رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: بسیاری از مشکلات رفتاری کودکان مانند بدخلقی، کم حوصلگی، عصبانیت، لجبازی، پرخاشگری، بیاشتهایی و افت تحصیلی میتواند ناشی از بازی یا کار با کامپیوتر و لوازمی مانند سگا و پلیاستیشن باشد.
غلامعلی افروز افزود: قرار گرفتن بیش از حد کودکان در معرض امواج دستگاههای تصویری به خصوص هنگام بازی با دستگاههایی نظیر سگا و پلیاستیشن و بازی یا کار با کامپیوتر باعث بروز اختلافات خلقی میشود.
وی گفت: برخی از نرمافزارهای بازیهای کامپیوتری میتوانند به طور قابل ملاحظهای علاوه بر آزردگی ذهنی و خستگی فکری، سلامت روانی کودکان و نوجوانان را به مخاطره اندازد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور افزود: همچنین رفتارهایی از قبیل تندخویی، تخریبگری، تیکهای عصبی، ناخن جویدن، پرخاشگری در این قبیل کودکان میتواند در نتیجه بازیهای حساب نشده کامپیوتری باشد.
افروز گفت: بعضی از نرمافزارهای کامپیوتری و برخی از برنامههای ویدئویی و ماهوارهای و تعداد قابل توجهی از سایتها یا فرستندههای کامپیوتری در اینترنت به طور جدی شرایط روانی و نفسانی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان را تحت تأثیر قرار داده و زمینه برخی از گرایشها، تمایلات و رفتارهای نامطلوب از جلمه خود ارضایی، ارتباطات غیر اخلاقی، اشتیاق به برقراری روابط ناپخته، ناسنجیده و نامشروع جنسی را هموار کرده یا به آن سرعت میبخشد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور افزود: در چنین شرایطی که هیجانات نفسانی بر مغز و اندیشه نوجوانان و جوانان غالب میشود، علاقه به درس و تحصیل تحقیق و پایههای اخلاق فردی، خانوادگی و اجتماعی سست میشود و شخصیت فرد در معرض انواع آسیبپذیریها و کجرویها اجتماعی قرار میگیرد.
نظر شما