به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ رئیس بخش تنوعزیستی سازمان ملل هشدار داده است که جهان باید در ۲ سال آینده به یک توافق جدید با طبیعت برسد وگرنه ممکن است ما به اولین گونهای تبدیل شویم که خودش منجر به انقراض خودش میشود.
کریستینا پاسکا پالمر، پس یک نشست بینالمللی درباره فروپاشی اکوسیستمها گفت که در تمام کشورها مردم باید به دولتهای خود فشار بیاورند که آنها برای محافظت از حشرات، پرندگان، گیاهان و پستاندارانی که نقش مهمی در تولید غذا دارند، برنامهای بسیار بلندپروزانه برای ۲سال آینده بچینند.
او در این رابطه به گاردین گفت: «از دست رفتن تنوع زیستی یک قاتل خاموش است. این موضوع با تغییراقلیک که مردم تاثیر آن را در زندگی روزانه خود میبینند فرق دارد. در قسمت تنوع زیستی شاید شما پیامدهای آن را در ابتدا حس نکنید، اما شاید زمانی که این اتفاق بیافتد بسیار دیر باشد.»
پاسکا پالمر، مدیر اجرایی بخش حفاظت از تنوعزیستی سازمان ملل است. ۱۹۶ عضو این مجموعه این ماه در شرم الشیخ مصر برای ایجاد یک برنامه جدید برای حفاظت از تنوعزیستی با یکدیگر ملاقات میکنند. این کار نیازمند ۲ سال مذاکره جدی است که تا سال ۲۰۲۰ در کنفرانسی در پکن از آن رونمایی شود.
فعالان محیطزیست میگویند که موضوع تنوع زیستی نیازمند یک توافقنامهای به قدرت توافق پاریس است، اما این موضوع از تغییراقلیم با توجه کمتری روبرو شده است با این وجود که دانشمندان هشدار دادند هر دوی این مسائل حداقل تهدیدی برابر برای انسان دارد.
دو توافق آخری که در این زمینه در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۱۰ امضا شده اصلا موفق نبودهاند.
پاسکا پالمر میگوید با این وجود هنوز سوسوی امیدی وجود دارد. دهها گونه مختلف در آفریقا و آسیا نجات پیدا کردهاند و وسعت جنگلهای آسیا هم ۲.۵ درصد بیشتر شده است. اما او بر این باور است که کل تصویر نگران کننده است؛ نرخ از بین رفتن گونههای مختلف از نابودی زیستگاهها، آلودگی شیمیایی و .. زیاد شده. انتظار میرود که تا سال ۲۰۵۰ آفریقا ۵۰درصد پرندگان و پستانداران خود از دست بدهد.
پالمر در این رابطه گفته: «امیدوارم ما اولین گونهای نباشیم که منجر به انقراض خود میشود.»
از سویی با وجود واکنش دولتی کم به چنین تهدیدی برای ادامه هستی انسان او هنوز امیدوار است که این مشکلات حل بشود.
«هنوز این مسئله در کنترل ما است اما درها برای انجام اقدامات مختلف در حال بسته شدن است، ما به درجات بیشتری از حمایت سیاسی و شهروندی برای طبیعت نیازمندیم.»
منبع: گاردین/ ۳ نوامبر ۲۰۱۸
42237
نظر شما