به همین دلیل تعدادی از کارشناسان به نوجوانان توصیه کردند صدای دستگاههای پخش کننده موسیقی خود را کاهش دهند، چرا که این وسایل از مهمترین عوامل کم شدن قدرت شنوایی نوجوانان است. کاهش شنوایی میتواند روی عملکرد نوجوانان در مدرسه اثر سوء گذشته و احتمال نیاز به استفاده از سمعک در آینده را افزایش دهد.
دکتر گری کارهان که در این تحقیقات شرکت داشته است در این باره گفت: امید ما این است که نوجوانان در استفاده از این وسایل دقت بیشتری داشته باشند. در این تحقیقات نوجوانان بین 12 تا 19 سال شرکت داشتند. این بررسیها نشان داد میزان شیوع کاهش شنوایی در بین سالهای 1988 تا 1994 نزدیک به 15 درصد بوده و اکنون نزدیک به 20 درصد است.
اکثر این کمشنواییها در حد پایین بود، به طوری که نوجوانان نمیتوانستند صداهایی بین 16 تا 24 دسیبل را بشنوند که در حد صدایی مانند نجواست. یک نوجوان با این حد ناشنوایی نمیتواند برای مثال صدای چکه کردن آب را بشنود.
این افراد ممکن است همه حروف صدادار را به خوبی و وضوع بشنوند، اما ممکن است برخی صداهای صامت مانند ت ، کاف و سین را به خوبی نشنوند.
بررسیها نشان میدهد میزان شیوع از دست دادن شنوایی در حال افزایش است و استفاده روز افزون از موبایلها، آیپادها و امپیتری پلیرها همگی نشان دهنده تاثیر صدای بلند در بروز این مشکل است. در تحقیقی که در سال 2010 در استرالیا انجام شده است دانشمندان متوجه شدند استفاده از این وسایل تا 70 درصد احتمال کم شنوایی را افزایش میدهد.
نسل امروزی تقریبا به میزان دو برابر گذشته به موسیقی گوش میدهند. افزایش استفاده از این وسایل باعث طولانیتر شدن زمان گوش دادن به موسیقی شده است. تکنولوژیهای قدیمیتر طول عمر باتری کمتری داشتند و فضای ذخیره سازی آنها نیز محدودتر بود. اما این محدودیتها امروزه به طور کامل برداشته شده اند و به استفاده کنندگان از آن این امکان را میدهند که تا چند ده ساعت بتوانند بدون نگرانی به موسیقی گوش بدهند.
اسوشیتدپرس، 19 آگوست
استفاده از تکنولوژیهای جدید مانند آیپادها و موبایلها برای گوش دادن به موسیقی سبب شده است یک پنجم نوجوانان آمریکایی تا حدی شنوایی خود را از دست بدهند.
کد خبر 85876
نظر شما