به گزارش دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری روسیه، ولادیمیر پوتین روز جمعه در دیدار با مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه، خلوصی آکار وزیر دفاع و هاکان فیدان رییس سازمان اطلاعات ملی در کاخ کرملین خاطرنشان کرد که روابط روسیه و ترکیه بیش از پیش تعمیق می یابد.
پوتین به دیدارهای خود با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه اشاره و خاطرنشان کرد: همکاری های روسیه و ترکیه در عرصه اقتصادی و حل برخی مسائل منطقه ای و حل و فصل مسائلی همچون بحران سوریه تعمیق و گسترش می یابد.
رئیس جمهوری روسیه گفت: با تلاش و مشارکت کشورهای ذینفع دیگر در حل مساله سوریه ازجمله ایران و نیز همکاری با سازمان ملل و کشورهای اروپایی و آمریکا توانستیم در حل بحران سوریه به پیشرفت جدی دست یابیم.
مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه نیز در این دیدار به روابط خوب روسای جمهوری روسیه و ترکیه اشاره کرد و گفت: این روابط، تماس های دو کشور در سطح وزارتخانه ها را به سوی توسعه سوق می دهد.
وی با اشاره به مذاکراتش با همتای روس خود و نیز گفت وگوهای وزیران دفاع دو کشور اظهار داشت: همه مسائل مربوط به همکاریهای مسکو - آنکارا مورد بحث قرار گرفت که نه فقط برای ما بلکه در سطح منطقه ای اهمیت دارد.
اوغلو ادامه داد: طرف ترکیه ای پیشنهادات خود درباره حل مسائل را به طرف روسی ارائه کرده است.
همچنین رئیس جمهوری روسیه، به دو جمهوری جدایی طلب اوستیای جنوبی و آبخازیا اطمینان داد که مسکو هر آنچه لازم باشد برای تامین امنیت آنها انجام خواهد داد.پوتین: امینت آبخازیا و اوستیای جنوبی را تامین مي کنم
این دو جمهوری جدایی طلب در جنگ کوتاهی میان روسیه و گرجستان از این کشور اعلام استقلال کردند.
آناتولی بیبیلف Anatoli Bibilov رئیس جمهور اوستیای جنوبی و رائول خادجیمبا Raoul Khadjimba رئیس جمهور آبخازیا
روز جمعه درکرملین با پوتین به مناسبت دهمین سالگرد اعلام استقلال این دو جمهوری از گرجستان دیدار کردند.
ولادييمير پوتین در این دیدار گفت: ما همه تلاش خود را به کار می گیریم تا امنیت اوستیای را تامین کنیم و از نظر اقتصادی از آن حمایت کنیم.
رئیس جمهور اوستیای جنوبی نیز در دیدار با پوتین گفت: از زمانی که روسیه استقلال جمهوری ما را به رسمیت شناخته است مردم ما در حال و هوای کاملا متفاوت از گذشته زندگی می کنند. مردم از ثبات، صلح و رونق بهره مند شده اند.
وی افزود: کودکان در اوستیای جنوبی دیگر در ترس از انفجار مواد منفجره زندگی نمی کنند.
پوتین همچنین با رائول خاجیمبا رئیس جمهوری آبخازی دیدار کرد. رئیس جمهور روسیه گفت: ما اهمیت زیادی به همکاری با آبخازیا برای تامین امنیت آن می دهیم.
در ماه اوت سال دو هزار و هشت، بعد از آنکه تفلیس عملیات نظامی مرگباری را در اوستیای جنوبی به منظور باز پس گیری کنترل آن آغاز کرد روسیه و گرجستان به مدت پنج روز وارد جنگ شدند. با میانجگیری نیکلاس سارکوزی رئیس جمهوری وقت فرانسه توافقنامه صلحی میان روسیه و گرجستان به امضا رسید و به این جنگ پایان داد.
در تاریخ 26 ماه اوت سال دو هزار و هشت روسیه استقلال اوستیای جنوبی و آبخازی را به رسمیت شناخت.
روسیه از آن زمان تاکنون حضور نظامی خود را در این دو منطقه افزایش داده که با محکومیت گرجستان همراه بوده است.
تفلیس حضور نظامی روسیه در این منطقه را اشغال خاک خود می داند.
جمهوری های اوستیای جنوبی و آبخازیا در سال های هزار و نهصد از گرجستان اعلام جدایی کرده بودند.
49311
نظر شما