مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

کمتر از دو ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری در برزیل، رقبای انتخاباتی از هم اکنون حزب کارگر لولا داسیلوا را به اقتدارگرایی متهم کرده و از اینکه دولت لولا داسیلوا خود را بیش از پیش به سیاست‌های هسته ای ایران نزدیک کرده است ابراز نگرانی می کنند.

روابط گرم برزیل و ایران از موضوعات داغی است که بر این دوره از انتخابات ریاست جمهوری برزیل سایه افکنده است. گفت و گوی خبر با احمد سبحانی، کارشناس آمریکای لاتین در وزارت امور خارجه را در ادامه بخوانید:

پیوستن برزیل به عرصه تحریم کنندگان ایران چه تاثیری بر روابط تهران و برزیلیا خواهد داشت؟
برزیل دور از حوزه تحریم های یک جانبه علیه ایران است و اجرای تحریم های سازمان ملل متحد از سوی بزریل نیز تاثیری بر روابط دو کشور ندارد. برزیل همواره تاکید دارد که اجراکننده هیچ گونه تحریم یک جانبه علیه ایران نخواهد بود. در دیدگاه خوش بینانه برزیل نه تحریم های اتحادیه اروپا و نه تحریم های ایالات متحده امریکا را در قبال ایران به اجرا نخواهد گذاشت. برزیل اصولا در سیاست خارجی در گذشته چندان فعال نبود اما در زمان ریاست جمهوری آقای لولا این کشور در زمینه سیاست خارجی فعال شد و تلاش کرد در معادلات بین المللی، بحث صلح خاورمیانه، انرژی هسته ای نقش ایفا کند و کرسی دائم در شورای امنیت را برای خود پیگیری کند.

آقای لولا در همین راستا و برمبنای پیام آقای اوباما به ایران آمد. اوباما فکر می کرد ایران درخواست های بزریل و ترکیه را نخواهد پذیرفت اما زمانی که این دو کشور با ایران بیانیه تهران را به امضا رساندند. امریکا که رو دست خورده بود تحریم ها را به مورد اجراگذاشت. در مقابل برزیل در صحنه بین المللی شروع به دفاع از مواضع ایران کرد و در وشرای امنیت نیز رای مخالف به تحریم های غرب داد اما در داخل این کشور طرفداران غرب فعال هستند و تلاش دارند بحث ایران را به مناقشه داخلی برزیل تبدیل کنند.این گروه تلاش می کنند بر عیله آقای لولا از موضوع ایران سوء استفاده کنند و با استفاده از تبلیغات غرب، بر علیه کاندایدای حزب ایشان اقداماتی را انجام دهند.

برزیل به عنوان یک عضو از جامعه جهانی مجبور به تبعیت از تحریم های شورای امنیت علیه ایران است. این مساله بر روابط دو کشور سایه خواهد انداخت؟
روابط ایران و برزیل بیشتر اقتصادی است و عمده این روابط نیز خارج از تحریم های مندرج در قطع نامه شورای امنیت است. به این ترتیب شاهد تاثیر زیاد این تحریم ها بر روابط دو کشور نخواهیم بود.

آیا ارتباط آقای لولا با ایران می تواند بر شکست یا پیروزی حزب حامی آقای لولا در انتخابات دو ماه آینده ریاست جمهوری برزیل داشته باشد؟
آقای لولا یک کارگر بود و از اتحادیه کارگری بالا آمد. از زمان آغاز به کار ایشان به عنوان رئیس جمهور برزیل توانسته است بیشترین محبوبیت را در میان روسای جمهور تاریخ برزیل به خود اختصاص دهد. اقشار مختلف مردن از آقای لولا در برزیل حمایت می کنند. از سوی دیگر اقدامات بین المللی دولت وی نیز مورد حمایت مردم قرار گرفته است. آنچه لولا داسیلوا در ارتباط با ایران انجام داد در داخل برزیل و میان هواداران ایشان نه تنها مشکلی ایجاد نکرد بلکه محبوبیت داخلی و بین المللی ایشان را نیز  ارتقا داد چراکه او با شجاعت از مواضع ایران حمایت کرد.

برزیل تلاش دارد به گونه ای در صحنه بین المللی رفتار کند که الگو و نماینده لایقی برای کشورهای جنوب در شورای امنیت سازمان ملل متحد شناخته شود.

کد خبر 84169

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین