مدیر کل داروی وزارت بهداشت گفت: برنامه کنترل نسخ پزشکان و تعداد داروهای تجویز شده از امسال از فاز توصیه و فرهنگ سازی خارج میشود و وارد فاز برخورد، تذکر، احضار پزشک و نظارتهای جدیتر میشویم.
محمدرضا شانه ساز افزود: کمیتههای تجویز منطقی دارو در کشور در سال 74 تشکیل شد اما به دلایلی از جمله اختلافاتی که پیش آمد در سال 79 منحل شد اما در سال 85 دوباره این کمیتهها فعالیت خود را در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور از سر گرفتند.
وی گفت: سال گذشته این کمیتهها در سراسر کشور بیش از 150 میلیون نسخه پزشک را بررسی کردند و اکنون به استاندارد و میانگین استاندارد تجویز هر دارو در هر استان و منطقه کشور رسیدهایم و از این پس هر پزشکی یک دارو را بیش از میانگین مشخص شده تجویز کند از سوی دانشگاه علوم پزشکی فراخوانده میشود و اگر توضیح منطقی نداشته باشد به سازمان نظام پزشکی برای برخورد قانونی ارجاع میشود.
وی ادامه داد: بیمهها نیز در کنار دانشگاه علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی نقش نظارتی دارند و ممکن است جرایمی را برای پزشک در نظر بگیرند.
مدیر کل داروی وزارت بهداشت گفت: تاکنون برنامه وزارت بهداشت برای کنترل نسخ پزشکان به صورت اعلام کارنامه عملکرد به آنان بوده که بیشتر جنبه توصیه و فرهنگ سازی داشته است اما از امسال وارد فاز برخورد نظارتی میشویم و پزشکانی که استانداردهای لازم را رعایت نکنند فراخوانده میشوند و باید توضیح دهند.
شانه ساز افزود: اگر دفاع پزشک قابل قبول نبود و مثلاً میزان آنتی بیوتیک خوراکی، تزریقی، مسکن یا داروهای اعصاب و روان و هر نوع داروی دیگر را بیش از حد مجاز آن منطقه تجویز کرده باشد، در این مرحله تذکر به وی در پرونده نظام پزشکی او درج میشود و پزشک به گذراندن دورههای بازآموزی موظف میشود.
بر اساس آخرین گزارشهای موجود در زمان حاضر متوسط تعداد دارو در نسخ پزشکان ایرانی حدود 3.5 دارو در هر نسخه است که حدود 2 برابر حد میانگین است.
نظر شما