فرارو نوشت: هوشنگ امیراحمدی، استاد دانشگاه راتگرز، در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک معتقد است ظرف ۳ تا ۶ ماه آینده ممکن است ایران و آمریکا در مورد مسائل منطقه‌ای همچون یمن یا سوریه مذاکره کنند.

به گفته امیر احمدی، مقامات ایران موضعی گرفته‌اند که توجیه انجام مذاکرات بر سر توافق هسته‌ای را سخت می‌کند. آن‌ها در حال حاضر درباره مسائلی، از جمله یمن، و احتمالا بزودی درباره سوریه، گفتگو می‌کنند. بنابراین، به جای توافق هسته‌ای، آن‌ها به احتمال زیاد درباره سایر مسائل، بخصوص مسائل منطقه‌ای، گفتگو خواهند کرد.

استاد دانشگاه راتگرز مدعی شد که ظرف چند ماه آینده بین ایران و آمریکا ابتدا درباره مسائل منطقه‌ای و سپس درباره موضوع هسته‌ای گفتگو‌هایی انجام خواهد شد.

توئیت اخیر از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، باعث موجی از تنش‌های لفظی بین ایران و آمریکا شد. ترامپ با لحنی تند از همتای ایرانی‌اش، حسن روحانی، خواست که آمریکا را تهدید نکند. مقامات سیاسی و نظامی ایران در پاسخ به توئیت ترامپ، سخنان تهدیدآمیزی علیه آمریکا بیان کرده‌اند.

این تنش‌های لفظی باعث شد که برخی ناظران، تهدیدات "خشم و آتش" ترامپ علیه کره شمالی را به یاد بیاورند. برخی با استناد به تنش‌های واشنگتن و پیونگ‌یانگ و سپس مصالحه آن‌ها، امکان حصول مذاکرات بین ایران و آمریکا را هم مطرح کردند.

در ادامه این گمانه‌زنی‌ها، هوشنگ امیر احمدی، استاد دانشگاه راتگرز، در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک، از انجام گفتگو‌ها بین ایران و آمریکا در ماه‌های آینده خبر داد. امیر احمدی در پاسخ به این پرسش که آیا در آینده نزدیک بین ایران و آمریکا مذاکرات اتفاق خواهد افتاد، گفت: "به این زودی‌ها اتفاق نمی‌افتد. راهی که دو طرف در پیش گرفته‌اند، مذاکرات را دشوار ساخته است. اما ممکن است در ۳ تا ۶ ماه آینده (بین دو طرف) گفتگو‌هایی انجام شود. وضعیت کنونی، اندکی دشوار است. دو طرف، درگیر لفاظی شدید علیه یکدیگر شده‌اند".

به گفته امیر احمدی، مقامات ایران موضعی گرفته‌اند که توجیه انجام مذاکرات بر سر توافق هسته‌ای را سخت می‌کند. آن‌ها در حال حاضر درباره مسائلی، از جمله یمن، و احتمالا بزودی درباره سوریه، گفت‌وگو می‌کنند. بنابراین، به جای توافق هسته‌ای، آن‌ها به احتمال زیاد درباره سایر مسائل، بخصوص مسائل منطقه‌ای، گفت‌وگو خواهند کرد. انتظار می‌رود که این گفتگو‌ها زودتر از گفتگو‌های هسته‌ای انجام شود. امیر احمدی عنوان کرد: " رئیس‌جمهور ترامپ، خواستار مذاکرات جامع شده و همه چیز را روی میز قرار داده است. پذیرش این امر برای ایران دشوار است. زیرا این به معنای سازش درباره همه مسائل مرتبط با (توان) دفاعی ایران -مانند مسئله هسته‌ای، موشکی، خروج از منطقه و احتمالا محدود کردن سپاه - است".

29215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 793264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • قمر مارالانی IR ۰۶:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۸
    148 2
    مذاکره ایران و آمریکا حتی اگر هیئت حاکمه دو کشور با آن موافقت کنند ساده و قابل مقایسه با کره شمالی و هیچ کشور دیگری و حتی مذاکرات برجام هم نیست چون اولا ترامپ به تجربه دریافته که قطعاً همتای مذاکراتی وی روحانی و ظریف نیست و مراکز متعدد قدرت در ایران که البته تفاهم چندانی هم با هم ندارند دومین مسئله تعدد زیاد موضوعات مورد مناقشه دو کشور است که بسیار زیاد و متنوع است سومین مسئله تنها بودن ایران در مذاکرات است که اگر واقع بینانه نگاه کنیم متحد قدرتمندی که بشود رویش حساب باز کرد ندارد
  • تقی A1 ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۸
    مذاکره هر چه زودتر بهتر
  • بی نام A1 ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۸
    52 1
    این چیزها مهم نیست این روزها رو دریابید
  • بی نام A1 ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۸
    69 5
    همه تحلیل های ایشان تا به امروز اشتباه بود چرا هنوز تحلیلهاشون را منتشر میکنید
    • بی نام A1 ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۸
      19 5
      اشتباه منفی دادم
  • تقی A1 ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۸
    ایران با ترامپ مذاکره کنه؟ ولک آقاااا اون مگه آدمه باهاش مذاکره کرد؟مگه برجام آخرش چی شد از یمن و سوریه دستمونو نمیکشیم مگه میشه ایران بازوهاشو معامله کنه؟ سانسورچی نظرات مارو چرا نمیزاری؟
  • بی نام IR ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۸
    0 0
    دیرنیست سه ماه
  • بی نام IR ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۸
    0 0
    باز این آقا زیر پرجم امریکا نشست از راه دور برای مردم ایران نسخه نوشت
  • بی نام A1 ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۸
    0 0
    مشت نمونه خروار است... بیچاره دکتر ظریف و دکتر روحانی وقت و آبروی خود و کشور را در مذاکره با آمریکا سر برجام گذاشتند و آخر آمریکا زیرش زد. این آمریکا اصلا قابل اعتماد نیست اصلا. ... آمریکا دنبال منافع خود است و منافع آمریکا در ضعیف بودن ایران است. باید تاریخ خواند و باید دید و عبرت گرفت.
  • بی نام A1 ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۸
    0 0
    گفت و گو شاید اما مذاکره با توجه به شرایط کنونی امریکا بسیار دور از ذهن بنظر می رسد.