دفتر ریاست جمهوری عراق در بیانیه ای اعلام کرد: طالبانی در چارچوب ادامه دیدارها و نشست هایش با روسای احزاب و گروه های سیاسی عراق دیروز جداگانه با عبدالمهدی و عمار حکیم ملاقات کرد.
در چند روز اخیر نیز دیدارهایی میان علاوی و صدر ، علاوی و مالکی و طالبانی و مالکی برای بررسی تشکیل دولت آینده و تلاش گروه های سیاسی این کشور برای دستیابی به توافق در این زمینه برگزار شد.
بر اساس بیانیه دفتر ریاست جمهوری عراق، طالبانی با عبدالمهدی و عمار حکیم در خصوص اوضاع سیاسی عراق و روند گفتگوها میان احزاب و ائتلاف های سیاسی عراق با هدف رسیدن به توافق نهایی درباره تشکیل دولت وحدت ملی سخن گفت.
در همین حال معاون رئیس جمهور عراق تاکید کرد : مشکل اصلی پافشاری دولت قانون بر یک نامزد سمت نخست وزیری است و این راه های دیگر را می بندد و مانع پیگیری جزئیات تشکیل دولت می شود .
عادل عبدالمهدی افزود : پافشاری دولت قانون بر یک نامزد سمت نخست وزیری کشور را در بن بست قرار می دهد .
عضو فهرست العراقیه نیز تلاش هر چه بیشتر فهرست های انتخاباتی پیروز را برای تشکیل حکومت آینده این کشور ضروری خواند .
" عدنان الدبوس " در گفتگو با شبکه تلویزیونی العربیه گفت : فهرست العراقیه در عین آنکه با همه جریان های سیاسی بر اساس بندهای قانون اساسی برای تشکیل حکومت همکاری خواهد کرد بر حق قانونی خود در نخست وزیری ایاد علاوی تاکید دارد .
وی افزود : سه عامل تاثیر زیادی در روند تسریع در تشکیل حکومت دارد ؛ نخست آنکه مهلت قانون اساسی رو به پایان است دوم آنکه مردم عراق نیز خواهان تشکیل حکومت هستند و عامل سوم فشارهای بین المللی است که بر این مهم تاکید می کند .
عضو فهرست العراقیه ،تاکید کرد : در صورتی که سران فهرست های پیروز انتخاباتی تا چند روز آینده نتوانند به توافقی برسند در تنگنای شدید قرار خواهند گرفت .
در حالی که تلاش ها در عراق برای تعیین دولت هنوز به نتیجه نرسیده است تحلیل گر سیاسی عراقی تاکید کرد : همه علائم نشان می دهد در آینده نزدیک گشایشی درباره موضوع تشکیل دولت روی نمی دهد .
جلیل البیاتی درباره دیدار نوری المالکی و ایاد علاوی نیز گفت : در این دیدار نتایجی برای کمک به تشکیل دولت درآینده نزدیک حاصل نشد و این دیدار نشان دهنده یک مسئله است و آن وجود اختلافات است .
وی افزود : این اختلا فات فقط بین نوری المالکی و ایاد علاوی نیست بلکه بین همه مقامات سیاسی است و بحران بی اعتمادی بین همه طرف ها وجود دارد .
این کارشناس اظهار داشت : روند تشکیل دولت و تعیین نخست وزیر ، رئیس جمهور و رئیس مجلس عراق به امتیاز دهی همه طرف ها نیاز دارد و باید منافع ملی را بر منافع شخصی ترجیح داد اما متاسفانه این وجود ندارد .
با گذشت چند ماه از زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق، اختلاف ها بین احزاب پیروز انتخابات به ویژه بین دو ائتلاف العراقیه و دولت قانون درباره تشکیل دولت جدید و انتخاب سمت نخست وزیر همچنان به قوت خود باقی است و با وجود تلاش های فراوان توافقی بین آنان حاصل نشده است.
انتخابات پارلمانی عراق فروردین گذشته برگزار شد و ائتلاف العراقیه به رهبری ایاد علاوی نخست وزیر سایق عراق و دولت قانون تحت رهبری نوری المالکی نخست وزیر عراق به ترتیب با 91 و 89 کرسی مقام اول و دوم را کسب کردند .
نظر شما