به گفته مسئولان چینی واردات این کشور در حوزه کتاب بیشتر از صادراتش بوده است که نسبتی 5 به یک داشته است که این رقم در سالهای گذشته 15 به 1 بوده است.

امروزه چین‌شناسی به عنوان زمینه جدیدی از تحقیق فرهنگی در محافل ادبی چین ظهور کرده است، تحلیل‌ها نشان می‌دهد در چین تفاوت‌های اقتصادی و فرهنگی زیادی وجود دارد، الگوهای افراد در طبقات مختلف تا حدود زیادی از همدیگر متمایز است، یا به زبان علوم اجتماعی اروپا و امریکای شمالی، سرمایه فرهنگی به طور نابرابر در گروه‌های شغلی توزیع شده است که به نوبه خود می‌تواند بخشی از تفاوت‌های موجود بین طبقات اجتماعی را تبیین و تشریح کند.

به گزارش خبرآنلاین، وزارت آموزش وپرورش چین از دانشگاه‌ها و کالج‌های مناطق توسعه‌نیافته مرکزی و غربی این کشور خواسته است تا از دانشجویان بیشتری ثبت نام کنند، چرا که اعمال چنین سیاستی توسعه اقتصادی و اجتماعی این مناطق را در پی دارد.

در زمانی که چین در حال تبدیل شدن به بزرگترین و سریع‌ترین بازار کتاب دنیا است، امسال ناشران خارجی بیشتری چشم‌های خود را روی هفدهمین نمایشگاه کتاب پکن باز کرده‌اند؛ نمایشگاهی که از از 30 آگوست تا 3 سپتامبر برگزار می‌شود. این نمایشگاه با حضور بسیاری از ناشران از سراسر دنیا نسبت به سال گذشته کتاب‌های بیشتری به نمایش عموم گذاشته شده است به طوری که مسئولان چینی انتظار دارند بهتر از سالهای گذشته بتوانند فرهنگ خود را به جهانیان عرضه کنند.

در این میان بر خلاف کالاهای اقتصادی که چین تقریباً در سراسر جهان یک امپراطوری محسوب می‌شود در اقلام فرهنگی بسیار ضعیف عمل کرده است و با توجه به اقدامات مسئولان این کشور در بالا بردن نرخ سواد مردم هنوز هم وضعیت فرهنگ در این کشور چهره خوبی ندارد.

اگرچه بنا بر گزارش‌های منتشر شده از سوی اداره آمار ملی چین، ظرف 5 سال اخیر، دستاوردهای چشمگیری در قلمرو آموزش و پرورش کشور چین حاصل شده و بر شمار افراد با سواد این کشور افزوده شده است.

در حال حاضر، کشور چین از بزرگترین نظام آموزشی در جهان برخوردار بوده و به اعتقاد وزارت آموزش و پرورش، پیشرفت‌های مذکور به واسطه حمایت‌های مالی دولت مرکزی حاصل شده است. مسئولان وزارت آموزش و پرورش چین در گزارشی که در سال 2001 منتشر شد، مبلغی بالغ بر56 میلیارد و 80 میلیون دلار برای توسعه تعلیم و تربیت کشور هزینه کردند که شش برابر بیش از سال 1991 است.

همچنین آمار نشان دهنده آن است که تا پایان سال 2000، بالغ بر 85 درصد از جمعیت این کشور موفق به گذراندن دوره آموزش 9 ساله پایه شده‌اند. در سال 2002 میلادی، از 11 میلیون و 750 هزار دانشجو در دانشگاه‌های چین ثبت‌نام به عمل آمده که 8 میلیون و 200هزار نفر بیشتر از سال 1990 است. تحقیقات موسسه نشر علوم چین نشان می‌دهد نرخ کتابخوانی در سال 2009 در این کشور چندان مناسب نبوده و مردم چین باید وقت بیشتری را به مطالعه اختصاص دهند. به گفته برخی از کارشناسان شاید قیمت بالای کتاب در چین عامل اصلی کاهش میزان مطالعه مردم باشد.

تحقیقات موسسه «نشر علوم چین» نشان می‌دهد نرخ کتابخوانی در سال 2009 در این کشور چندان مناسب نبوده و مردم چین باید وقت بیشتری را به مطالعه اختصاص دهند. به گفته برخی از کارشناسان شاید قیمت بالای کتاب در چین عامل اصلی کاهش میزان مطالعه مردم باشد با این وجود این کشور همچنان یکی از بزرگترین بازارهای کتاب در دنیا محسوب می‌شود و هر روز هم تجارت کتاب در آن بیشتر می‌شود.

به گفته مسئولان چینی واردات این کشور در حوزه کتاب بیشتر از صادراتش بوده است که نسبتی 5 به یک داشته است که این رقم در سالهای گذشته 15 به 1 بوده است. کارشناسان فرهنگی چین یکی از این ضعف را عدم حضور نویسنده‌های برتر چینی در نمایشگاههای بین المللی کتاب است که معمولاً کتابهای خوبی درباره موضوعات و تحولات روز از سوی ایشان نوشته نمی‌شود.

نویسنده‌های مشهور ادبیات چین به جای زندگی دوران معاصر و تحولات سیاسی اجتماعی و حتی اقتصادی اغلب به کنکاش در تاریخ علاقه نشان می‌دهند و همین عاملی مهم در عدم صدور فرهنگ چین به کشورهای خارجی شده است. مسئولان چینی برای حل این مشکل و در جهت ارتقای محتوای کتاب‌های خود سیاست‌هایی پیش‌بینی کرده‌اند که از جمله آنها می‌توان به برگزاری نمایشگاه‌های کتاب متعدد در ایالت‌های مختلف این کشور اشاره کرد. شاخص‌ترین آنها نمایشگاه کتاب پکن است. تسهیل جابجایی و حمل و نقل کتاب‌ها و باز گذاشتن کانال‌های بازاریابی و تبلیغ کتاب‌های چینی در خارج از این کشور هم از جمله سیاست‌هایی است که در سال‌های اخیر مسئولان چینی در پیش گرفته‌اند ولی گزارش خبرگزاری شین هوا می‌نویسد که تنها راه برای معرفی فرهنگ چین به خارجی‌ها تقویت نسلی از کتاب‌های مستندی است که بیشتر از تاریخ این کشور فرهنگ روزمره مردم را معرفی می‌کند چرا که سبک زندگی مردم برای جهان قابل درک‌تر از موضوعات تاریخی و یا معرفی آثار سفالی چین است.  در خبری آمده است چین قصد دارد تا سال 2020 خطی ریلی از پکن تا لندن احداث کند که سرعت قطار این خط ریلی به 217 مایل در ساعت می‌رسد. مسئولان چینی چنین اقداماتی را در جهت تبادل فرهنگی دو کشور موثر می‌دانند.   

 

شین‌هوا/ 30 آگوست/ ترجمه: محمد حسنلو

کد خبر 88757

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • چی بگم آخه؟!؟!؟ IR ۱۸:۳۷ - ۱۳۸۹/۰۶/۱۵
    0 0
    آقا من خیلی از این قسمت خوشم اومد.... امیدوارم در آینده شاهد کتابهایی که در سطح جهانی هم منتشر میشه البته در ایارن رو هم شما به ما خبر بدید .... مثلا جدیدا استفن هاوکینگ مقاله ایی نوشته که فک رمیکنم تا هفته ی دیگه تو خود آمریکا منتشر میشه....ولی من خیلی دوست دارم بدونم کی به ایران میرسه:((

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین