ظریف پس از ورود به وین و پیش از نشست کمیسیون مشترک وزرای امور خارجه عضو برجام، توئیتی را منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در توئیت ظریف آمده است: 

در وین و برای شرکت در نشست وزرای امور خارجه عضو برجام هستم. دستور کار من کاملا روشن است: دستیابی به راه حل های عملی؛ انتظار دارم همتایانم در اتحادیه اروپا بویژه سه کشور اروپایی به اضافه چین و روسیه بجای قول های بزرگ و نامشخص، تعهداتی روشن و قابل اجرا بدهند. تحریم ها و اجرای برجام مانعه الجمع اند.

همچنین محمدجواد ظریف در بدو ورود به فرودگاه وین برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک وزرای خارجه ایران، چین، روسیه، فرانسه، آلمان و انگلیس و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با موضوع برجام در پاسخ به این پرسش که «روز جمعه بسته اقتصادی اتحادیه اروپا به ایران ارائه خواهد شد، انتظارات شما از این بسته چه خواهد بود؟» افزود: آنچه که انتظار داریم این است که روز جمعه بسته ای را که ارائه می دهند تعهدات مجموعه کشورهای باقی مانده از 1+5 یعنی کشورهای چین و روسیه و سه کشور اتحادیه اروپایی و خود اتحادیه اروپا در واقع تعهداتی باشد که حقوق مردم ایران از برجام را؛ حال چه حقوق اقتصادی و چه سایر حقوقشان، چون برجام منحصرا حقوق اقتصادی برای جمهوری اسلامی ایجاد نکرده است بلکه در حوزه هسته ای و سیاسی اقداماتی را پیش بینی کرده است که باید توسط طرف های دیگر انجام می شده است.

وی تصریح کرد: خیلی از این اقدامات مخصوصا در حوزه اقتصادی اقداماتی بوده است که منوط به برداشته شدن تحریم های آمریکا و اکنون که این تحریم ها بازگشت پیدا کرده بر اثر اقدام غیرقانونی ایالات متحده، لازم است که سایر اعضای برجام به عنوان مسئولیت مشترکی که داشتند جبران بکنند.

ظریف ادامه داد: لذا آنچه که ما توقع داریم این است که حقوق مردم ایران دیده بشود البته ریز توقعات خودمان را به اتحادیه اروپا و سایر اعضای برجام اطلاع داده و حال روز جمعه باید ببینیم که تا چه میزان این انتظارات جمهوری اسلامی که انتظارات به حقی است را اینها مورد توجه قرار می دهند.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی براینکه «آیا قبل از شروع نشست اصلی، شما دیدارهای دوجانبه ای با دیگر همتایان خود در مورد جزئیات این بسته خواهید داشت؟» گفت: ما قبل از اجلاس هم ملاقات های دوجانبه داریم و هم اجلاس مدیران سیاسی و معاونین برای آماده سازی جلسه وزار را داریم. صبح جمعه ما با فدریکا موگرینی و احتمالا با وزاری خارجه چین و روسیه ملاقات خواهیم داشت و در ادامه هم جلسات کارشناسی و سپس در جلسه وزار شرکت خواهیم کرد.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که «آیا در قبال این بسته اقتصادی که به ایران ارائه می شود، قرار است اتحادیه اروپا خواسته هایی را مطرح کند؟» گفت: خیر، تنها خواسته ای که می شود از ایران مطرح کرد این است که باید به تعهداتی که ایران در برجام کرده پایبند باشد و خب آن خواسته ای است که آژانس بین المللی انرژی اتمی مسئول راستی آزمایی آن است و تاکنون بارها این موضوع را تایید کرده و ما هم اعلام کرده ایم که تا زمانیکه حقوق مردم ایران از برجام تامین شود ما هم به تعهدات خودمان پایبند هستیم.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا این نشست یک نشست یک روزه خواهد بود؟» افزود: نشست وزرا در واقع بیش از چند ساعت نخواهد بود اما این به این معنا نیست که این جلسه کلا یک روز طول خواهد کشید.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: در طول مذاکرات برجام هم نشست هایی که همه وزرا در آن شرکت داشتند نشست های خیلی طولانی نبود؛ بلکه بیشتر جلسات دوجانبه و نشست های کارشناسی بود که بیشتر طول می کشید و بعد در سطح وزرا نشست ها، نشست های مختصرتری بود و این بار نیز به همین گونه است.

ظریف افزود: الان در طول دو ماه گذشته همکاران ما با طرف های مختلف خود چه اروپایی و چه چینی و روسی مذاکرات مستمری داشتند، همین روز پنجشنبه جلسات طولانی از صبح برقرار بوده و لذا جلسه روز جمعه فقط قسمتی از یک روند و نه تمام روند است.

 در ادامه و در آستانه برگزاری نشست کمیسیون مشترک وزرای خارجه عضو برجام، وزیر امور خارجه ایران و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا صبح روز جمعه در یک صبحانه کاری در هتل کوبورگ با یکدیگر دیدار و در مورد مذاکرات چند ساعت آینده به گفت وگو و رایزنی پرداختند.

در این دیدار طرفین درباره آینده توافق هسته‌ای و موضوعاتی که قرار است در نشست کمیسیون مشترک برجام که حدود سه ساعت دیگر با حضور وزرای پنج قدرت جهانی برگزار می شود، رایزنی کردند.

52311

کد خبر 788159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا HU ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۵
    1 1
    این احتمال لازم است در نظر گرفته شود که اروپا با به درازا کشیدن مذاکرات در خصوص بسته اقتصادی قصد امتیاز گیری از امریکا در خصوص تعرفه های تجاری و گمرکی در مقابل معامله با موضوع ایران را دارد. صرف نظر از اینکه مذاکره با ترامپ حداقل قبل از نوامبر از نظر تبلیغاتی به نفع ترامپ بوده و برای ایران احتمالا حاصلی نخواهد داشت، می توان این نکته را در صورت صلاحدید مقامات عالی کشور عنوان کرد که در صورت عدم حصول نتیجه مطلوب با اروپا در فرصت دو ماهه تعیین شده توسط رییس جمهور، ایران با تعلیق برجام، بدون اروپا و سایر طرفهای برجامی به صورت دو جانبه با امریکا وارد مذاکره خواهد شد. با این حرکت تاکتیکی امکان امتیاز گیری اروپا و معامله بر سر ایران گرفته شده و جنگ تجاری بین اروپا و امریکا تشدید می شود.
  • رضا HU ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۵
    1 0
    در حال حاضر موضوع ایران وجه المنازعه قدرتهای مختلف شده که برای کشور منافعی را حاصل نخواهد کرد. سناریوی تعلیق برجام از طرف ایران در طول مذاکره دوجانبه با امریکا میتواند در صورت صلاحدید، در سطح کارشناسی عنوان شود.
  • رضا A1 ۲۲:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۵
    0 0
    مقامات امریکا و اسراییل در حال مذاکره با یونان برای سرمایه گذاری و انتقال گاز میادین مشترک فلسطین و اسراییل هستند. در صورت صلاحدید و با توجه به پایان انتخابات ترکیه و آزاد شدن نسبی منابع فکری و سیاسی ترکیه‌برای مسایل جاری، میتوان با ترکیه در خصوص انتقال قسمتی از نفت کشور به یونان و ایتالیا از طریق و به واسطه ترکیه وارد مذاکره شده و در کوتاه مدت انتقال نفت به یونان و ایتالیا را دوباره از سر گرفت. صرف نظر از نتایج عملی اقدامات اروپا، هوشمندانه است تا کشور راسا به میزان لازم و مورد نظر، نفت را از طرق ثالث انتقال و به فروش رسانده و زمان و فرصت را به انتظار اقدامات اروپا از دست ندهد. همچنین امکان انتقال و فروش نفت از طریق عراق به کره جنوبی نیز میتواند مورد مذاکره و بررسی قرار گیرد.