ریموند اسکات دلال آثار عتیقه که علاقه بسیاری به زندگی پرتجمل داشت به جرم سرقت مجموعه‌ای از نمایشنامه‌های کمیاب شکسپیر به هشت سال زندان محکوم شد.

به گزارش خبرآنلاین، ریموند اسکات 53 ساله به همراه نسخه کمیابی از چاپ اول مجلدی از نمایشنامه‌های شکسپیر که در قرن هفدهم چاپ شده بود به مرکز تحقیقات شکسپیر رفت.

کارکنان کتابخانه فولگر شکسپیر در واشنگتن متوجه ارزش کتاب شدند و به سرعت با پلیس، سفارت بریتانیا و اف‌بی‌آی تماس گرفتند.

این مجلد یکی از مهم‌ترین آثار چاپ شده در زبان و ادبیات انگلیسی محسوب می‌شود و کمتر از 250 نسخه از آن موجود است. این کتاب‌ها اول بار در سال 1623 میلادی، هفت سال پس از مرگ شکسپیر چاپ شده‌اند.

ماه گذشته دادگاه جنایی در نیوکاسل اسکات را به سرقت و خروج غیرقانونی اشیاء قیمتی از بریتانیا محکوم کرد، اما او را سارق این کتاب ندانست که سال 1988 از دانشگاه دورهام به سرقت رفته بود.

قاضی ریچارد لودن در حکمش گفت: «شما تاحدودی خیالباف هستید و دچار اختلال شخصیتی، الکلی نیز بوده‌اید. اما گزارش روانشناسی نشان می‌دهد که دچار بیماری روانی نیستید.»

این قاضی صدمات واردشده به این مجلد را «خرابکاری فرهنگی» و کتاب را «گنجینه بی‌بدیل انگلستان» خواند. او در ادامه گفت اسکات یا به عمد به این مجلد صدمه وارد کرده یا اینکه در صدمه دیدن این کتاب نقش داشته و از آن سود می‌برده است.

قاضی لودن خطاب به اسکات گفت:«به عقیده بسیاری این کتاب ذی‌قیمت است، اما برای شما فقط شبیه کیسه پول بوده که برای رسیدن به آن هرکاری کرده‌اید. انگیزه شما بهره مالی بوده است. برای اینکه دل زنی که در کوبا دیده بودید به دست آورید سعی کردید این اثر را بفروشید تا زندگی تجملی داشته باشید.»

قاضی اعلام کرد این کتاب سال‌ها پنهان شده بود و متاسفانه برای اینکه اصالت آن مشخص نشود به روی جلد آن آسیب وارد شده است. او خطاب به اسکات دلیل آسیب رساندن به جلد را چنین توضیح داد:«این کار شما تلاشی بود تا سر متخصصان امر کلاه بگذارید. مطمئن بودید آب‌ها از آسیاب افتاده، خیلی هم مطمئن بودید.»

حکم قاضی شش سال زندان به دلیل ردوبدل کردن اشیاء سرقتی و دو سال زندان به دلیل خروج اشیاء قیمتی از بریتانیا است.

اسکات همچنین به سرقت دو تابلو نقاشی به ارزش یک هزار پوند اعتراف کرد. او این دو تابلو را اکتبر سال 2008 در نیوکاسل سرقت کرده بود.

اسکات که لباس‌های تجملی همیشگی‌اش را به تن داشت در تمام طول دادگاه سرش را پایین انداخته بود. او در اعتراض به سخنان قاضی فقط چند باری سرش را تکان داد. در دادگاه اعلام شد از سال 1977 تاکنون اسکات 25 بار به دلیل جعل و تقلب دادگاهی شده است.

اسکات بیکار است و از بیمه بیکاری روزگار می‌گذارند و تا چندی پیش همراه مادرش زندگی می‌کرد.

تلگراف / 2 اوت

کد خبر 81179

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =