۰ نفر
۲ خرداد ۱۳۸۸ - ۰۵:۴۶

آزمایش موفقیت‌آمیز موشک سجیل 2 طی روزهای اخیر دو خط خبری مشخص در رسانه‌های غربی‌ ایجاد کرده است.

رضا دانشمندی

در فاز اول این رسانه‌ها کوشیدند ضمن انعکاس خبری آزمایش سجیل 2، اسرائیل را مقصد این موشک جدید معرفی کنند و در فاز دوم در پی درک معنای این اقدام جمهوری اسلامی برآمدند. رسانه‌های مختلف با گرایش‌های متفاوت این آزمایش موشکی را به گونه‌های مختلفی تفسیر کردند. یکی از مهمترین نکاتی که در مورد موشک سجیل 2 توجه رسانه‌های غربی و کارشناسان نظامی را به خود جلب کرده است، به کار‌گیری سوخت جامد در این موشک است. نکته‌ای در لابه‌لای اظهارات وزیر دفاع کشورمان نیز وجود داشت: به طور کلی قدرت تخریب بسیار بالا، هدف‌گیری دقیق، کوتاه بودن زمان مورد نیاز برای استقرار، سرعت عمل بالا در پرتاب و خروج از محل پرتاب و مدت زمان بالای نگهداری موشک از ویژگی‌هایی است که توان عملیاتی و قدرت موشکی نیروهای مسلح کشورمان را ارتقا داده است. شمخانی، وزیر دفاع سابق نیز به گونه‌ای شفاف‌تر این موضوع را با خبرگزاری فارس مطرح کرده است: موشک سجیل 2 از سوخت جامد استفاده می‌کند که نسل جدیدتری از سوخت موشک به شمار می‌رود. همچنین این موشک از سرعت و دقت بیشتری در برخورد با هدف بهره برده و از عملکرد منحصر به فردی در سیستم ناوبری به نسبت دیگر موشک‌های زمین به زمین ایران برخوردار است.

سوخت جامد

خبرگزاری آسوشیتد پرس به نقل از یک مقام آمریکایی گفت که موشکی که ایران تست کرده، دوربردترین موشک با ماده مولد فشار [سوخت] جامد است که تا به حال پرتاب شده، همچنین این مسئول آمریکایی در مورد پیشرفت ایران در زمینه برنامه موشکی اظهار نگرانی کرده است. این مقام آمریکایی با شرط محفوظ ماندن نامش در مورد جزئیات فنی برنامه موشکی ایران به آسوشیتد پرس توضیح داده است که تهران پیش از این موشک‌های کوتاه‌بردی با مواد مولد فشار [سوخت] جامد به نمایش گذارده بود. موشک‌هایی که ماده مولد فشار[سوخت] جامد دارند، نگران‌کننده هستند چرا که به سرعت قابل سوخت‌گیری و انتقال یا اختفا در سیلوها هستند، موشک‌های حاوی مواد مولد فشار [سوخت] مایع باید پس از سوخت‌گیری فوراً پرتاب شوند، همین مسئله فرصت مراقبت و کنترل و در صورت نیاز حمله پیشگیرانه را به وجود خواهد آورد. بستون گلاب نوشت: ایران اخیراً موشک‌هایی را با بردی بیش از سجیل 2 تست کرده بود. گفته می‌شود شهاب 4 بردی بیش از 1200 [2000 کیلومتر] مایل دارد، اولین مدل موشک سجیل که در آبان سال گذشته [1387] آزمایش شد نیز بردی مشابه داشت. در رابطه با تفاوت سجیل دو با موشک‌های پیشین ایران، تحلیلگر تکنولوژیک ارشد در پایگاه اینترنتی «گلوبال سکیوریتی» چارلز ویک گفت که سجیل 2 پیشرفتی بااهمیت نسبت به مدل‌های قدیمی است چرا که در این موشک جدید تکنولوژی مواد مولد فشار [سوخت] جامد به کار رفته است. با این تکنولوژی پرتاب این موشک تنها 30 دقیقه به طول می‌انجامد، در مقایسه با سیستم سوخت مایع که پرتاب آن نیازمند چندین ساعت وقت است سجیل 2 تحرک بیشتری دارد و غلبه بر آن دشوارتر است. سجیل 2 تهدید استراتژیک بزرگتری است. با سیستم مایع شما قادر بودید که دست به کار شوید و پیش از پرتاب موشک، آن را نابود کنید. سیستم ماده مولد [سوخت] جامد بازی کاملاً متفاوتی است.

پایگاه اینترنتی «یو. اس. ای. تودی» در مصاحبه‌ای نظرات خبرنگار بین‌الملل خود «کن دیلانیان» را درباره «پیام تست موشکی ایران برای ایالات متحده» بررسی کرده است. او در پاسخ به این پرسش که ایران سعی دارد چه پیامی با پرتاب موشک بفرستد، می‌گوید: محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور ایران، که در آینده نزدیک مبارزه انتخاباتی دشواری پیش رو دارد، برای اثبات این که ایران یکی از قدرت‌های بزرگ جهان است، توان نظامی ایران و برنامه هسته‌ای کشور را آشکار می‌کند. کن پالاک، از متخصصان مسائل ایران در مؤسسه بروکینگ می‌گوید: در حالی که ایالات متحده در مورد موضوع هسته‌ای به احمدی‌نژاد فشار می‌آورند، او ممکن است پرتاب موشک را به عنوان نمایش قدرت تلقی کند.

آسوشیتد پرس به نقل از سخنگوی کاخ سفید رابرت گیتس نوشت درحالی که تست موشکی نگران‌کننده است، اما مذاکرات آینده ایران و آمریکا را از خط خارج نخواهد کرد.

کد خبر 8967

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد خندستانی IR ۰۶:۲۹ - ۱۳۸۸/۰۳/۰۲
    0 0
    دلیل دیگری برای "مامیتوانیم" است

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین