رییس انجمن دیابت گفت: افراد دیابتی که قند آنها کنترل شده است، ممنوعیت غذایی ندارند.
دکتر اسدالله رجب افزود: اگر دیابتیها حد اعتدال را در تغذیه خود رعایت کنند، ممنوعیت غذایی پیدا نمیکنند بویژه افرادی که بیشتر مواقع 2 ساعت پس از خوردن غذا، قند آنها پایینتر از 180 میلی گرم درصد است اما قند افرادی که اکثر اوقات بالاتر از این میزان است، نمیتوانند برخی مواد غذایی مانند شکلات، شیرینی و حتی خرما، عسل و توت خشک بخورند.
وی یکی از علل افزایش دیابت در همه کشورها از جمله ایران را تغذیه نامناسب ذکر و اظهار کرد: دیابتیها در صورت رعایت نکردن اصول تغذیه مناسب دچار عوارضی میشوند البته برخی باورهای نادرست نیز در این زمینه وجود دارد.
به عنوان نمونه این گروه از بیماران باید مواد نشاستهای را کم مصرف کنند یا آنها را کاملا از برنامه غذایی خود حذف کنند. این در حالیست که مبتلایان به دیابت باید مانند سایر افراد موادی مانند نان، برنج، ماکارونی، میوه، شیر و ماست را مصرف کنند و اگر از آنان خواسته شد که این مواد را کمتر مصرف کنند دیابتیها باید مواد دارای کالری مانند چربیها و پرتئینی را جایگزین کنند.
رییس انجمن دیابت افزود: این مواد ممکن است برای فرد ضرر داشته باشد. به عنوان نمونه مصرف بیش از حد چربی ممکن است به بیماریهای قلبی و عروقی منجر شود. این در حالیست که حدود 30 درصد از کالری فرد دیابتی باید از چربی و 10 تا 20 درصد آن از مواد پروتئینی تامین شود.
بنابراین به دیابتیها توصیه میشود مصرف مواد کربوهیدرات دار و قندی را در وعدههای اصلی و فرعی غذایی خود تقسیم کنند البته این افراد برای کسب اطلاعات ضروری در این زمینه، لازم است در کلاس آموزش دیابت شرکت کنند.
رجب در پایان درباره تاثیر مصرف بیرویه غذاهای فوری بر دیابت گفت: یکی از علل ابتلای افراد به بیماریهایی مانند دیابت، نقرس، قلبی و عروقی، چاقی و فشار خون، تغذیه نامناسب است بنابراین مصرف زیاد غذاهای فوری میتواند موجب ابتلا به چنین بیماریهایی شود. این نوع غذاها پرحجم و پرکالری هستند و خوردن زیاد آنها عوارضی چون چاقی را در پی دارد.
نظر شما