سایت باشگاه خبرنگاران نوشت:در چند سال اخیر تقاضا برای خرید مبل با روند نزولی همراه شده تا حدی که بسیای از فعالان این عرصه به کاهش ظرفیت تولید یا تغییر شغل مبادرت ورزیده اند.

حسین نور محمدی، یکی از فعالان حوزه تولید مبل در ارتباط با وضعیت نامطلوب اقتصادی و رکود سنگینی که بازار با آن مواجه است، اظهار کرد: متاسفانه کسادی باعث شده تا بسیاری از خانوارهایی که در گذشته بعد از گذشت یک تا دو سال به تغییر مبلمان منزل خویش و فروش آن و تهیه مبلمان نو مبادرت می ورزیدند، امروزه بسیاری از سرپرستان خانوار نه تنها چنین امری را ضروری نمی دانند، بلکه گاهی شاهد هستیم زوج های جوان که در ابتدای زندگی خویش قرار دارند از خرید مبل صرف نظر می کنند که این موضوع برای بازار مذکور با ظرفیت اشتغالزایی بسیار بالا و قابل توجه،خوشایند و نوید بخش به نظر نمی رسد.

وی افزود: بالتبع در شرایطی که توزیع کاهش پیدا می‌کند، ضریبِ تولید نیز تنزل پیدا می‌کند، زیرا مبل از محصولاتی محسوب نمی‌شود که تولید و حتی انبار آن با هدف احتکار که البته امری مذموم و نکوهیده به شمار می رود مُتِضَمِنِ سودآوریِ هر چه بیشتر آن باشد و طبیعتا در چنین وضعیتی ،تولید از حِیثِ کمی کاهش می‌یابد و همین عارضه برای تعدیل نیرو، بیکاری و ورشکستگی و مجبور شدن تولیدکنندگان به تغییر شغل کفایت می‌کند.

این فعال در حوزه تولید و ساخت مبل گفت: متاسفانه صنعت مبلمان سازی در کشور مهجور مانده و باوجود ظرفیت بالای اشتغالزایی و توانمندی تولیدکنندگان برای ساخت مبلِ با کیفیت، با هدف صادرات به بازارهای خارجی، آنچنان که انتظار می‌رود از حوزه مذکور حمایت و پشتیبانی نمی شود.

نورمحمدی بیان کرد: برای ساخت یک دست مبل، حداقل 8 تا 10 نفر در بخش های گوناگون فعالیت می‌کنند و این چرخه ، موید پتانسیلی است که حوزه مذکور در توسعه فرصت های شغلی دارا است.
واردات بی رویه مبل برای واردکنندگان مقرون به صرفه نیست

فرهاد نیایش، یکی از توزیع‌کنندگان عمده مبل و کاناپه در غرب استان تهران با اشاره به لزوم مقابله با واردات بی رویه در عرصه هایی که امکان تولید مشابه داخلی آن وجود دارد، اظهار کرد: باوجود اینکه برخی بیان می‌کنند، به واسطه وزن و اندازه مبل، واردات بی رویه مبل برای واردکنندگان مقرون به صرفه نیست، اما در واقع امر بسیاری از فعالان این حوزه با واردات ابزار و یراق های خارجی و قطعات منفصله به داخل کشور، با اتکای بی رویه مونتاژکاری، به تامین و عرضه مبلمانِ مورد نیاز بازار مبادرت می‌ورزند و متاسفانه بعضا قیمت تمام شده این نوع از محصولات به میزانی پایین است که متقاضیان و خریداران با محاسبه اقتصادی و با توجه به مقرون به صرفه بودن خرید چنین مبل هایی اقدام به خرید آن می‌کنند و در شرایطی که بازار بصورت روزمره با رکود و کسادی مواجه است، خرید چنین محصولاتی به مثابه تیر خلاصی بر تولیدکنندگان داخلی است.

چندی پیش، عبدالحسین عباسی، رئیس اتحادیه دورودگران و مبلسازان تهران  ضمن اشاره به وضعیت نامطلوب حاکم بر بازار مبل گفت: در سالیان نه چندان دور گذشته خرید میز، مبل، صندلی،کمد و اقلام و محصولات این‌چنینی در زمره نیازهای ضروری پایان سال خانوارها (در ماه های بهمن و اسفند و آغاز سال نو) قرار داشت اما در دو سال اخیر شاهد تغییر این رویه و رویکرد هستیم و به نوعی دیگر خیلی از خانوارها در صدد نوکردن وسایل منزل خویش نیستند.

وی نیز معتقد است؛کالاهای این‌چنینی (مبلمان،کمد و...)دیگر به مانند سابق در دایره اقلام و کالاهای ضروری مردم قرار ندارند زیرا کارمند یا کارگری که از حقوق چندان بالایی برخوردار نیست، ترجیح می‌دهد به سراغ تهیه اقلام لوکسِ چوبی و...نرود و با آنچه دارد روزگار خود را سپری کند.

 

1717

 

 

کد خبر 792703

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
    12 0
    عزیز وقتی نرختون رو با بازار ارز تنظیم می کنید و جنس توی مغازتون رو در حالی که ۱ میلیون خریدید ۱۲ میلیون قیمت می گذارید با این بهانه که دلار رفته بالا باید هم منتظر ورشکستگی باشید. متاسفانه بعضی کاسب های ما فقط نوک دماغشون رو می بینن و فکر می کنن اگر به اندازه افزایش دلار بکشن روی جنس قبلیشون خیلی سود شیرینی کردن غافل از اینکه هیچ کس پول پای اجناس بونجول یک شب گران شده نمی ده... بچرخید تا بچرخیم برادران زرنگ... و من الله توفیق
  • بی نام A1 ۰۶:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
    7 1
    کدوم عروس داماد ؟ تو میشناسی کسی عروسی کرده باشده این روزا؟
  • بی نام IR ۰۶:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
    12 0
    سزاي گرانفروشان در تمامي مشاغل، نخريدن است.
  • مصطفي ف IR ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
    12 0
    يعني متناقض گويي كاملا مشهوده اول ميگه بازار كساده هيچكس خريد نميكنه بعد ميگه به خاطر واردات بي رويه است. الان بفرماييد اگر بازار كساده پس واردات چرا بي رويه شده بفرماييد جلوي واردات رو بگيريد تا ما مثل بخش هاي ديگه قيمتهامونو 7 برابر كنيم و مردم رو حسابي سركيسه كنيم. تو هر صنعتي واردات ممنوع بشه ميشه خودروسازي. نمونه و سمبل توليد انحصاري كه 50 سال جز مكيدن خون مردم و دولا پهنا حساب كردن و تحويل خودروي بي كيفيت هيچ غلطي نكرده. ممنوعيت واردات ميشه بازار لوازم خانگي كه ماشين لباسشوئيه پاكشوما از نمونه هاي خارجي حتي با ارز آزاد هم گرونتر شده. تا كي ما مردم بايد جور توليد كننده بي برنامه و سودجو رو بخوريم. والا واردات آزاد بشه مردم خيليم راضي هستن .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین