با توجه به افزایش هزینههای نظامی آمریکا و افزایش کسری بودجه دولت این کشور، زمان آن فرا رسیده که واشنگتن در تعهدات فرامرزی ارتش آمریکا بازنگری کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه لس آنجلس تایمز در گزارشی نوشت: « با توجه به رکود اقتصادی در آمریکا و هزینههای نظامی این کشور در دو جنگ افغانستان و عراق، خوش بینیها در آمریکا کاسته شده و اعتمادها به دولت آمریکا در حال کاهش است.
هزینههای نظامی آمریکا به حدود نصف کل هزینههای نظامی جهان رسیده است اما سهم محصولات و بازدهی جهانی آمریکا در حال تضعیف شدن است. این در حالی است که دیگر اقتصادهای جهان پس از سپری کردن یک دوره رکود اقتصادی، در حال رشد هستند.
در یک ارزیابی از سوی شورای اطلاعات ملی آمریکا در نوامبر 2008 هشدار داده شده بود که انتقال در حال جریان ثروت از آمریکا و دیگر کشورهای غربی به شرق آسیا در تاریخ مدرن بیسابقه بوده است.
کسری بودجه و کاهش فعالیتهای تجاری آمریکا در این دهه نیز غیر منتظره بوده است. در این شرایط تکرار این موضوع که آمریکا تنها ابرقدرت باقی مانده جهان است به نظر پوچ و فریبنده میآید. آنچه در حال حاضر برجسته به نظر میرسد موضوع کاهش توانایی واشنگتن در حفظ مخارج نظامی در سطوح فعلی است.
یکسری گامهای میان مدت وجود دارند که دولت باراک اوباما میتواند برای کاهش مسئولیتهای ناشی از هزینههای نظامی بردارد که از آن جمله کاهش حضور نظامی آمریکا در عراق و افغانستان و یا کاهش بودجه تسلیحات غیر ضروری است.
رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا اخیرا برآورد کرد که کاهش هزینههای نظامی که تحت طرح وی در سال گذشته انجام شد باعث کاهش هزینههای تسلیحاتی تا رقم 330 میلیارد دلار شد.
سطح نیروها نیز لازم است کاهش یابد چون هزینههای نیروهای امریکایی نیز به شدت افزایش یافته است.
سوال مهمی که اکنون در میان سیاستگذاران مطرح است این نیست که آیا هزینههای نظامی آمریکا کاهش خواهد یافت یا خیر بلکه این است که همزمان با کاهش نقش جهانی آمریکا، چگونه امنیت جهانی حفظ خواهد شد؟ از جنگ جهانی دوم آمریکا نقش مرکزی در مناقشات جهانی داشته است.
اکنون واشنگتن باید در انتخاب تعهدات فرامرزی خود بازنگری کند حتی اگر تهدیدهای فرامرزی بیشتر شوند. به بیان دیگر کشورهای دیگر هم چون آلمان، ژاپن و هند باید به پر شدن جای خالی استراتژیک آمریکا همزمان با کنار کشیدن نسبی واشنگتن از تعهدات فرامرزی اش کمک کنند.
دولت اوباما این موضوع را نمیپذیرد که آمریکا قصد کاهش فعالیتهای نظامی فرامرزی را دارد بلکه معتقد است که این یک استراتژی امنیت ملی است که با توجه به شرایط تعیین شده است. در این استراتژی بر اهمیت نقش هم پیمانان آمریکا و شرکای نوظهور جدید در بر عهده گرفتن امور نظامی جهان به ویژه در امور تروریستی و فعالیت شبه نظامیان تاکید شده است. با این حال آمریکا باید گامهایی را بردارد که به دنبال آن شرکایش بتوانند نقشهایی را بیشتر در سطح جهانی برعهد بگیرند.
برای نمونه لازم است پنتاگون تسلیحاتی را بسازد تا شرکای آمریکا در این فعالیتهای نظامی فرامرزی بتوانند از آنها استفاده کنند.
لازم است واشنگتن به دوستان فرامرزی خود برای ابقای نقش گستردهتر در امور امنیتی جهان کمک کند تا واشنگتن بتواند بیشتر بر بازسازی اقتصاد بیمار خود متمرکز شود.»
نظر شما