یحیی آلاسحاق درآغاز بیست وپنجمین نشست رسمی هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت: با توجه به انتخابات پیش رو، آن چه برای بخش خصوصی اهمیت دارد، آگاهی ازبرنامههای اقتصادی نامزدهای انتخابات است که باید به شکلی شفاف مطرح و اطلاعرسانی شود. وی با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری انتخاباتی رقابتی گفت: امیدواریم فعالان بخش خصوصی کشور با پیگیری برنامههای اقتصادی نامزدها، حضوری جدی درانتخابات داشته باشند تا برنده کارزار انتخابات ازهرگروه و دستهای که باشد، به این نکته واقف باشد که اولویت اول دولت آینده هیچ چیز به جز اقتصاد نیست. رئیس اتاق تهران افزود: رئیسجمهورآینده شرایط آسانی پیش رو ندارد بنابراین برای اداره کشور باید برنامه داشته باشد و دقیقاً به همین دلیل است که بخش خصوصی کشور، این انتظار را دارد که همه نامزدهای انتخابات، جزئیات کامل برنامههای اقتصادی خود را اعلام کنند.
یحیی آل اسحاق گفت: به جز این که بسیار مشتاق هستیم تا با نقطه نظرات نامزدها درمورد اقتصاد آزاد، توسعه بخش خصوصی و آزادسازی اقتصاد آشنا شویم، کنجکاویم بدانیم که نامزدها، درمورد ابلاغیه اصل 44، سند چشم انداز، طرح تحول اقتصادی، هدفمندی یارانهها وسیاستهایی ازاین دست، چه برنامهای تنظیم کردهاند. وی افزود: نکته با اهمیت پس ازآشنایی با سیاستهای اقتصادی نامزدها این است که همکاران آینده آنها چه کسانی خواهند بود و اصولاً این که نامزدها از چه کسانی برای فرماندهی سیاستهای اقتصادی خود استفاده خواهند کرد.
رئیس اتاق تهران با اشاره به این که هماهنگی میان گروه اقتصادی دولت آینده بسیار اهمیت دارد گفت: واقعیت این است که اگراجرای بهترین برنامههای اقتصادی به گروهی ناهماهنگ با آبشخور فکری متفاوت سپرده شود، ازاجرای برنامهها نه تنها توفیقی برای اقتصاد کشور حاصل نمیشود که بر مشکلات اقتصادی میافزاید بنابراین دولت آینده باید تیم اقتصادی قوی، منضبط وهماهنگی داشته باشد که هم چون یک گروه ارکستر سمفونیک، ازآن یک صدا برخیزد نه این که هروزیر، برای خودسازی ونوایی بزند. وی با اشاره به این که فرصتی برای آزمون و خطا نداریم گفت: تیم اقتصادی دولت آینده را باید افرادی تشکیل دهند که کارآزموده، با تجربه وبا اعتدال باشند وبا هماهنگی کامل، به دنبال اجرای برنامههایی باشند که تعادل را درهمه زمینه به اقتصاد کشور بازگرداند.
دولت سیاه نمایی نکند
احمد ترکنژاد عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران که پس از یحیی آلاسحاق، به عنوان نخستین سخنران پیش از دستور، نوبت سخنرانی داشت، درحالی که گزارشی مفصل در دست داشت، به انتقاد از اظهارنظرهای دولتی پرداخت و گفت: این روزها درکنار گفتمان صاحبان کسب وکار که از دشواری تولید و تعطیلی واحدهای تولیدی خبر میدهند، شاهد گفتمان مسئولان نیز هستیم که معتقدند دولت نهم به اندازه 16 سال گذشته دستاورد داشته است بنابراین جای این پرسش باقی میماند که کدام درست میگویند؟ کارآفرینان و صنعتگران یا مدیران و مسئولان؟
ترکنژاد افزود: اگر مسئولان درست میگویند و درهمه بخشها، به اندازه 16سال گذشته رشد داشتهایم، شرایط باید متفاوت باشد وشاخصهای کلان کشورمثل تولید ناخالص داخلی، تشکیل سرمایه وتورم ودیگر نماگرهای اقتصادی، باید گویای این موضوع باشند اما متأسفانه این گونه نیست و ما ناچاریم بگوییم مسئولان درست نمیگویند.
نظر شما