گرچه ایران همواره دستگیری سه آمریکایی با هدف مبادله را رد، و اتهام اصلی آن‌ها را ورود غیرقانونی آن‌ها به خاک کشورمان عنوان کرده است اما ظاهراً این آمریکاست که می‌کوشد هر از چند گاهی، با مذموم خواندن موضوع مبادله، احتمال آن را زنده کند!

به گزارش شبکه ایران، ‏روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور، با طرح ادعای جالبی در این خصوص که "جمهوری اسلامی تاریخچه طولانی در گروگانگیری دارد" افزود: ایران از این رویه برای دستیابی به مقاصد سیاسی خود بهره‌برداری می‌کند.


این روزنامه آمریکایی در حالی ایران را دارای تاریخچه طولانی در گروگان‌گیری خوانده که اتفاقاً دولت آمریکا سوابق گسترده‌ای از ربودن افراد موثر سیاسی و علمی سایر کشورها برای اعمال فشار سیاسی بر کشورهای متبوع این افراد، در کارنامه خود دارد.


کریستین ساینس مانیتور در گزارش خود، همچنین ادعا کرده که "در ماجرای دستگیری سه جاسوس آمریکایی، مشخص نیست ایران به دنبال چه امتیازی از طرف آمریکایی است؟!" و این در حالی است که این روزنامه، از طبیعی‌ترین گزینه برای مبادله که آزادی 11 ایرانی زندانی شده در آمریکا برای سال‌های متمادی است،‌ حرفی به میان نیاورده است.


ایران همواره دستگیری این سه آمریکایی به خاطر مبادله را رد، و اتهام اصلی آن‌ها را ورود غیرقانونی آن‌ها به خاک کشورمان عنوان کرده است. اما ظاهراً این آمریکاست که می‌کوشد هر از چند گاهی، با مذموم خواندن موضوع مبادله، احتمال آن را زنده کند!


چه بسا مبادله، موضوعی است که به شدت مورد علاقه طرف‌های غربی است و ظاهراً تنها زبان مورد فهم این کشورها نیز همین است. به گونه‌ای که در جریان دستگیری 11 جاسوس روسی در آمریکا، برخلاف قوانین موجود در ایالات متحده و به طور ناگهانی،‌ این افراد با جاسوسان آمریکایی دستگیر شده در روسیه معاوضه شدند.


به‌علاوه، فرانسه نیز نشان داده که همانند آمریکا جز "زبان زور" که در قالب "مبادله" معنا پیدا می‌کند، زبان دیگری را نمی‌فهمد.
چرا که این کشور به‌ درخواست‌های 18 ساله ایران برای آزادی ‌"علی وکیلی‌راد" ایرانی بی‌گناهی که دو دهه در فرانسه زندانی بود، بی‌توجهی می‌کرد اما با دستگیری "کلوتید ریس" که به گفته روزنامه لوفیگارو، "برای فرانسه جاسوسی می‌کرد" و به خاطر فعالیت‌های خرابکارانه در جریان اغتشاشات پس از انتخابات ایران دستگیر شده بود، مقامات فرانسوی به‌ناگهان نه تنها وکیلی‌راد بلکه "مجید کاکاوند" دیگر ایرانی دستگیر شده در فرانسه را نیز آزاد کردند و ریس هم چند روز بعد آزاد شد.


بنابراین، این ایران نیست که به مبادله شهروندان علاقه‌مند است بلکه ایران به دنبال آزادی شهروندان زندانی خود است و بر عکس، این کشورهای غربی و به خصوص آمریکا هستند که تنها با زبان مبادله، حاضر به رعایت حقوق انسانی شهروندان سایر کشورها هستند.


ایران، انسانی بودن رفتار خود در قبال شهروندان دیگر کشورها را با مهیا کردن شرایط دیدار خانواده‌های سه جوان آمریکایی، بیشتر نشان داده است؛ امری که آمریکا با مبهم گذاشتن وضعیت 11 ایرانی در بند ایالات متحده و خودداری از دسترسی خانواده‌ها یا حکومت ایران به این افراد، از آن خودداری می‌کند.‌

کد خبر 80545

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین