محمدحسن موسوی‌زاده

هم‌اکنون ظرفیت شرکت‌ها و سازندگان ایرانی با مشارکت در طرح‌های توسعه پارس جنوبی رشد کرده و به بلوغ رسیده است، به طوری که در حال حاضر پیمانکاران بزرگ و توانمند ایرانی در صنعت نفت فعال شده و توانایی مدیریت و اجرای ابرپروژه‌ها را به صورت مستقل در اختیار دارند.

در حال حاضر با داشتن شرکت هایی چون شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC)، پتروپارس، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (IDRO) و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء در مدیریت و راهبری ابرپروژه‌های برای اجرای این پروژه‌ها از نظر رهبری پروژه، توانمندی پیمانکاران، اجرای کیفی پروژه، تأمین منابع مالی، تأمین تجهیزات و مسائل تکنولوژیکی هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.

با این حال شرکت‌های خارجی برای مشارکت در طرح‌های توسعه پارس جنوبی هیچ محدودیتی ندارند، هم‌اکنون فضای مشارکت برای تمام شرکت‌های خارجی در پارس جنوبی وجود دارد.

در حال حاضر امکان مشارکت شرکت‌های خارجی در پارس جنوبی به صورت رهبر یک کنسرسیوم در یک پروژه کامل شامل مدیریت،‌ساخت، تأمین مالی و تجهیزات وجود ندارد، اما این شرکت‌ها می‌توانند با مذاکره پیمانکاران ایرانی در کنسرسیوم فازهای در دست اجرا مشارکت کنند. اینکه رهبری پروژه‌ها بر عهده شرکت‌های ایرانی باشد، نافی مشارکت شرکت‌های خارجی در پروژه‌های پارس جنوبی نیست.

با توجه به اینکه توسعه پارس جنوبی به عنوان بزرگترین میدان گازی فراساحل دنیا در معادلات آینده انرژی دنیا نقش دارد، کشورهای اروپایی می‌توانند با توجه به برنامه‌های صادراتی ایران، بر روی واردات گاز از ایران در آینده برنامه‌ریزی کنند.

هم‌اکنون اروپا به واردات گاز از روسیه وابسته است که می‌تواند مسائل مختلفی را به دنبال داشته باشد، در این شرایط ایران به عنوان یک بازار بزرگ برای تأمین گاز اروپا آمادگی خود را اعلام می‌کند.

شرکت های خارجی باید بدانند که تحریم برروی صنعت نفت و گاز ایران هیچ  گونه تاثیری منفی نداشته است.باید بدانیم که  امنیت انرژی در دنیا تنها به چند کشور بستگی ندارد. این تحریم‌ها بر روی شرکت‌ها خارجی تأثیرگذار است و آنها در تجارت جهانی با مشکل روبه‌رو می‌کند، تحریم تصمیم غربی‌ها است و گرنه ایران به دنبال همکاری است.

مشاور مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس

کد خبر 77596

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =