سفیر پاکستان در آمریکا تاکید کرد: پاکستان در ایدئولوژی طالبان سهیم نیست و در حال تلاش برای مهار تهدیدها از سوی این گروه شبه نظامی است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حسین حقانی، سفیر پاکستان در آمریکا در گفتوگو با شبکه سی.ان.ان اظهار داشت: سرویسهای اطلاعاتی پاکستان در حال انجام فعالیتهای موثر برای مهار تمام تروریستها از جمله تروریستهای طالبان در افغانستان و پاکستان هستند.
وی هم چنین گزارش اخیر سایت ویکی لیکس مبنی بر ارتباط میان سرویسهای اطلاعاتی پاکستان و طالبان افغانستان را به شدت رد کرد.
حقانی در ادامه گفت که این گزارشها بازتاب آنچه که امروز رخ داده، نمیباشد.
وی افزود: طی دو سال گذشته پاکستان و آمریکا وارد یک روابط مشترک ویژه شدهاند. این موضوع جالب نیست که اتفاقات گذشته را یادآور شویم. بگذارید آشکارا اعلام کنم که پاکستان هیچ ارتباطی به ایدئولوژی طالبان ندارد و این ایدئولوژی را به شدت رد میکند. میخواهیم اطمینان حاصل کنیم که ما به عنوان یک کشور مسلمان و دموکراتیک وارد قرن 21 شدهایم و نه تنها نمیخواهیم برای امنیت کشورمان مشکل ایجاد شود بلکه نمیخواهیم برای کشور همسایهمان افغانستان نیز مشکلات امنیتی ایجاد شود.
وی تاکید کرد که پاکستان به دنبال تحت کنترل گرفتن بخشهایی از افغانستان نیست. حقانی گفت: ما میخواهیم دوست افغانستان بمانیم. ما حاکمیت افغانستان را به رسمیت شناخنهایم. مسائل داخلی افغانستان مربوط به خودشان است.
حقانی در پاسخ به سوالی در رابطه با اقدامات ارتش پاکستان در تعقیب طالبان افغانستان در وزیرستان شمالی گفت که پاکستان اجازه نخواهد داد شبه نظامیان طالبان در منطقه وزیرستان شمالی پنهان شوند.
وی افزود: وزیرستان شمالی بخشی از قلمرو پاکستان است. به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد که تروریستها در این منطقه پنهان شوند. حال این تروریستها اصلیتی پاکستانی داشته باشند و یا از کشورهایی دیگر وارد این منطقه شده باشند.
با این حال سفیر پاکستان در آمریکا خاطرنشان کرد که پاکستان فقط زمانی که احساس کند میتواند از لحاظ نظامی در تعقیب شبه نظامیان موفق عمل کند، این کار را انجام میدهد.
حقانی خاطرنشان کرد: افرادی که مسئول فعالیتهای تروریستی هستند باید پاسخگوی این اقدامشان باشند چه طالبان پاکستان و چه طالبان افغانستان.
وی گفت که پاکستان طی چند سال اخیر با مشکلات بسیاری به دلیل فعالیت تروریستها مواجه بوده است. پاکستان بیش از هر کشور دیگری با حملات تروریستی، از دست دادن غیر نظامیان و پرسنل امنیتی به دلیل فعالیتهای تروریستها مواجه بوده است. طالبان دشمن ما است بنابراین هیچ دلیلی برای همکاری با آنها نداریم.
حقانی در پاسخ به سوالی در رابطه با اقدامات پاکستان علیه گروه لشگر طیبه تصریح کرد که افراد منتسب به این گروه که مسئول حمله تروریستی سال 2008 در بمبئی بودند تحت اختیار مقامهای امنیتی پاکستان قرار دارند. در راستای محاکمه عاملان این حمله با هند همکاری میکنیم.
وی در پایان گفت: رهبری نظامی، رهبری اطلاعاتی و رهبری امور غیر نظامی در پاکستان همه در یک مسیر روبه جلو حرکت میکنند.
حقانی همچنین تاکید کرد که به هند اجازه داده نخواهد شد تا از افغانستان به عنوان راهی برای تهدید پاکستان بهرهبرداری کند.
نظر شما