به گزارش خبر به نقل از ایندیپندنت، نوام چامسکی یکی از جنجالیترین شخصیتهای دنیای امروز و معروفترین منتقد سیاستهای داخلی و خارجی سیاستمداران نومحافظه کار آمریکایی هرچند در رشته زبانشناسی تخصص دارد و اولین بار روی کره زمین بود که چگونگی تاثیر ساختار زبان روی مغز انسان را رمزگشایی کرد ولی به طور حتم چیزی که وی را در سطح رسانههای جهان و البته آمریکا معروف کرده است رمزگشایی از دروغ های بزرگ ابرقدرتهای دنیا است و گفتن حقایق پشت پرده، او را به یکی از مهمترین متفکران قرن اخیر تبدیل کرده است.
وقتی او روشهای خاص خود را در تشخیص ساختارهای زبان در حوزه سیاست و به خصوص سیاست دولت آمریکا به کار میبرد به عنوان کسی که از واژه هولوکاست متنفر است و آن را دروغ بزرگ تاریخ خطاب میکند؛ با بیان مثالهایی از این واژه در کتابها و مصاحبههای قبلی خود ثابت میکند که چگونه سیاست مداران دروغ میگویند و توسط مشاوران خود دروغگویی را به خوبی یاد گرفته اند.
وی در کتاب جدید خود با عنوان «امیدها و انتظارها» به موضوعاتی مثل اقدامات افراطی دولتهای غربی و برخی گروه های اسلامگرا، اشاره میکند و در کنار آن طبق عادت دیرینه خود از بعضی دروغهای تاریخی آمریکا و سایر قدرتهای غربی مثال میزند که آخرین آنها را باید در زلزله هایتی جستجو کرد.
چامسکی اینگونه افشاگری میکند که هایتی با وجود منابع طبیعی و استعداد جغرافیایی خود چرا اینقدر فقیر است و زلزله ای که در کالیفرنیا تعدادی بیشتر از انگشتان دست تلفات نمیگیرد در این منطقه، این همه انسان را به دام خاک میفرستد.
او مینویسد: هایتی یکی از اولین کشورهایی بود که در مقابل بردهداری مقاومت نشان داد و از سوی امپراطوری فرانسوی سرکوب شد. در سالهای بعد هر بار که خواسته روی پای خود بایستد از سوی دخالتهای آمریکایی از این راه جدید، ناامید شده است و هر بار که انتظار داشته با انتخابات سالم بتواند شرایط مطلوبی در کشورش فراهم کند رهبران انتخاب شده مردم از سوی دولتهای آمریکایی مورد تهاجم قرار گرفته است.
چامسکی در این کتاب که به تازگی از سوی انتشارات «هایمارکت» چاپ شده است سعی میکند بخشهایی از حافظه تاریخی جهان را به مخاطب منتقل کند که ضبط نشده است و درباره رونالد ریگان که عموم مردم او را به عنوان قهرمان آمریکا میشناسند حقایقی درباره جهاد بنویسد.
وی ریگان را به جای قهرمان آمریکا قهرمان اقدامات افراطی گروههای اسلامگرا در پاکستان و افغانستان خطاب میکند و مینویسد ریگان اولین کسی بود که پاکستان را به دستیابی به سلاح هستهای و اقدامات افراطی بدون توجه به عواقب آن تشویق کرد.
چامسکی به نقل از «فرانسیس جنینگز» مورخ آمریکایی یادآوری میکند که چرا در تاریخ اسمی از ریگان آورده نشده است و وقتی در انتقاد از گروههای لابی صهیونیستی در راه اندازی جنگ علیه عراق و افغانستان با اتهاماتی از سوی محافظه کاران مثل دفاع از گروههای شورشی عراق و حتی تایید تفکر هیتلر در حمله به کشورهای اروپایی روبرو می شود مثالی در کتابش ذکر میکند که همان یادآوری خاطرات مربوط به ریگان و حمایت از افراطیگری است.
وی با استفاده از اطلاعات منتشرشده در سازمان های دولتی واشنگتن ثابت میکند که چرا هنوز حمایت از گروههای شورشی در کشورهای جهان سوم برای نگه داشتن این کشورها در سطح پائینی از زندگی ادامه دارد. موسسه تحقیقاتی RAND یک بار در سالهای بعد از حمله به عراق اعلام کرده بود که اشغال نظامی عراق روحیه افراطیگری را در کشور هفتبرابر افزایش داده است و چامسکی خطاب به مقامات آمریکایی مینویسد: اگر شما از افراطیگری نفرت دارید با اطلاع از آن چرا به آن دامن میزنید؟ در افغانستان مردم تنها به کشته شدن اعضای خانواده خود اعتراض میکنند و رسانههای شما از وجود مشکل و گروههای دشمن دموکراسی تیتر میزنند...چه کسی این تناقض را پاسخ میدهد؟
نظر شما