۲ دغدغه این روزهای وزیر اقتصاد/ ریشه نگرانی‌ مردم کجاست؟

وزیر اقتصاد نوشت: «ما مردم را درک می‌کنیم ولی سعی هم می‌کنیم به آن‌ها اطلاع دهیم که نباید بیش‌ازاندازه نگران باشند. مردم باید این واقعیت را بپذیرند که بازار ارز دچار تلاطم شد و با اقدام دولت هم مسیر اصلاحی را پیش گرفت.»

به گزارش خبرآنلاین، مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی در یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود نوشت:«یک سوال ذهن بسیاری از فعالان اقتصادی و حتی مردم عادی را درگیر خودکرده است: «آیا اقتصاد ایران در بحرانی‌ترین روزهای خود قرارگرفته است؟ 

برای من که هر روز در جلسات بسیاری شرکت می‌کنم، فرصت گفت‌وگو با فعالان بخش‌خصوصی و مدیران دولتی را دارم و دائم در جریان امور هستم، پاسخ به این سؤال کمی پیچیده شده است. چرا که می‌بینم باور عمومی با واقعیت عینی تطبیق مطلق ندارد. به معنای دقیق‌تر ذهن جامعه از واقعیت‌ها فراتر رفته است.
 
طی یک سال گذشته اقتصاد ایران در کمتر موضوعی عقب‌گرد داشته است. نرخ رشد اقتصادی مثبت، نرخ تورم باثبات و کمتر از ۱۰ درصد، اشتغال‌آفرینی، جلب نظر بیشتر سرمایه‌گذاران خارجی به اقتصاد ایران، حرکت مؤثرتر در جهت دولت الکترونیک، شفافیت دخل ‌وخرج دولت و چندین اقدام ریزودرشت دیگر نشان‌دهنده مسیر اصلاحی است و اصلاح اگرچه به معنای قرار گرفتن در جایگاه مطلوب نیست، ولی معنایش عقبگرد یا بحران هم نیست.

ریشه بخشی از نگرانی مردم در دو اتفاق نهفته است. اول اینکه برهم خوردن ثبات بازار ارز هرچند برای مدتی کوتاه، مردم را مضطرب کرد و دوم اینکه اخبار ناخوش‌آیند که گاهی با اغراق و بزرگ‌نمایی همراه است، شهروندان را در فضایی توأم با دلهره قرار داده است. خروجی هر دو این‌ها، بروز رفتارهای مالی و اقتصادی ناخوشایند از سوی بخشی از شهروندانی است که برای حفظ ارزش دارایی‌هایشان یا حتی کسب سود، دست به اقداماتی پر ریسک می‌زنند.

ما مردم را درک می‌کنیم ولی سعی هم می‌کنیم به آن‌ها اطلاع دهیم که نباید بیش‌ازاندازه نگران باشند. مردم باید این واقعیت را بپذیرند که بازار ارز دچار تلاطم شد و با اقدام دولت هم مسیر اصلاحی را پیش گرفت. اما آیا دقیقاً در نقطه مطلوب قرار داریم؟ خیر ولی روند رو به بهبود است.

به نظر می‌رسد امروز بحران بزرگ ما، عبور ذهن‌ها از واقعیت‌هاست. این وضعیت حاصل نوعی بی‌اعتمادی عمومی در سطح جامعه است که ذهن مردم را به‌جایی رسانده که وضعیت حاکم بر اقتصاد کشور را بسیار وخیم‌تر ازآنچه واقعاً هست، درک کنند.

امیدوارم فعالان بخش خصوصی، کارآفرینان، اقتصاددانان و حتی هنرمندان و چهره‌های مورد اعتماد مردم به این باور برسند که مسیر اقتصادی کشور به سمت بهبود می‌رود و نباید شهروندان را از آینده ناامید کرد. بخصوص اهل رسانه و جامعه فرهنگی می‌توانند با مطالعه و تحلیل واقع‌بینانه اولاً خودشان به بینشی دقیق دست یابند و دوما این باورشان را به جامعه هم انتقال دهند.

وزارت امور اقتصادی و دارایی رسالت خود می‌داند که در این مسیر همراه مردم باشد به همین جهت در وزارت خانه تلاش خواهیم کرد تا مجموعه‌های اطلاع‌رسان، منصف، دقیق و کاربردی با زبانی قابل ‌درک و روان را تهیه و در اختیار عموم مردم قرار دهیم که معیار دقیقی برای ارزیابی وضعیت اقتصادی کشور داشته باشند و کمتر ذهنشان را به عوامل مخدوش ‌کننده و فرا واقعیت‌ها بسپارند.»

3535

کد خبر 773129

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فریدون زرگری IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    4 2
    جناب وزیر اقتصاد وقتی که قیمت مسکن طی فقط چند ماه 50 درصد و حتی بیشتر هم رشد کرده و لحظه به لحظه در حال گران شدن است و وزیر مربوطه هیچ واکنشی نشان نمی دهد،وقتی که قیمت خودرو به صورت روزانه در حال افزایش است و وزیرش هم بی اعتنا و منفعل عمل می کند و خیلی از این وقت هایی که دارد روزگار مردم را هر لحظه تلخ تر می کند،در حال رخ دادن است ،چرا از مردم انتظار دارید که به آینده امیدوار باشند و به شماو همکارانتان اعتماد کنند؟
  • بی نام A1 ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    3 2
    ذغذغه مردم همین فرمایشات شماست که متاسفانه صحت ندارد: "رخ رشد اقتصادی مثبت، نرخ تورم باثبات و کمتر از ۱۰ درصد، اشتغال‌آفرینی، جلب نظر بیشتر سرمایه‌گذاران خارجی به اقتصاد ایران، حرکت مؤثرتر در جهت دولت الکترونیک، شفافیت دخل ‌وخرج دولت و چندین اقدام ریزودرشت دیگر نشان‌دهنده مسیر اصلاحی است و اصلاح اگرچه به معنای قرار گرفتن در جایگاه مطلوب نیست، ولی معنایش عقبگرد یا بحران هم نیست."
  • بی نام A1 ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    2 0
    آقای وزیرخبرندارد این تلاطم ارز چه برسرقیمتها بخصوص مواداولیه وقطعات مراکز تولیدی اوورده این اضافه برعدم اجرای مصوبه موثر درتولید واشتغال مجلس توسط گمرک که زبر مجموعه وزارت اقتصاداست عدم اجرای بند واو تبصره ۵بودجه
  • بی نام A1 ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    0 0
    مردم عادی یا همان عوام یا همان ولی نعمت دنباله رو افراد دیگری هستند ای افراد دیگر خط شکن هستنداولین بار گرانی را دامن می زنند اما این افراد چه کسانی هستند بیشتر آنها پولدارها پست دارها مدیران و کارمندان و دلال ها و تعدادی که 40سال است بدون زحمت پول در می آورند اگر نظام افراد را که حدود 4درصد یعنی سه چهار میلیون است حسابی گوشمالی بدهد و بترساند بیشترین مشکلات کشور از جمله تورم و گرانی حل می شود لطفا سایت بگذارید مردم این 4درصد را معرفی کنند
  • iraj IR ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    3 0
    مسئله اينجاست كه اوضاع رو به بهبود اقتصادي و تورم يك رقمي اعلامي و ثبات در نرخ ارز فقط به چشم شما عزيزان مي آيد و براي من شهروند اين كشور قابل مشاهده نيست .اينكه خودرو صدو هشتاد ميليوني سي صد ميليون شده يا آپارتمان متري شش ميليوني متري نه ميليون شده ،دلار 4200 توماني شما در بازار قابل دسترس نيست تمام سكه بالاي يك ميليون و هشت صد هزار شده به نظر شما نشانه بهبود است يا نشانه بحران؟
  • بام A1 ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۹
    0 0
    همه چی خرابه هرروز داریم میشنویم وسیله بالا میره دیگه ابم نمیشه خود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین