به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر چهارشنبه در نشست هم اندیشی مدیران ارشد دولت با اشاره به اینکه"باید متحد بایستیم و اختلاف داخلی بالاترین هزینه ها را به مردم و بویژه فقرا تحمیل می کند"، گفت:روز اهتزار پرچم ایران است؛ حاضرم در برابر تمام مخالفین و منتقدین خم شوم و دست آنها را برای اتحاد و همکاری ببوسم.
روحانی تصریح کرد: امروز باید همگی تصمیمات مهمی برای حفظ استقلال و سربلندی ایران عزیز بگیریم و تا پایان و با همه توان پای اجرای آن بایستیم.
رئیس جمهور با اشاره به ایام سالروز شهادت شهید بهشتی و یارانش، افزود: در تاریخ کمتر مظلومی را به مظلومیت شهید بهشتی سراغ داریم و وقتی به زندگی و سرگذشت این شهید و یاران گرانقدرش نگاه میکنیم، برای ایستادگی در زمان حاضر که مقطع ایستادگی ملت در برابر دشمنان است، روحیه می گیریم.
روحانی اظهار داشت: ملت ایران در سالهای ۹۲ تا ۹۴، تصمیم بزرگی گرفت و به دنیا اعلام کرد در عین حال که محکم و قاطع پای آرمانهای خود ایستاده، اما حاضر است با منطق و استدلال با همان کسانی که سالها به این کشور فشار وارد آوردند، گفتگو کند و اگر حسن نیتی در میان باشد، به توافق برسد.
رئیس جمهور تصریح کرد: بر این اساس در طول ۳۰ ماه تلاش، مذاکره و فداکاری، توافقی عظیم و تاریخی حاصل شد که البته تحمل این موفقیت بزرگ برای دشمنان و بدخواهان جمهوری اسلامی بسیار سخت بود؛ چرا که آنها ۱۲ سال برای تحقق آرزوی خود یعنی به زانو در آوردن ملت ایران، تلاش کرده بودند.
روحانی با اشاره به اینکه به تصریح و شهادت بدخواهان و حتی بدترین دشمنان ملت ایران، جمهوری اسلامی یک پیروزی بزرگ به دست آورده بود و اگر چه بدترین دشمنان، این توافق را بدترین توافق تاریخ توصیف میکردند که به آنها تحمیل شده است، اما باور و تلاش ما از ابتدا این بود که توافقی برد - برد به دست آوریم و همینطور هم شده بود.
رئیس جمهور گفت: به دنبال این مخالفتها، شرایطی پیش آمد که همان افراطیونی که ماهها تلاش کرده بودند، توافقی به دست نیاید و پس از حصول توافق، تلاش کرده بودند از طریق کنگره آمریکا، جلوی اجرای این توافق را بگیرند، بر سر کار آمدند و از روز اول چنانکه در مبارزات انتخاباتی خود گفته بودند، تلاش کردند که این توافق را برهم بزنند.
روحانی با اشاره به اینکه واضحترین موضعگیری بدخواهان جمهوری اسلامی ایران علیه توافق برجام، مهرماه سال پیش اعلام شد، اضافه کرد: آقای ترامپ در آن مقطع به طور رسمی، خط جدید سیاست خارجی دولتش را با لحنی نامناسب علیه جمهوری اسلامی ایران تشریح کرد و دور جدیدی از تلاشها برای بر هم زدن برجام را آغاز کرد که البته تا امروز در این مسیر ناموفق بود.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه برجام همچنان پابرجاست، اظهار داشت: آمریکاییها هرگز تصور نمیکردند که از برجام خارج شوند و جمهوری اسلامی ایران نیز چند ساعت بعد اعلام نکند که از این توافق خارج شده است؛ این را با سند و مدرک اعلام میکنم که حتی سیستم اطلاعاتی آمریکاییها، صهیونیستها و بدخواهان جمهوری اسلامی در منطقه نیز تصور میکردند که با اعلام خروج آمریکا از برجام، ایران نیز به فاصله چند ساعت از این توافق خارج خواهد شد.
روحانی تصریح کرد: زمانی که جمهوری اسلامی اعلام کرد به درخواست دوستان، کشورهای اروپایی، روسیه و چین فرصتی برای حفظ برجام به این کشورها میدهد، آمریکاییها و صهیونیستها و بدخواهان منطقهای خشکشان زد و آنچنان ضربهای از ناحیه تدبیر ملت ایران بر آنها وارد شد که فکرش را هم نمیکردند.
رئیس جمهور ادامه داد: بدخواهان جمهوری اسلامی تصور هم نمیکردند که جمهوری اسلامی عصبانی نشده و احساساتی و از روی عجله تصمیم نمیگیرد و با تأمل مسأله را مورد بازبینی قرار میدهد، این موضع جمهوری اسلامی و کار مهمی که ملت ایران انجام داد، در تاریخ ماندگار خواهد شد و جهان هنوز در شگفتی است که جمهوری اسلامی ایران چه خواهد کرد و چه تصمیمی برای آینده خواهد گرفت.
روحانی خاطر نشان کرد: در مدت ۵۱ روزی که از این اتفاق میگذرد، تمام کشورهای دنیا، ترامپ و حاکمان آمریکا را محکوم کردند، اما هیچکس سخنی از این نگفته است که جمهوری اسلامی ایران عقبنشینی کرده یا از تحریم ترسیده است و برعکس از عقل و تدبیر ایران بزرگ سخن گفتند.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه امروز سه راه پیش پای ملت ایران قرار دارد، گفت: دولت و رئیس جمهور به عنوان نماینده مردمی تا دیروز خود را متکی به رأی ۲۴ میلیون نفر میدانستند اما امروز خود را متکی به رأی و حمایت ۸۱ میلیون نفر میدانند و اعلام میکنیم که با اتکاء بر ایستادگی ملت ایران و بهرهمندی از ارشادات رهبری معظم و با هماهنگی و همراهی قوای دیگر در خط حفظ و تأمین منافع و مصالح ملی حرکت خواهیم کرد.
روحانی در توضیح اولین راهکاری که پیش روی جمهوری اسلامی در برابر موضع جدید آمریکا درباره برجام وجود دارد، اظهار داشت: راهکار اول این است که در برابر آمریکا تسلیم شویم و به ترامپ بگوییم که بیا بنشینیم تا بینیم از نظر شما چه چیزهایی باید از این توافق کم شده و چه چیزهایی به آن اضافه شود. این راه مورد تأیید و قبول هیچ انسان عاقل، وطن دوست و وطن پرستی نیست و هیچ یک از مردم ایران تسلیم در برابر فشار، ظلم، توهین و سخن نابجا را نمیپذیرند.
رئیس جمهور با بیان اینکه اگر در برابر توهین و خلافگویی دشمن سر فرود آوریم، این به معنای مهر پایانی بر عزت تاریخی ملت ایران است و در میان تشویق حضار اضافه کرد: فکر نمیکنم حتی یک نفر از ۸۱ میلیون نفر از ملت ایران نظرش این باشد که باید در برابر بدخواهان متجاوز، توهینکننده و دروغگو، تسلیم شویم.
روحانی در توضیح راهکار دوم، تصریح کرد: راهکار دوم این است که در برابر آمریکا بایستیم، اما اختلافات درونی ما نیز به قوت خود باقی باشد و یکی علیه برجام سخن گوید و یکی صرفاً در دفاع از برجام و هیچکدام به وضعیت موجود توجه نداشته باشند. میشود هر روز مطالبات مردم را بالاتر برد و دعواها را با قوت بیشتر از گذشته ادامه داد؛ نتیجه این رویه این خواهد بود که ما در برابر آمریکا ایستادگی میکنیم، اما بالاترین هزینه را به مردم کشور و بویژه فقرا و افراد کمدرآمد تحمیل خواهیم کرد.
رئیس جمهور ادامه داد: انتخاب این راه یعنی ایستادگی با بالاترین هزینه که وضعیت کشور را در عرصه اقتصادی و فرهنگی بدتر کرده، وحدت را شکنندهتر کرده و شکاف و افتراق را بیشتر خواهد کرد.
روحانی درباره راهکار سوم، خاطر نشان کرد: راهکار سوم این است که به هیچ وجه در برابر آمریکا تسلیم نشده و عزت ملی تاریخی خود را حفظ کنیم و آمریکا را در مبارزه ارادهها به زانو درآوریم.
رئیس جمهور که این بخش از سخنانش نیز با تشویق ممتد حاضران همراه شده بود، گفت: ملت ایران با اتخاذ این راهکار مثل همیشه تاریخ سربلند خواهد ماند و زورگویان خواهند فهمید که راه غلط و اشتباهی را انتخاب کرده اند. راهکار سوم راهکار مقاومت و ایستادگی با کمترین هزینه است به این شکل که واقعیت را مد نظر قرار دهیم، توقعات را مدیریت کنیم و همه با هم همکاری کنیم.
روحانی افزود: امروز دولت و من به عنوان رئیس جمهور و نماینده ملت، دست همه را میبوسم و در برابر همه آحاد ملت و جناحها، حتی آنها که بدترین اهانتها را به دولت کردند، خم میشوم و دست همه آنها را میبوسم. امروز روز اهتزاز پرچم عزت و عظمت ملت ایران است و باید به دنیا نشان دهیم که میتوانیم سختیها و مشکلات را پشت سر بگذاریم، اما عزت، آزادی، استقلال، مردمسالاری، جمهوریت، اسلامیت، دین و فرهنگمان را معامله نخواهیم کرد.
رئیس جمهور اظهارداشت: در این مبارزه دولت در خط مقدم قرار دارد و همه مدیران دولت باید این احساس را داشته باشند که در خط مقدم مبارزه قرار دارند. کسی که در خط مقدم مبارزه است، یعنی زیر پایش مین دشمن را احساس میکند و نه صرفاً آتش موشک، توپخانه، خمپاره و بمباران هواپیمای دشمن، بلکه آتش تیر مستقیم دشمن را نیز به چشم میبیند.
روحانی تصریح کرد: این حضور در خط مقدم، همان حضور در خط مقدم است که پیامبر گرامی اسلام(ص) هر شب حضور در آن را بالاتر از گذراندن شب قدر توصیف کرده است. ما به عنوان مسئولین کشور و نیروهای خط مقدم در کنار هم باید از عمق جان سختیهای این ایستادگی را به جان بخریم و باور داشته باشیم که هر روز و هر شب ما از ۱۸ اردیبهشت به این سو روز و شب قدر است. این شعار نیست، بلکه گفته پیامبر گرامی اسلام(ص) است چرا که امروز در مرز اقتصاد، عزت و آبروی ایران اسلامی ایستادهایم و جان و آبرویمان را با افتخار در این مسیر تقدیم میکنیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: همه ما در کنار هم تا آخرین روز دولت دوازدهم به عهدی که با مردم بستهایم وفادار خواهیم ماند و خود را امانتدار مردم میدانیم و اعلام میکنم که تا پای جان، آبرو و حیثیت خود با افتخار ایستادگی کرده و هیچ ترس و هراسی از هیچ چیزی ندارم.
روحانی تصریح کرد: البته این ایستادگی یک شرط مهم دارد و آن این است که مدیران دولت که در خط مقدم ایستادهاند، باید قبل از دیگران فشارها و سختیها را احساس کرده و تحمل کنند. اگر بخواهیم بگوییم که این روزها، روزهای سختی است اما برای دیگران، حتماً شکست خواهیم خورد. اگر تا امروز روزانه ۸ ساعت کار میکردیم، نباید فردا نیز همین ۸ ساعت و با همین سبک و شیوه مدیریتی کار کنیم. امروز باید به فکر تغییر شرایط باشیم و از مشاورین و کارشناسان جدید بهره بگیریم و از هر فکر جدید و نویی استقبال کنیم و همه افکار و اندیشهها را دعوت به همکاری کنیم.
6429
نظر شما