سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان از احتمال سفر منوچهر متکی، وزیر امور خارجه کشورمان به مصر برای شرکت در نشست تروئیکای جنبش عدم تعهد خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان از احتمال سفر منوچهر متکی، وزیر امور خارجه کشورمان به مصر برای شرکت در نشست تروئیکای جنبش عدم تعهد خبر داد.

اهم اظهارات ‌رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست هفتگی خود با خبرنگاران را در ادامه به نقل از ایسنا بخوانید.

  • مصر ریاست این جنبش را بر عهده دارد و ایران و کوبا نیز دو عضو دیگر این تروئیکا هستند و طبیعی است که رایزنی‌ها و مشورت‌ها میان اعضای تروئیکا برای برنامه‌های این جنبش و تحرک بیشتر آن در نظر گرفته شده است و احتمالا پیش از اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل این نشست انجام خواهد شد.
  • پیشنهاد این بود که این نشست در تهران یا قاهره برگزار شود با توجه به این که مصر ریاست جنبش عدم تعهد را دارد ممکن است که این نشست در قاهره برگزار شود.

وی در ارتباط با بیانات مقام معظم رهبری در مورد فعالیت دستگاه سیاست خارجی و همچنین مباحثی مبنی بر موازی کاری در دولت در این رابطه نیز سخن گفت.

  • در مورد مسائل مربوط به سیاست خارجی مسائل کاملا روشن است. فرمایشات مقام معظم رهبری به خوبی خطوط اصلی کار را روشن کرد . رویه و روحیه‌ جناب آقای متکی هم به این گونه است که اگر نقطه نظراتی داشته باشد ترجیح می‌دهند در درون خانواده دولت مطرح شود. امیدواریم بهترین تصمیم اخذ شود. تلاش این است که دستگاه سیاست خارجی با قوت تمام به حرکت خود ادامه دهد.

مذاکرات ایران و گروه 1+5

  • ‌ این مذاکرات در زمان مقتضی و در صورت رعایت ملاحظاتی که ایران دارد و به ویژه ساختار گروهی که باید در مذاکرات شرکت کنند برگزار خواهد شد.

سفر رییس‌جمهور به پاکستان

  • برنامه سفر رییس جمهور به پاکستان برای بررسی نزدیکی ابعاد فاجعه‌ سیل پاکستان در دستور کار قرار دارد هر زمان شرایط سفر آماده شد این سفر انجام خواهد شد.

سفر رییس جمهور سوریه به ایران

  • سفر بشار اسد به ایران نیز موضوعی است که به صورت طبیعی در رفت و آمد مقامات کشورهای منطقه صورت خواهد گرفت ما شاهد حضور مقامات کشورهای مختلف منطقه در ایران بوده‌ایم و در برنامه‌های بعدی ما نیز این سفرها قرار دارد و مقامات کشور ما هم به سایر کشورهای منطقه سفر خواهند داشت این رفت و آ‌مدها در شرایطی که رابطه‌ی بسیار نزدیک و استراتژیک میان کشورها وجود دارد امری طبیعی است.

پیش‌بینی گفت‌وگو‌های سازش

  • به نظر نمی‌رسد این موضوع جدید باشد و توفیقی نیز داشته باشد و توجه به حل مشکل فلسطین نیاز به ریشه‌یابی مشکلات موجود دارد و برای حل این معضل منطقه پدیده‌ای که به وجود آورنده‌ی این مشکل است باید تکلیفش روشن شود تا زمانی که حقوق ملت فلسطین به آنها بازگردانده نشود و سرزمین فلسطین به ساکنین واقعی آن سپرده نشود این مساله حل نخواهد شد.

واکنش به اظهارات جان بولتون

  • این اظهارات قابلیت توجه و تحلیل و اظهار نظر ندارد ایشان زیاد صحبت می‌کند.  

هجوم سیل زدگان پاکستانی به مرزهای ایران

  • ‌ابعاد سیل پاکستان و وضعیت ناهنجار مردم بسیار گسترده است این مساله همت همه‌ی مردم کشورهای اسلامی و سایر کشورها را برای نجات آسیب دیدگان می‌طلبد باید حرکت مردمی گسترده به وجود ‌آید تا از خسارات این سیل و مشکلات مردم عزیز پاکستان کاهش یابد.
  • درباره آنچه که در رابطه با هجوم مردم پاکستان به پشت مرزهای ایران گفته شده بود خبری دریافت نکردیم. مقامات امنیتی وزارت کشور نیز این موضوع را تایید نکرده‌اند اما در هر صورت همه‌ی کشورها باید به کمک مردم پاکستان بشتابند.  

اظهارات اخیر یکی از مقامات ایرانی در مورد نسل‌کشی ارامنه توسط مقامات عثمانی در روابط ایران و ترکیه تاثیری خواهد داشت؟

  • متاسفانه خبری که منعکس شده بود و دقت کافی در انتقال آن به کار گرفته نشده بود مطلبی را در رسانه‌های سایر کشورهای همسایه به وجود آورد که بلافاصله توسط معاون رییس جمهور و دفتر ایشان مطلب تصحیح شد و ایشان اشاره کردند که مطلبی که از طرف وی نقل شده درست نبوده و اشاره‌ و موضع‌گیری خاصی در این زمینه نداشته است.
  • ‌اصولا هیچ تغییری در مواضع ما نسبت به مساله‌ای که به آن اشاره شده اتفاق نیفتاده، این نوعی انتشار خبر بدون دقت و رعایت نکات ظریف هر خبر بوده است و با تصحیحی که توسط دفتر معاونت رییس‌جمهور صورت گرفته مساله حل شده است.

عملکرد وزارت امور خارجه را در دوره‌ جدید

  • معتقدیم عملکرد دستگاه سیاست خارجی در طول یکسال گذشته قابل قبول است آنچه که در اولویت کارهای دستگاه سیاست خارجی قرار داشته دفاع مقتدرانه از حقوق ملت بزرگ ایران و حضور موثر در عرصه‌های بین‌المللی و مجامع منطقه‌ای، طرح مسائلی که برای حل بحران‌های جهانی و منطقه‌ای می‌تواند راهگشا باشد،‌ارائه‌ی ایده‌های نو و همگرایی منطقه‌ای و مشارکت برای حل مشکلات، بررسی مشکلات از نزدیک و ارائه نظراتی که به ثبات کمک کند بوده است. آنچه منطقه ما را ناامن می‌کند حضور کشورهایی از بیرون از منطقه و دخالت‌ها و رویکردهای اشتباه آنهاست که تلاش کردیم در تمامی مجامع و عرصه‌هایی که فرصتی برای ارائه‌ی نقطه نظرات بوده است به آن اشاره کنیم.

تاسیس دستگاه راکتور هسته ا‌یی

  • اعلام کرده‌ایم که برنامه‌های بلند مدتی برای ساخت تاسیسات جدید هسته‌یی داریم همه برنامه‌ها در جهت اهداف صلح‌آمیز و با همکاری و هماهنگی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و زیر نظر بازرسین آژانس صورت می‌گیرد موضوع داشتن راکتور تحقیقاتی جدید موضوعی است که با توجه به قدمت فعالیت راکتور تحقیقاتی تهران در دستور کار بوده است و اشاره هم شده و در آینده باید به فکر ساخت راکتورهای تحقیقاتی جدید و نیروگاه‌های برق هسته‌یی در کشورمان باشیم و برنامه‌ها بر اساس روال طبیعی دنبال می‌شود و آژانس نیز در جریان آن قرار دارد.

تاثیر خروج ارتش آمریکا از عراق بر امنیت خاورمیانه

  • این موضوع توافقی است که میان دو کشور آمریکا و عراق بوده است اگر نیروهای آمریکایی و سایر نیروهای خارجی در منطقه ما به کشورهای خود برگردند و امنیت منطقه را به مردم همین منطقه و دولتهای آن بسپرند با توجه به همگرایی و مشارکتی که میان آنها وجود دارد و می‌تواند افزایش یابد ثبات و امنیت سریع‌تر ایجاد خواهد شد. حضور نیروهایی که با فرهنگ مردم منطقه آشنایی ندارند و رویکرد اشتباهی را دنبال می‌کنند تا کنون جز کشتار مردم بی‌گناه و ادامه تنش‌ها و درگیری‌ها نتیجه‌ای نداشته است. طبق برنامه ادامه خروج نیروهای خارجی از منطقه ما می‌تواند مفید و موثر باشد.  

اقدامات وزارت امور خارجه برای تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی

  • ‌ مقابله با رژیم صهیونیستی موضوعی است که باید در دستور کار همه کشورهای اسلامی و مستقل باشد این مقابله باید از ابعاد سیاسی - اقتصادی و اجتماعی به صورت گسترده دنبال شود و کشورهای حامی این رژیم باید متوجه شوند با ادامه حمایتهای خود نفرت ملت‌ها را نسبت به عملکرد جنایتکارانه این رژیم در ذهن‌ها پرورش می‌دهند. اصولا همکاری و تصمیم واحد کشورهای مختلف به ویژه کشورهای اسلامی باید برای انزوای رژیم صهیونیستی در دستور کار قرار گیرد تا به هدف نهایی خود نائل شوند.
  • همچنان اظهارات و اقدامات مقامات آمریکایی با تناقض روبروست برای خروج نیروهای آ‌مریکایی از عراق بزرگ‌نمایی می‌شود و این موضوع به حوادث و آینده داخل آ‌مریکا و انتخابات آن بستگی دارد اما در عمل می‌بینیم موضوع حضور نیروهای آمریکایی به صورت گسترده در داخل عراق به بهانه‌های مختلف از جمله آموزش نیروها بحث قابل قبول نیست و نشان می‌دهد آنها اقدام جدی برای خروج نیروهای‌شان از عراق انجام نداده‌اند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه در پاسخ به این پرسش که روزنامه‌ای در مطلبی همسر رییس‌جمهور فرانسه را با عنوانی که جالب نیست خطاب قرار داده  دیدگاه شما چیست؟

  • ‌توهین به مقامات سایر کشورها و به کار بردن کلمات نادرست مورد تایید نظام جمهوری اسلامی نیست ما سیاست‌ها، رفتار و اظهارات مقامات سایر کشورها را نقد می‌کنیم. اعتراض‌مان را به آنها اعلام می‌کنیم و خواستار تجدید نظر در نحوه برخورد آنها هستیم. معتقدیم به کار بردن کلمات نادرست و اهانت آمیز کار درستی نیست رسانه‌ها باید دقت کنند مزیت جمهوری اسلامی ایران و برتری رسانه‌های ایران نسبت به برخی رسانه‌ها،‌رعایت اصول اخلاقی و کرامات انسانی است که به صورت گسترده در دستور کار آنها قرار دارد و مراعات می‌شود. امیدواریم همه‌ی رسانه‌ها توجه داشته باشند که می‌شود سیاست‌های غلط و خصمانه کشورها را به خوبی نقد کرد اما از به کار بردن کلمات توهین آمیز خودداری کرد این کار،‌کار درستی نیست.

زمان انجام گفت‌وگوهای ایران و گروه وین

  • این موضوع همچنان در دست بررسی و مذ اکره قرار دارد هر زمان آنها اعلام آمادگی کنند که بر اساس چارچوب بیانیه‌ی تهران وارد مذاکرات شود آن را در دستور کار خود قرار خواهیم داد.

رژیم حقوقی دریای خزر

  • در حدود 70 درصد از رژیم حقوقی دریای خزر به توافق نمایندگان پنج کشور رسیده و حدود 30 درصد از آن هنوز احتیاج به رایزنی و مذاکره و تفاهم میان پنج کشور ساحلی دارد .
  • معتقدیم برگزاری نشست‌هایی در سطوح بالاتر از جمله وزرای خارجه پنج کشور و روسای جمهور می‌تواند برای رسیدن به تصمیمات نهایی کمک کننده باشد. نشست سران در باکو جزو آخرین مصوبات در نشست سران تهران بود که همچنان در دستور کار قرار دارد.

دستاوردهای دیپلماتیک نامگذاری روز قدس

  • امروز می‌توان دنیا را با شرایط سالهای گذشته مقایسه کرد و بررسی کرد که افکار عمومی مردم دنیا چه تغییری نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی ایجاد شده است و چه میزان در تحرک و حضور مردم در صحنه برای دفاع از ملت مظلوم فلسطین تغییر ایجاد شده است. روز قدس با عنوان روز مشخصی که هر کسی مایل به حمایت از حقوق مظلومین دنیا است و می‌خواهد از حقوق مردم فلسطین دفاع کند تعیین شده تا در این روز شاهد حضور گسترده‌ای در سطح دنیا باشیم. این حضور گسترده مردمی حتما پیام دارد و در سیاست سایر کشورها تاثیر خواهد داشت و کشورهای حامی رژیم صهیونیستی را متوجه خواهد کرد که ادامه حمایتهای آنها از جنایتهای این رژیم مقابله با همه‌ی ملتها را با آنها دنبال خواهد داشت این بزرگترین دستاورد تعیین روز مشخصی برای حضور همه‌ی مردم دنیا در دفاع از ملت مظلوم فلسطین است. 
کد خبر 88984

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =