۰ نفر
۲۹ تیر ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۵

روح الله حسینیان

بعد از گذشت هشت سال از مطالبه مقام معظم رهبری درباره تهیه نقشه مهندسی فرهنگی، مساله‌ای که به شورای عالی انقلاب فرهنگی واگذار شده است، می‌توان به راحتی عنوان کرد که تهیه این نقشه از سوی اعضای این شورا زیاد قابل توقع نیست؛ اعضای شورا کسانی مانند رییس جمهور، رییس مجلس، رییس قوه قضاییه و عده ای از نمایندگان و اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که همگی در روز به کارهای اجرایی مشغولند و حالا دوهفته یکبار در یک جلسه جمع می شوند و می‌خواهند مهندسی کنند ولی فکر خسته و بدن کوبیده فرصت این کار سخت را به آنها نمی‌دهد و آنها توانی برای این فعالیت کاملا فکری ندارند.

ماهیت کار فرهنگی، پیچیده و سخت است و نمی توان آن را با فعالیت های عمرانی مقایسه کرد؛ فرهنگ به دلیل درگیر بودن با اندیشه ها و تبدیل باورهایی در بین مردم از پیچیدگی خاصی برخوردار است که از این جهت یکی از موانع موفقیت مهندسی فرهنگ است اما این امر مربوط به بعد از کشیده شدن نقشه راه و نقشه مهندسی آن است تا بر اساس این نقشه باورهایی در مردم نهادینه شود درحالی که هنوز این نقشه هم کشیده نشده است.

متاسفانه با وجود فرهنگی بودن انقلاب اسلامی ایران، فرهنگ از مقولات دسته دوم و سوم در کشور محسوب می‌شود؛ که به نظرم برای رفع این مظلومیت باید به دو نهاد علمی - فرهنگی  کشور یعنی حوزه و دانشگاه بیش از گذشته توجه کرد و بها داد.

به نظرم باید ماموریت مهندسی فرهنگی را به حوزه و دانشگاه واگذار کنیم و آنها را مامور کنیم که برای این موضوع مطالعه کنند و با برنامه‌ریزی دقیق، سیاست‌ها و نقشه راه و اولویت و ارزش‌ها و ضد ارزش‌ها را معرفی کنند.

از سوی دیگر نباید فراموش کرد که وظیفه نهادینه کردن و حرکت در مسیر نقشه راه بر عهده آموزش و پرورش، رسانه ها و مراکز فرهنگی در جامعه است؛ به نظرم امروز کسانی که این کار را به عهده گرفته‌اند توان انجام این کار را ندارند لذا باید با یک بسیج عمومی، حوزه و دانشگاه دست در دست هم بدهند و در یک برنامه یکساله مهندسی فرهنگی برای اجرا آماده شود.

فراموش نکنیم که ارزش‌های جامعه، میراث دین، تاریخ و جامعه است؛ ما با این ارزش‌ها استقلال، معنویت و وحدت خود را حفظ کرده‌ایم ولی در مرحله نقل و انتقال اجتماعی و تغییرات اجتماعی حاصل از آن ممکن است گسست هایی بوجود بیاید که مهندسی فرهنگی وظیفه پیداکردن و نشان دادن راه های انتقال این ارزش‌ها به نسل آینده است که در آغاز دهه چهارم انقلاب به شدت به نقشه راه فرهنگی نظام و حرکت تمام دستگاه ها و نهادها بر مدار این نقشه نیازمندیم.

کد خبر 77146

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • يك روزنامه نگار فرهنگي IR ۱۶:۲۲ - ۱۳۸۹/۰۴/۲۹
    0 0
    از قرار آقاي حسينيان ساختمان عريض و طويل شوراي عالي انقلاب فرهنگي را در خبابان فلسطين،كمي بالاتر از دانشگاه آزاد نديده اندو تعداد مشاوران و كاركنان و سر گروه‌هايي كه از‌آنجاحق جلسه و حقوق مي‌گيرند را هم به هيچ مي‌انگارند. مگر اين كه قبول كنيم شوراي عالي انقلاب فرهنگي دبيرخانه اي فشل دارد كه فقط دستمزد و حقوق مي‌أهد و كاري انجام نمي‌دهند
  • بدون نام SA ۱۱:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۴/۳۰
    0 0
    بدهید به مرکز اسناد تا تهیه کند.
  • بدون نام IR ۱۱:۵۰ - ۱۳۸۹/۰۴/۳۰
    0 0
    شورای عالی به راستی دبیر خانه ای فشل دارد که محملی برای باند بازی های فامیلی شده است با بودجه 20 میلیارد تومان وجالب اینجاست که که از میان اهل علم در حوزه ودانشگاه کمتر کسی با این شورا همکاری میکندوحق با آقای حسینیان است
  • گلرخي IR ۱۵:۲۸ - ۱۳۸۹/۰۴/۳۰
    0 0
    روحي جان چرا خودتان افتخار نمي دهيد؟ خواستين بياين خبر بديد گوسفند براي قرباني آماده كنيم.
  • امین IR ۱۲:۵۳ - ۱۳۸۹/۰۴/۳۱
    0 0
    حرف آقای حسینیان کاملا منطقی است..
  • بدون نام IR ۱۲:۵۴ - ۱۳۸۹/۰۴/۳۱
    0 0
    حرف حق را باید پذیرفت ...ممنون به خاطر توجه به مباحث کلاان فرهنگی
  • بدون نام IR ۱۲:۵۴ - ۱۳۸۹/۰۴/۳۱
    0 0
    کاش یک گزارش هم از عملکرد کمیسیون فرهنگی مجلس می گرفتید
  • هومن IR ۰۵:۲۱ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۱
    0 0
    آقای حسینیان یکجوری حرف می زنید انگار می خواهیم با بیل و کلنگ فرهنگ سازی کنیم!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین