مهر به نقل از معاون اسبق وزارت اقتصاد گزارش داد: بدهی دولت به بانک‌ها از سال ۸۳ تا پایان سال ۹۶، ۵۴ برابر شده است.

حسین قضاوی در گفت وگوی ویژه خبری، افزود: اگر دولت تلاش کند در قالب جیب خود خرج کند و سراغ بانک‌ها نرود رشد نقدینگی کنترل می‌شود.

وی ادامه داد: نرخ سود متناسب با تورم انتظاری نقدینگی را کنترل می‌کند، اما راهکار مهم و عاجل کنترل نقدینگی ابزارمند شدن بدهی دولت به بانک‌ها و بانک‌ها به بانک مرکزی است و باید برای آن اوراق صادر شود.

وی با بیان اینکه، سهم بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در ۱۳ سال گذشته ۶۶ برابر شده است گفت: پایه پولی در این مدت ۱۴ برابر، اما نقدینگی ۲۲ برابر افزایش یافته است.

قضاوی گفت: این یعنی هر واحد پولی که بانک مرکزی چاپ کرده به مراتب بیشتر از وام و پول آفرینی در اقتصاد داشته است.

وی افزود: در ۱۳ سال اخیر بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی چهار برابر، بدهی دولت به بانک مرکزی دو نیم برابر و بدهی بخش دولتی به بانک‌ها ۲۲ برابر شده است.

وی ادامه داد: این بدهی نشان می‌دهد بخش دولتی به جای بانک‌ها تسهیلات گرفته است.

قائم مقام اسبق بانک مرکزی افزود: فروش سکه به وسیله بانک مرکزی برای جذب نقدینگی بی تدبیری بود، اما بانک مرکزی به این نتیجه رسید که باید نقدینگی کشور را که بخشی از آن محصول پرداخت ۳۵ هزار میلیارد تومان به طلبکاران موسسات مالی و اعتباری بود با سیاست فروش سکه جمع کند.

وی گفت: هر کس سکه را خرید سرباز بانک مرکزی شد و اینکه کسی هزار یا بیشتر سکه خریده است عقل معاش داشته و سودش را برده است و نباید بگوییم فلانی چرا اینقدر سکه خریده است.

قضاوی ادامه داد: اگر کسی عقل معاش نداشت و سیاست پولی نامناسبی را اتخاذ کرد باید از او سوال شود.

وی افزود: اگر مقررات از ابتدا درست نباشد نباید وسط بازی قاعده را به هم بزنی و اگر سیاست‌ها را قاعده‌مند نکنیم و ضابطه رفتاری برای مقام دولتی و سیاست گذار پولی نگذاریم سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

معاون اسبق وزارت اقتصاد ادامه داد: بانک مرکزی در دوره جدید می‌خواهد جدیت خود را به مردم نشان دهد و اعتماد عمومی را به بانک مرکزی باز گرداند.

وی گفت: این تلاش نباید مغایر با سیاست‌ها مالی باشد.

وی افزود: گفته می‌شود نرخ سود بانکی بالا موجب افزایش نقدینگی می‌شود، اما در کجای دنیا با محدود کردن سود سپرده نقدینگی کنترل شده است.

حسین قضاوی ، معاون اسبق وزارت اقتصاد

قضاوی اضافه کرد: سود بانکی یکی از اهرم‌های تولید نقدینگی است، اما راهکار کنترل رشد نقدینگی محدود کردن این سود نیست.

وی درباره تاثیر نقدینگی بر اقتصاد کشور گفت: نباید پول بدون پشتوانه چاپ شود و باید به ورود سرمایه به کشور در این زمینه توجه کنیم.

وی گفت:رشد نقدینگی حتی در کشورهای پیشرفته اگر پیش از رشد اقتصادی باشد موجب تورم می‌شود.

معاون اسبق وزارت اقتصاد افزود: از سال ۸۳ تا پایان سال ۹۶ نقدینگی ۲۲ برابر شد که مجموع نرخ تولید و خدمات یک و چهار دهم افزایش یافته است.

قضاوی اضافه کرد: رشد نامناسب نقدینگی در مقایسه با رشد اقتصادی تورم زا و مخل فعالیت‌های اقتصادی است.

 

223223

کد خبر 804330

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
    17 2
    داشته که خریده بر کارگر و بازنشسته که دولت قطره چکانی به آنها حقوق میدهد چه راهی برای ارتزاق و زنده ماندن باقی مانده است
    • بی نام GB ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
      1 0
      بعنی چی؟ عقل معاش برای خرید هزار سکه معنی معاش عوض شده؟
  • بی نام A1 ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
    21 2
    تو هم عفل معاش خوبی داری که به اونجا رسیدی ولی نمی دونم چرا حکومت به عنوان نماینده عموم مردم عقل معاش خوبی نداشت که هزار سکه رو به یه نفر نده
  • بی نام A1 ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
    18 1
    اول ایشان گفت من نظری روی پیش فروش سکه ندارم منتهی اگر با کسی قرارداد بستید باید به ان پایبند باشید.
  • بی نام A1 ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
    20 0
    بله .اون کسی که فروش سکه گذاشته باید محاکمه بشه.
  • بی نام A1 ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
    12 9
    ظاهرا" شما حداقل 1000 سکه خریده ای و خود را عاقلِ معیشت می دانی ....
  • بی نام A1 ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
    24 5
    کسی که 1000 سکه خریده ، عقل معاش نداشته که پشتوانه کلاشی داشته ...
  • بی نام US ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
    0 0
    ما مردم نباید احساسی با موضوع برخورد کنیم حرف ایشان کاملاً درست بود ولو آنکه ما خوشمان نیاید ایشان دارد می‌گوید اشکال از جای دیگری است اشکال از قانون و مقرراتی است که اجازه می‌دهد دزد به راحتی دزدی کند طرف طبق قاعده موجود اومده و هزار یا 35 هزار سکه طلا خریده این که فی نفسه اشکالی ندارد اشکال آنجاست که نظام مالی ما نمی‌تواند رصد کند که آیا پولی که برای خرید این 35 هزار سکه آماده شده آیا از راه قانونی و درست به دست آمده یا خیر؟ اشکال آنجاست که اگر کسی تعدادی سکه یا خانه یا ماشین یا . . . مازاد بر احتیاج خرید به آن مالیاتی معقول تعلق نمی‌گیرد، اشکال آنجاست که سیاست‌های دولت کلاً ضد تولیدی است و دلالی را تشویق می‌کند. . .
  • عقل نامعاش A1 ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
    0 0
    این عقل معاش یعنی چی؟؟ یه خرده اش هم به ما بدهند بد نیست...
  • بی نام A1 ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
    1 1
    به یقین هر کجا کاخی بنا شد در کنار آن ویرانه هایی بوجود آمده ... این جمله از فرمایشات امیر مومنان علی "ع" است ... و گفته جنابعالی یعنی اگر کسی 1000سکه خرید و در کنار این سود بردنها و عقل معاشها و زرنگی ها طبقه ضعیف جامعه له شدند و در تداوم این خریدهای چند هزار تایی سکه و دلار و ارز و .... ؛ قیمتها چند برابر شد و ویرانه ها افزایش یافت تنها باید به آن خریدار توجه داشته باشیم که عقل معاش داشته و سود برده و به او آفرین گفت .... نخیر آقای مدبر معیشت ؛ این عقل معاش نیست این خیانت معاش است و خیانت در سفرۀ ملیونها انسان است که خالی تر و خالی تر شده و ویران میشوند ... تعجبی نیست که اینچنین شده ایم چون نیک نظر کرد پرِ خویش در آن دید ...
  • بی نام A1 ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
    2 0
    اون شخصی که سکه خریده فقط ارزش پولش حفظ شده و هیچ سود خالصی نبرده چرا موضوع را وارونه جلوه میدید ثانیا مگر فقط انکه سکه خریده اینطوره هرکسی دلار و یورو و ماشین خارجی و خونه خریده هم همینطوره ثانیا هیچ کسی فکر نمی کرد اوضاع اقتصادی به این افتضاح کشیده شوداز سایت محترم خبر انلاین تقاضا میکنم اینرا درج نماید
  • تاریخ A1 ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
    1 1
    آقای قضاوی لطفا به من هم 70/000/000/000 تومان تسهیلات به وقت ارزانی سکه بدهید تا عقل معاش من هم تقویت شود. آدرس و شماره تلفن هم موجود است.
  • بی نام A1 ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۲
    1 1
    واقعا جای تعجبه. به این کار نمیگویند عقل معاش. میگویند رانت. رانت اقتصادی و رانت اطلاعاتی نفرین بر مملکتی که اینقدر نرخ تورمش بالاست که عده ای با رانت ره صد ساله میروند ایران را ویران میکنند و اسمش را میگذارند عقل معاش یک طرف اسمش را میگذارند تورم انتظاری و نیاز کاذب یکطرف دیگر به آن میگویند عقل معاش واقعا شنیدن اینگونه اظهارات ، شنیدن صدای طبلهای پیروزی دولتی هاست که گویی به اهداف واقعی خود که از بدست گرفتن حکومت در سر می پروراندند رسیده اند عقل معاش ؟؟؟؟؟؟؟ راستی ممکنه روزی را تصور کنیم که در مملکت ما تورم به صفر برسد با این عقل معاش هرگز

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین