کامبیز صبری یکی از داوران بخش مجسمهسازی جشنواره «آزادگان» که برای دومین بار به عنوان داور در جشنواره حضور دارد با بیان اینکه نزدیک شدن به موضوعاتی همچون آزادگان کمی دشوار است، میگوید: آزادگان به لحاظ مفهوم و موضوع، در جایگاهی قرار دارند که یک جایگاه انسانی است و همین شاید کار را در این حوزه کمی سخت کند.»
صبری در مقایسه آثار این نمایشگاه نسبت به جشنوارههای پیشین، در گفتوگو با «خبرآنلاین» میگوید: «کارهای همسو با جریان هنرهای تجسمی کشور رشد داشتهاند و بسیاری از کارها از سادهلوحی دور شده و وارد یک سادگی اندیشمندانه شده است. کارهای چیدمان، ویدئوآرت، عکاسی و فتومونتاژهای ارائه شده در کنار سایر آثار توانستهاند که فضایی را ایجاد کنند که هم برای متخصصین و هم مردم قابل فهم و قابل قبول باشد.»
این مجسمهساز در خصوص موضوعیبودن جشنواره نیز توضیح میدهد: «هنرمندان در رابطه با موضوع برخورد درستی را با کارها داشتهاند، چراکه موضوع «آزادگان» یک موضوع نوستالژیک است و حافظه انسان نسبت به بخشی که در آن دچار دلتنگی و اسارت بوده است، خطوط مشترک بسیاری را با بهترین آثار هنری دنیا پیدا میکند. این موضوع برای هنرمند یک فرصت است و اگر بخواهد میتواند از آن استفاده کرده و اثر فوقالعادهای را خلق کند.»
صبری با بیان اینکه موضوعی مانند «آزادگان» با موضوعات خشکی که هنرمند نمیتواند از آنها گریزی داشته باشد خیلی متفاوت است، درباره آثار هنرمندان جوان این نمایشگاه معتقد است: «برخورد هنرمندان جوان در بخش مجسمهسازی با موضوع جشنواره برخورد درستی بود. در این بخش کارهایی وجود داشت که به عنوان یک مجسمه خلاقانه در هر نمایشگاهی قابل ارائه بودند. هنرمندان در این آثار فضا و گسترش فضا را خوب شناخته بودند و به خوبی از نشانهها در یک اثر استفاده کردهاند. البته در بسیاری از آثار یک نوع خامدستی دیده میشد که نشان از تجربه پائین هنرمندان آنها داشت.»
متن گامل گزارش خبرآنلاین درباره جشنواره تجسمی «آزادگان» را اینجـــا بخوانید.
نظر شما