پادکست | شگفتی‌سازان انتخابات آمریکا؛ کارشناسان چه می‌گویند؟

ترامپ شب گذشته، با مقصر دانستن رسانه‌ها و جمهوریخواهان گفت: با دموکرات‌ها همکاری می‌کنم اما برای مقابله هم آماده‌ام.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دونالد ترامپ،‌ رئیس‌جمهوری آمریکا نتایج انتخابات را "موفقیت عظیم" خواند و گفت، آماده است تا با نمایندگان حزب دموکرات برای تدوین قوانینی که اولویت دارند، همکاری کند.

نانسی پلوسی هم، که احتمالا از طرف دموکرات‌ها رئیس مجلس نمایندگان شود، تاکید کرد، حزبش آماده همکاری با جمهوری‌خواهان است. او البته گفت که دموکرات‌ها به دنبال نقطه اشتراک حداقلی نیستند بلکه "جسورانه‌ترین" اشتراک‌ها را پیگیری می‌کنند.

در اولین انتخابات سراسری آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ، دموکرات‌ها موفق شدند که اکثریت مجلس نمایندگان کنگره را از جمهوری‌خواهان بگیرند اما کنترل مجلس سنا در اختیار جمهوری‌خواهان ماند.

شمار زنانی که در انتخابات امسال شرکت کردند به طرز بی‌سابقه‌ای زیاد شده بود. شمار زنانی هم که پیروز شدند به احتمال قوی بیش از پیش خواهد بود.

تا قبل از روز برگزاری انتخابات، حضور ۱۰۷ زن در کنگره آمریکا قطعی به نظر می‌رسید که این تعداد با اعلام نتایج احتمالا افزایش خواهد یافت.

راه یافتن دو زن مسلمان، یک زن ایرانی – آمریکایی، دو زن کم سن و سال و یک زن بومی به سیستم قانونگذاری آمریکا در این دوره از انتخابات میان دوره ای کنگره در این کشور شگفتی آفرید.

برای نخستین بار در تاریخ انتخابات آمریکا یک زن ایرانی-آمریکایی به سیستم قانونگذاری این کشور راه یافت.آنا اسکیمانی ۲۸ ساله متولد ایالت فلوریدای آمریکا که رگ و ریشه ایرانی دارد، توانست با شکست رقبای خود به مجلس نمایندگان این ایالت راه یابد.

انجمن ملی ایرانیان آمریکا موسوم به «نایاک» روز چهارشنبه در توییتی انتخاب اسکیمانی را به عنوان نخستین ایرانی-آمریکایی راه یافته به سیستم قانونگذاری آمریکا تبریک گفت و آن را «مایه فخر و مباهات» دانست.

همچنین می توان به راهیابی دو زن مسلمان به مجلس آمریکا اشاره کرد. رشیده طلیب ۴۲ساله از اهالی دیترویت و دختر یک مهاجر فلسطینی است. وی به نمایندگی از حوزه سیزدهم میشیگان وارد انتخابات شد و نامزد اصلی دمکرات‌ها در این حوزه بود.

الهان عمر نیز که یک تبعه سومالیایی- آمریکایی است، به عنوان دیگر نامزد دمکرات ها از حوزه پنجم مینه سوتا موفق به راهیابی به مجلس نمایندگان آمریکا شد.

«شاریس دیویدز» به عنوان نخستین زن بومی آمریکا در این دوره به کنگره راه یافت. این اتفاق نیز به عنوان یکی دیگر از شگفتی های انتخاباتی نام برده می شود. دیویدز به عنوان نماینده ایالت کانزاس آمریکا در مجلس نمایندگان انتخاب شده؛ ایالتی که به گرایشات جمهوریخواهانه شناخته می شود.

 راهیابی پناهجوی زن افغان به مجلس ایالتی

به گزارش تارنمای بوستون گلوب، «صفیه وزیر» افغان تبار که در ۶سالگی به همراه خانواده از چنگال طالبان گریخته و پس از گذراندن ۱۰ سال در ازبکستان به آمریکا پناهنده شد، در انتخابات روز سه شنبه توانست با شکست رقیب جمهوریخواه خود به مجلس نمایندگان ایالت نیوهمپشایر راه یابد.

وی نخستین پناهجویی است که به سیستم قانونگذاری آمریکا وارد می شود.

شمار زنانی که در انتخابات امسال شرکت کردند به طرز بی‌سابقه‌ای زیاد شده بود. شمار زنانی هم که پیروز شدند به احتمال قوی بیش از پیش خواهد بود. تا قبل از روز برگزاری انتخابات، حضور ۱۰۷ زن در کنگره آمریکا قطعی به نظر می‌رسید که این تعداد با اعلام نتایج احتمالا افزایش خواهد یافت.

در این انتخابات، دو زن مسلمان (رشیده طالب از میشیگان و الهان عمر از مینه‌سوتا) وارد مجلس نمایندگان شدند. آلکساندریا اوکازیو کورتز از نیویورک، جوان‌ترین نماینده کنگره خواهد بود. دبرا هالند از نیومکزیکو و شریس دیویدز از کانزاس هم اولین زنان سرخ‌پوستی هستند که به پیروزی می‌رسند.

کارشناسان چه می گویند؟ 

علی پورسعید، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین به تأثیر پیروزی دمکراتها بر آینده سیاسی ترامپ پرداخته است. در فایل صوتی ذیل پورسعید بر این مسئله تأکید می کند که انتخاب نانسی پلوسی در رأس مجلس نمایندگان طرح دمکراتها برای تحت فشار قرار دادن ترامپ را جدی خواهد کرد. 

برخی کارشناسان می گویند با این پیروزی، دموکرات‌ها این امکان را پیدا می‌کنند تا در این مجلس جلوی برنامه‌های ترامپ را بگیرند و مانع از اجرای آنها شوند. آنها همچنین از طریق کمیته‌های مختلف می‌توانند بر عملکرد دولت او نظارت کنند. البته در نهایت این که چند نماینده دموکرات در مجلس باشند مهم است. هر چه قدر تعداد نماینده‌ها بیشتر باشد، کار برای دموکرات‌ها راحت‌تر خواهد بود.

۵۲۳۱۱

کد خبر 823320

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین