عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی می گوید:درباره دریافت غرامت جنگ جهانی دوم مرجع بین الملی خاصی وجود ندارد که بشود به آن مراجعه کرد و برای من مشخص نیست بر چه مبنایی دولت قصد دارد این اقدام را انجام دهد.

 به گزارش خبرآنلاین، در شرایطی که روز دوشنبه حمید رضا بقایی رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بار دیگر بر پیگیری غرامت های اشغال ایران در جنگ جهانی تاکید کرد و گفت: حدود 4 هزار و 700 سند در ارتباط با غرامت‌های جنگ‌جهانی دوم در ایران جمع اوری شده است میر محمد صادقی که در سابقه کاری خود سخنگویی قوه قضائیه را دارد در پاسخ به خبرآنلاین درباره اینکه آیا مبنای حقوقی برای پیگیری این غرامت وجود دارد،گفت:در این گونه موارد مرجع بین الملی خاصی وجود ندارد که بشود به آن مراجعه کرد. چون اگر مرجعی وجود داشت ما باید به غرامت جنگ عراق بپردازیم که هم اولاتر و به لحاظ زمانی  هم نزدیکتر است .

رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره مبنای دولت برای دریافت این غرامت تاکید کرده است که چون کشور ایران در جریان جنگ جهانی دوم سرزمین بی طرفی بود و موجبات پیروزی دو کشوردر جنگ جهانی را فراهم کرده و هزینه های بسیاری را نیز متحمل شده دوکشور روسیه و انگلیس پیروزی خود را در جنگ جهانی دوم  مدیون ایران هستند و باید بدهی های خود را پرداخت کنند.

اما دکتر میر محمد صادقی می گوید: معمولا در این گونه موارد مساله این است که در مراجع بین الملی جز به رضایت دولت «مشتکی عنه» شکایت امکان پذیر نیست.

میر محمد صادقی که دکترای حقوق جزای بین الملل است، خاطر نشان کرد: به عنوان مثال هر کشوری که بخواهند در دیوان بین المللی دادگستری شکایت کنند خود آن کشور باید رضایت بدهد که شکایت علیه او در آن مرجع طرح شود و اگر رضایت ندهد راهی برای طرح شکایت نیست مگر اینکه در مراجع ملی همان کشور طرح شکایت کنیم که این شیوه هم مشکلاتی دارد.

اشاره وی به موضوع «مرور زمان» است که در محاکم کشورهای مختلف به شیوه متفاوتی با آن برخورد می شود.

صادقی پیگیری این موضوع را دارای دشواری ها و «پیچیدگی های خاص حقوقی» می داند و می گوید: رسانه ای کردن این موضوع قبل از به نتیجه رسیدن آن در مردم ایجاد توقع می کند و به مصلحت کشور نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره آماده کردن اسناد برای ارائه و پیگیری حقوقی هم به خبرآنلاین گفت: یک بحث آماده کردن این اسناد است و موضوع دوم این است که اسناد را در کدام مرجع ارائه دهیم. در مسائل بین المللی این مورد دوم مشکل سازتر از اولی است. 

کد خبر 84944

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احمد IR ۰۴:۱۸ - ۱۳۸۹/۰۵/۲۶
    0 0
    وقتی کویت با این کوچکی تونست چرا ما نتونیم البته ما نمی خواهیم غرامت بگیریریم حداقل جلو گردو خاک به استانهای غربی وجنوب غربی رو از عراق بخوایم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین