنعت جلوگیری کرد. فعالان صنعت فولاد پایداری این صنعت را در شرایط کنونی وابسته به سیاست هایی می دانند که دولت اعمال خواهد کرد. موضوعی که دبیر انجمن تولید کنندگان فولاد در رابطه با آن اینگونه توصیح می دهد: " تولیدکنندگان داخلی فولاد نیز از دولت انتظار دارند با وضع تعرفه بر واردات فولاد و اجرای قوانین آنتی‌دامپینگ از واردات محصولات فولادی به کشور جلوگیری شود، چراکه هم‌اکنون ظرفیت تولید، پاسخگوی تقاضای بازار است."

محمود اسلامیان، مدیر عامل سابق فولاد مبارکه نیز اعتقاد دارد در شرایط کنونی ابزار تعرفه می تواند نقش بسیار مهمی را برای صنعت فولاد ایفا کند: " باید تعرفه واردات فولاد را افزایش داد و این کار باید هرچه سریع تر صورت بگیرد. " وی ادامه داد: " نیاز به بستن تعرفه بالا وجود ندارد. این تعرفه باید عادلانه باشد و تعرفه ای در حدود 15 تا 20 درصد برای واردات فولاد کافی است تا این بحران طی شود. "

مدیر عامل سابق فولاد مبارکه به این موضوع اشاره می کند که پس از پایان بحران اقتصاد جهانی می توان دوباره تعرفه واردات فولاد را کاهش داد: "پس از خروج بحران دوباره می توان تعرفه ها را صفر کرد." اسلامیان ادامه داد: " با توجه به اهمیتی که صنعت فولاد دارد هنوز تعرفه واردات فولاد را صفر نگه داشته ایم؛ در حالی که تعرفه ها در صنایع باید از یک تعادل بر خوردار باشند. در یک صنعت تعرفه نباید صفر و در صنعتی دیگر 100 باشد."  وی زمان را بسیار مهم می داند و اعتثاد دارد که همین امروز بای در رابطه با تعرفه واردات فولاد تصمیم گیری کرد: " دولت نیز به حساسیت صنعت فولاد آگاهی دارد و می داند باید از این فرصتی که دارد استفاده کند تا تاثیرات بحران جهانی فولاد بر صنعت فولاد کشور اثر نگذارد. چرا که بخشی از فولاد مورد نیاز از واردات تامین می شود و اگر امروز در این رابطه عجله نکنیم یک ماه دیگر دیر است و بحران جهانی فولاد صنعت فولاد کشور را فلج خواهد کرد."

کد خبر 757

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین