به گزارش خبرآنلاین، ادوارد مونک (مانش هم تلفظ میشود) در خاطراتش نوشته جنون، مرگ و بیماری فرشتگانی بودهاند که همیشه او را سحر و تسخیر کردهاند. در این نمایشگاه که «چاپهای استادانه» نام دارد حدود 60 اثر لیتوگرافی که همگی شاهدی بر این گفته مونک هستند به نمایش گذاشته شده است.
الیزابت پرلینگر، پرفسور تاریخ هنر در دانشگاه جرجتاون و یکی از برگزارکنندگان این نمایشگاه، گفت: «نکته جالب درمورد این آثار بالا بودن کیفیت تمامی آنهاست. آثار مونک از میان مجموعه آثار هنری گالری ملی هنر و همچنین دو مجموعه شخصی جمعآوری شدهاند.»
در میان آثار به نمایش درآمده از مونک هشت اثر با موضوع پرتره مریم مقدس (ع) دیده میشود که بین سالهای 1895 تا 1914 خلق شدهاند.
پرلینگر افزود: «برخی از این آثار نسخههای تک و یگانهای با رنگآمیزی هستند. ارزش آنها بسیار بالا است و هر بار به یک رنگ چاپ شدهاند.»
یکی از این آثار در سال 1892 در نمایشگاهی در برلین جنجال به پا کرد و باعث تعطیلی نمایشگاه شد. مونک در سال 1913 نسخه تغییریافته این اثر را در نمایشگاهی در نیویورک عرضه کرد. یکی دیگر از این تابلوهای مریم مقدس (ع) هفته پیش در حراجی در لندن به قیمت یک میلیون و 500 هزار دلار فروخته شد.
خاطرات کودکی مونک از مرگ مادر و خواهرش بر اثر سل تاثیر خود را بر او گذاشت. او در بیمارستان روانی بستری شد و هیچگاه کاملا به حالت طبیعی بازنگشت. خاطرات تلخ زندگی در آثار مونک به ویژه اثر مشهورش با نام «جیغ» آشکار است. در این اثر مردی را میبینیم که سرش را میان دستهاش گرفته و جیغ میکشد. این تابلو به عنوان اثری هنری و جنایی شناخته میشود.
دو مرد مسلح نقابدار بیست و دوم اوت سال 2004 در روز روشن به موزه آثار مونک در اوسلو، پایتخت نروژ حمله کردند و پس از سرقت تابلو «جیغ» و تابلوهای مریم مقدس (ع) با کمک رانندهای فرار کردند.
این تابلوها دو سال بعد پیدا شدند، اما خبری درمورد چگونگی کشف و ضبط آنها گزارش نشد. در سال 2009 یکی از سارقان تابلو «جیغ» به دو سال و نیم زندان محکوم شد.
مونک بیشتر در فرانسه به تحصیل نقاشی پرداخت، جایی که به شدت تحت تاثیر گوگن و ونگوگ قرار گرفت. او در سن 81 سالگی در نروژ درگذشت.
خبرگزاریفرانسه / 31 ژوئیه
نظر شما