۰ نفر
۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۱۰:۰۷

عرضه کتاب‌خوان اختصاصی کیندل دی.ایکس را توسط شرکت آمازون که بر مطالعه ساده‌تر روزنامه‌ها و مجلات الکترونیک تکیه دارد؛ گامی بزرگ در ادغام صنعت چاپ و نشر کتاب در نشر الکترونیک است.

محبوبه عمیدی: کمتر از 2 سال پیش، استیو جابز، مدیرعامل خلاق اپل، کتاب‌خوان دیجیتال آمازون را محکوم به‌شکست خواند و این‌طور استدلال کرد که: «40 درصد از آمریکایی‌ها در سال فقط یک کتاب یا کمتر می‌خوانند؛ پس ایده کیندل از ریشه مشکل دارد، چون دیگر کسی کتاب نمی‌خواند». اما شاید او هیچ‌وقت فکر نمی‌کرد روزی برسد که کارشناسان ادعا کنند: «کیندل، دارد نقش آی‌پاد را برای کتاب‌های الکترونیکی و کتاب‌خوانی دیجیتالی بازی می‌کند» و علاوه بر آن، اپل نرم‌افزار کیندل را به رایگان در اختیار خریداران آی‌‌پاد لمسی و گوشی‌های هوشمند آی‌فون قرار دهد.

مشخصات فنی کیندل دی.ایکس
کیندل دی.ایکس، نسل سوم کتاب‌خوان الکترونیکی کیندل به شمار می‌آید که تنها 3 ماه بعد از عرضه کیندل2 به بازار، رو‌نمایی شده است. این کتاب‌خوان الکترونیک با صفحه‌ای 2.5 برابر بزرگ‌تر از نسخه‌های قبلی، به ابعادی برابر نیم‌قطع روزنامه رسیده و به همین دلیل، به ابزاری مطلوب برای مطالعه روزنامه‌ها و مجلات تبدیل شده، طوری‌که نیویورک‌تایمز، واشنگتن‌پست و بوستون‌گلوب اعلام کرده‌اند، همکاری آزمایشی خود را از تابستان جاری (زمان حضور کیندل دی.ایکس در بازار) با آمازون آغاز خواهند کرد. در حال حاضر امکان پیش‌خرید این کتاب‌خوان دیجیتال به قیمت 489 دلار/ 480هزار تومان وجود دارد؛ اما کیندل دی.ایکس تابستان امسال به بازار وارد خواهد شد و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که احتمالا ارزان‌تر از قیمت فعلی و با تخفیفی قابل‌قبول به فروش خواهد رسید. بیایید ویژگی‌های این نسخه جدید را با هم مرور کنیم.

صفحه نمایش به طول 24.25 سانتی‌متر؛ در ابعاد تقریبی کاغذ A4 با وضوحی فوق‌العاده
امکان تطبیق با ابعاد نوشته، به صورت افقی و عمودی
پشتیبانی از فایل‌هایPDF بی‌نیاز از نرم‌افزارهای کمکی
استفاده از جوهر الکترونیکی تک‌رنگ (سیاه‌وسفید) با 16 سطح طیف خاکستری و وضوح تصویر 824 × 1200
ضخامتی معادل کیندل2، اندکی کمتر از یک سانتی‌متر و وزن حدود 250 گرم
حافظه 4 گیگابایتی که دو برابر کیندل2 و تقریبا معادل 3500 جلد کتاب الکترونیک است.
امکان دسترسی به 225هزار عنوان کتاب الکترونیکی دیگر
نصب نسخه کامل واژه‌نامه امریکن اکسفورد
مجهز به صفحه‌کلید برای سهولت کار جستجو و انتخاب نشانی‌های اینترنتی
امکان تغییر ابعاد نوشته‌ها مطابق نیاز کاربر
قابلیت قرائت متون با صدای کامپیوتری

انتقاد ها و انتظارها
صفحه کیندل دی.ایکس تقریبا دوبرابر نسخه پیشین است و باز هم سیاه‌وسفید ارائه شده. از همین‌رو بسیاری از کارشناسان معتقدند اختلاف قیمت 130 دلاری / 122 هزار تومانی این نمونه با کیندل2 غیر قابل قبول است.

با این‌که صفحه بزرگ‌تر به معنی کمتر بالا و پایین کردن و ورق زدن صفحات دیجیتالی است، اما عده‌ای هم اندازه کوچک‌تر نسخه‌های قبلی را بهتر ارزیابی می‌کنند و معتقدند حمل آنها برای کاربران به مراتب ساده‌تر است و فضای کمتری را هم اشغال می‌کند.کیندل3 جذابیت‌های بصری چندانی ندارد و این، درحالی است که خوانندگان مجلات به مطالعه صفحات رنگی علاقه بیشتری دارند تا صفحات تک‌رنگ سیاه و سفید.

آمازون می‌گوید بیش از 500هزار دستگاه کیندل فروخته است که بیشتر آنها به عنوان کتابخانه قابل‌حمل استفاده می‌شوند، یا این‌که با استفاده از ارتباط بی‌سیم، کتاب‌ها و مستندات مورد نظر کاربران را از اینترنت دانلود می‌کنند.

اما آمار‌ها نشان می‌دهند این تعداد باید بیشتر از این حرف‌ها باشد. کمتر از یک‌درصد سهم بازار کتاب به کتاب‌های الکترونیکی اختصاص دارد و این در حالی است که 35 درصد از سهم فروش کتاب به نسخه‌های سازگار با کیندل اختصاص داشته است. کارشناسان می‌گویند فروش کیندل1 باعث شد آمازون بحران اقتصادی را به‌سادگی پشت سر بگذارد و مطمئنا فروش کیندل2 به مراتب بیشتر از آن بوده است.

البته بازار کتاب‌خوان‌ها فقط متعلق به آمازون نیست. آی‌فون، شرکت‌های ژاپنی سونی و فوجیتسو و شرکت هلندی آی.‌رکس، رقبای فعلی آن هستند و در آینده نزدیک، شرکت‌های پلاستیک‌لاجیک، اچ.پی و ریکو نیز به آنها ملحق خواهند شد.

در میان محصولات این شرکت‌ها تنهاFlepia ، محصول شرکت فوجیتسو، توانایی نمایش رنگی صفحات را در 260هزار رنگ دارد. این کتاب‌خوان با ابعادی برابر کیندل دی.ایکس برای نمایش صفحات مجلات بسیار مناسب است و می‌تواند مستندات را در بسیاری از فرمت‌ها بخواند، عمر باتری آن‌هم 40 ساعت است. اشکال کار اینجاست که برای استفاده از این کتاب‌خوان، باید حدود 1000 دلار بپردازید که دو تا سه برابر کتابخوان‌های دیگراست و علاوه بر آن، باید با سرعت پایین بارگذاری صفحات در آن که برای هر صفحه 1.8 ثانیه طول می‌کشد، کنار بیایید.

با کاغذ خداحافظی کنیم
خواندن کتاب‌های الکترونیک با استفاده از صفحات ال.سی.دی مشکل است، نور از پشت صفحه آنها به چشم می‌تابد و خواندن را دشوار می‌کند. استفاده از لپ‌تاپ‌ها هم برای خواندن کتاب‌های الکترونیکی ایده خوبی نیست. اما در صفحات نمایشگر کتاب‌خوان‌ها فناوری جدیدی به نام کاغذ و جوهر الکترونیک به‌کار گرفته شده است. این فناوری، تصویری کاملا شبیه کاغذ ایجاد می‌کند، یعنی هم وضوح بالایی دارد و هم نور را بازتاب می‌کند که در نتیجه، چشم دیرتر احساس خستگی می‌کند.

علاوه بر آن، جوهر الکترونیک برخلاف ال.سی.دی‌ها نیاز دائمی به انرژی الکتریکی ندارد. این جوهر تنها برای تغییر صفحات نیاز به جریان الکتریسیته دارد و به همین دلیل بسیار کم‌مصرف است. از سوی دیگر، ارائه صفحه‌های نمایش رنگی هم می‌تواند نقطه عطفی در بازار کتاب‌خوان‌ها باشد. می‌توان امیدوار بود با گسترش بازار کتاب‌خوان‌ها، درختان کمتری قطع خواهند شد و به انرژی الکتریکی کمتری نیز نیاز خواهد بود. شاید حق با جف بزوس، مدیرعامل آمازون باشد که می‌گوید: «دیگر وقت آن فرا رسیده که کتاب‌ها را به موزه بفرستیم»

کد خبر 7974

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • m IR ۰۴:۳۷ - ۱۳۸۸/۰۲/۲۱
    0 0
    بسیار عالی بود. آیا در ایران هم قابل ابتیاع است؟
  • بدون نام IR ۰۸:۰۸ - ۱۳۸۸/۰۹/۰۵
    0 0
    ممنون لطفا به 3 سئوال من پاسخ دهید: 1- آیا این کتابخوانها دیکشنری داره؟ 2- آیا فایل پی دی اف و صفحه وب آفلاین رو باز میکنه؟ 3- آیا فروشنده ای رو در ایران سراغ دارید؟ ممنون........ mseahara@hotmail.com
  • رضا IR ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۷
    0 0
    سلام 1- دیکشنری داره و فقط انگلیسی به انگلیسی 2- پی دی اف اره ولی وب افلاین نه 3- من از این فروشنده گرفتم میتونی باهاش تماس بگیری .... قیمتش از بقیه بهتر بود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین