۰ نفر
۲ خرداد ۱۳۸۸ - ۰۰:۴۱

.

انتخابات ریاست‌جمهوری از دیروز وارد فاز جدید یعنی تبلیغات علنی شد. اگرچه زنگ غیررسمی آن خیلی پیشتر نواخته شده بود اما منطقاً در این ایام باقیمانده تا روز برگزاری انتخابات، ضرباهنگ تندتری می‌یابد.

بخواهیم یا نخواهیم و هرچه دعوت به تقوا و خویشتنداری بکنیم، در روزهای آینده با عبارات صریح‌تر و به تعبیری تندتر مواجه خواهیم بود، چه در اظهارات خود نامزدها و چه در موضع‌گیری‌های حلقه‌های اصلی آنان و البته هواداران. هرچند همه ما در این استادیم که طرف مقابل را به پرهیز از تخریب دعوت کنیم و چشم بر تخریب‌هایی ببندیم که توسط خودمان صورت می‌گیرد. همه ما در این استادیم که با بهره‌گیری از آیه، روایت، بیانات امام​راحل و اشعار مفاخر ادبی، طرف مقابل را مصداق و بلکه مظهر دوری از ارزش‌ها و حتی انسانیت معرفی کنیم و خود را تنها نماینده پاکی‌ها.

صراحت و شور انتخابات رابطه علی - معلولی دوطرفه دارند به این معنا که صراحت، دلیل و نتیجه یک انتخابات گرم و غیرفرمایشی است و یک رقابت زنده در گرو کنش‌های صریح و البته موجد آن است. اما صراحت مثل هر فضیلت دیگری چنانچه از حد معقول خود فراتر رود، به رذیلت تبدیل می‌شود و لذا ضروری است آفت‌های آن را بازشناسیم.

بیم آن می‌رود که در روزهای آتی، دولتی‌ها همچنان بر مسیر اشتباه چهار سال گذشته خود بروند و با القای این گزاره که در 27 سال اول انقلاب «هیچ» کاری انجام نشده است، دستاوردهای حکومت دینی را نادیده بگیرند و منتقدان دولت نیز با انکار جنبه‌های مثبت دولت مستقر، آن را مصداق عقبگرد جلوه دهند.

امسال به نام اصلاح الگوی مصرف نامگذاری شده است و متأسفانه مثل بسیاری دیگر از ادراکات ما به صرفه‌جویی در آب و برق و بنزین ترجمه شده است که حتی برای آن نیز به جز شعاری برگزار کردن چند روز اول، هنوز هیچ اقدام مبنایی در جهت انتظارات رهبری ندیده‌ایم!

این قبول که منابع یادشده سرمایه این کشورند و در مصرف آن باید الگویی صحیح داشت اما منحصردانستن منابع و سرمایه به مادیات اشتباهی بزرگ است. برای هر کشور و حتی بنگاه، منابع انسانی، سرمایه‌ای بزرگتر است که آن را متأسفانه به غفلت وامی‌گذاریم.

اگر صراحت‌ها و انتقادات قرار است به پرده‌دری و بی‌حرمتی سرمایه‌هایمان منجر شود، اگر سیطره مطلق‌بینی در همه امور سایه بیفکند و نسبیت را به طور کامل منکر شویم و اگر گمان می‌کنیم اثبات خود ضرورتاً در نفی دیگری نهفته است، روزگار خوشی در انتظار ما نیست؛ صرف‌نظر از آن که ظاهراً برنده یا بازنده انتخابات پیش‌رو باشیم.

کد خبر 8922

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =