نمایش طغیان دهه هفتادی‌ها در حمام تُرکی

رضا استادی روزنامه نگار و نویسنده که اردیبهشت ماه امسال مجموعه داستان طنز و انتقادی خونه خالی را به بازار کتاب عرضه کرد، به تازگی رمان جدید خود با نام حمام تُرکی را نیز از سوی نشر برکه خورشید روانه بازار کرده است. این رمان داستانی معاصر را روایت می‌کند و قهرمان‌های آن شخصیت‌های جوانی هستند که در دهه هفتاد متولد شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رضا استادی پیشتر در دو رمان «هیچ وقت نامزد نبودیم» که در اوایل دهه هشتاد و «بدون تو غیرممکن بود» که در اوایل دهه نود منتشر شد، بستری تاریخی را برای روایت قصه خود انتخاب کرد. در کتاب اول قصه از سال‌های پایانی دهه پنجاه آغاز و تا اوایل دهه هفتاد ادامه می‌یافت. قصه‌ای که نوستالژی خاص دهه پنجاه و شصتی‌ها را به دنبال داشت. در رمان دوم این نویسنده دهه هشتاد مورد توجه قرار گرفت و حالا در حمام تُرکی قصه با فشردگی زمانی بسیار زیاد طی مدت زمانی حدوداً ۱۵ روزه در مهر سال ۱۳۹۴ روایت می‌شود.

حمام تُرکی روایتی از مواجهه دو جوان دهه هفتادی با ترکیه است؛ کشوری که در سال‌های اخیر هم به دلیل پخش سریال‌های ماهواره‌ای و هم به واسطه سفرهای متعدد ایرانیان به شهرهای مختلف آن، به نوعی تبدیل به دروازه مواجهه هموطنان مان با دنیای جدید شد. دنیایی که تا همین چند سال پیش امکان کشف آن در توری سه روزه با قیمتی کمتر از یک میلیون تومان وجود داشت. هرچند این روزها با افزایش قیمت ارز، سفر به ترکیه هم گران شده اما تا چند سال قبل سفر به این کشور حتی ارزان‌تر از سفری داخلی تمام می‌شد. می‌توان گفت خیلی از ایرانی‌ها دنیای خارج را با ترکیه و استانبول کشف کردند.

در میان شهرهای ترکیه استانبول وضعیتی خاص دارد و شاید به همین دلیل است که نویسنده در داستان، بر این شهر متمرکز شده است. مواجهه خواننده در این کتاب با استانبول خاطره انگیز از نگاه دو جوانی است که از یک شهر مرکزی ایران ـ با نام تخیلی برجک ـ به استانبول آمده‌اند؛ آن هم برای اولین سفر خارجی زندگی خودشان. آن هم بعد از ازدواجی که در پی یک دوستی طولانی مدت شکل گرفته است. حالا آن‌ها که پیشتر فضای خارج را فقط در فیلم و سریال دیده‌اند، مواجهه‌ای عجیب با این دنیا پیدا می‌کنند.

نویسنده برای نگارش این کتاب «فاز دهه هفتادی‌ها» را گرفته و کاملاً به این نسل نزدیک شده است. لحن و زبان طنازانه و کنایی کتاب نیز این فضا را تشدید کرده است. شخصیت‌های این کتاب برای مخاطب بسیار آشنا و ملموس است. نویسنده از افرادی سخن می‌گوید که عادت دارند هرچیزی را گوگل کنند، ادبیات خاصی دارند، از روابط آزاد به ازدواج می‌رسند، به سادگی به بازی می‌پیچند، هیچ محدودیتی را برنمی تابند، به جای نگاه آرمانی به دنیا به فکر حداکثر لذت از زندگی هستند، زندگی را در اکیپ می‌بینند و...

یکی از ویژگی‌های کتاب این است که داستان آن در سطح نمانده و به لایه‌های زیرین این شهر رسوخ کرده و بخش‌هایی را پیش چشم مخاطب می‌گشاید که در ترکیب تخیل و واقعیت، داستانی پرآفت و خیز را روایت می‌کند.

حمام تُرکی توسط انتشارات برکه خورشید در ۲۹۰ صفحه و با قیمت ۲۷ هزار تومان به بازار نشر عرضه شده است.

۲۴۱۲۴۳

کد خبر 826803

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یوسف DE ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۳۰
    3 2
    کتاب را به تازگی تهیه کرده و خوانده ام. تصویری که از دهه هفتادی ها ارائه شده جای بحث و بررسی دارد. شخصا با چنین تصویری از آن ها مواجه نشده ام. یعنی دهه هفتادی ها اینقدر که این کتاب به تصویر کشیده وقیح هستند؟
    • هادی RO ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۱
      5 0
      من سالها است کارمند دانشگاه هستم و در نتیجه طی این سالها نسل های مختلف از دهه پنجاه گرفته تا شصت و هفتاد را طی این سالها دیده ام... نمیخواهم به هیچ گروهی توهین کنم ولی این یک واقعیت است که نسل های جدید سال به سال از نظر اخلاقی دارند سقوط بیشتری میکنند. مسائلی که برای یک دهه پنجاهی حرمت و حریم و ارزش داشت برای دهه شصتی نداره و برای دهه هفتادی وضع بدتر است و وای به حال دهه هشتادی و نودی... این نتیجه سقوط اخلاقی کل جامعه یا بهتره بگیم دنیا است.. آنچه برای نسل من به درستی خط قرمز اخلاقی در نظر گرفته میشد برای نسل های بعدی من متاسفانه عقب ماندگی و امل بازی هست... البته در هر نسلی افراد استثنا و عالی با تربیت خوب وجود داره. ولی وضع کلی جامعه این هست که گفتم
  • IR ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۱
    3 1
    من خودم هفتادی هستم و متاسفانه این تصویر کاملا درسته. بی مسئولیتی و لذت طلبی و روشنفکرنمایی در این دهه بیشتر از دهه های قبلش هست.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین