با وجود اینکه جایگزینی «حسن دانایی فر» با «حسن کاظمی قمی» در سفارت ایران در بغداد با موج رسانه ای منفی برخی رسانه های عربی همچون العربیه همراه بود، ولی اظهارات سفیر ایران در نخستین کنفرانس خبری اش در بغداد و تاکیدش بر حقوق ایران نشان داد که نگرانی مطرح شده از سوی دشمنان بیراه نبود. چرا که دانایی فر در آغاز به کار خود توانست به تمامی اتهاماتی که علیه ایران مطرح شود پاسخ درخوری دهد.
اقامه دعوی علیه اتهام زنندگان
دانایی فر در این کنفرانس خبری که با حضور رسانه های مختلف در سفارت ایران در بغداد برگزار شد انتقاد شدیدی متوجه کسانی کرد که تهران را متهم به دخالت در امور داخلی عراق می کنند. سفیر جدید ایران در عراق با انتقاد از تمامی مسئولان و احزاب عراقی که ایران را به دخالت متهم میکنند، گفت: ما اظهار نظرهایی را که به زبان برخی مسئولان (عراقی) جاری میشود، محکوم میکنیم. وی همچنین خاطرنشان کرد که اقامه دعوی و پیگیری قضایی علیه برخی از این افراد در دادگاه حق ایران است.
دانایی فر که 14مرداد امسال استوار نامه اش توسط جلال طالبانی رییس جمهور عراق دریافت شد و به صورت رسمی به عنوان سفیر ایران آغازبه کار کرد در این نشست خبری تصریح کرد: ایران هرگز در هیچ مساله مرتبط به عراق که ممکن است موجب ناامنی و بیثباتی این کشور شود و خسارتهای مادی یا انسانی به آن وارد سازد، دخالت نمیکند.
اما بیان «موضع ایران در قبال تشکیل دولت عراق» از زبان سفیر جدید جالب توجه بود. چرا که دانایی فر خاطرنشان کرد: ما از دولت عراق که برخاسته از ملت این کشور و همگام با قانون اساسی این کشور باشد و همه طیفها و جناح ها را در بر گیرد، حمایت میکنیم. ما تمام تلاشمان را به کار میبندیم و به دوستانمان در عراق که زیاد و از جناحهای مختلفی هم هستند توصیههای داریم.
وی همچنین به «حجم مبادلات تجاری دو کشور در آینده نزدیک» اشاره کرد و با بیان اینکه این حجم دو برابر خواهد شد، افزود: ایران طرحهای تضمینی را برای افزایش میزان مبادلات که متجاوز از 10 میلیارد دلار است در نظر گرفته است. دانایی فر عراق را بازار منحصر به فردی برای کالاهای ایرانی دانست و تاکید کرد: تحریم ها روابط اقتصادی دو کشور را تحت تاثیر قرار نمی دهد. ایران در حال حاضر 750 مگاوات برق به عراق صادر می کند و سوخت برخی نیروگاه های این کشور را تامین می کند. وی همچنین از دریافت موافقت اولیه بانک های پارسیان و کارآفرین از دولت عراق برای تاسیس شعبه در این کشور خبر داد.
تقاضای اخراج سفیر جدید ایران در عراق
اما آنچه که روز گذشته سفیر جدید ایران در عراق را در معرض توجه مجدد رسانه ها قرار داد اعتراض یکی از شخصیت های سیاسی عراق نسبت به حضور دانایی فر در بغداد بود. به گزارش ایسنا ایاد علاوی رییس فهرست العراقیه و روسای برخی جناحهای فرعی در عراق اخراج سفیر جدید و جایگزینی سفیر دیگری را خواستار شدند.
مخالفت اقلیت عراق با دانایی فر در حالی با تحریک دشمنان صورت می گیرد که پیش از این اظهارات سفیر ایران در کنفرانس خبری اش با استقبال رسمی مسئولان عراقی الطارق الهاشمی معاون رییس جمهوری عراق مواجه شد. هر چند به نظر می رسد عمده دلایل مخالفان دانایی فر معطوف به «انتقاد شدید از اتهام زنندگان به ایران» است ولی برخی سعی دارند با اعلام همزمانی این تغییر با انتخابات عراق شائبه دخالت ایران در امور داخلی عراق را دامن بزنند.
با توجه به اینکه با پایان یافتن ماموریت سفیر، کشور مهمان سفیر جدیدی را معرفی می کند، جایگزینی «دانایی فر» به جای «کاظمی قمی» طبیعی بود. شائبه «ارتباط تغییر سفیر ایران در عراق با نزدیکی انتخابات عراق» در حالی از سوی رسانه های غربی مطرح می شود که آمریکا همزمان با تغییر سفیر ایران در عراق، پنجمین سفیر خود را در شرایطی به عراق اعزام کرد که ماموریت سفیر قبلی پایان نیافته بود.
دانایی فر که پیش از این دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق بود موسس کنسولگری ایران در اربیل روابط بسیار نزدیکی با شخصیت ها و مسئولین سیاسی از جمله جلال طالبانی، نوری مالکی، مسعود بارزانی، دکتر برهم صالح، حجت السلام عمار حکیم، دکتر ابراهیم جعفری، نیچروان بارزانی، عادل عبدالمهدی، نوشیروان مصطفی(رییس حزب گوران)، کسرت رسول علی و همچنین بسیاری از احزاب عرب و کرد، وزرا و روئسای طوایف عراقی دارد.
در مذاکره کننده ایران با آمریکا حول مسایل عراق بود.
نظر شما