مدیر استقلال که مهمان برنامه زنده رخصت از شبکه سوم سیما بود در این باره گفت: «به نظر من هسته مرکزی رواج دلالیسم، مربیان هستند. وقتی یک مربی، مدیر تیم را برای خرید یک بازیکن زیر فشار میگذارد و میگوید اگر فلان بازیکن را نخری، شانسی برای موفقیت پیدا نمیکنی مدیر را در تنگنا میگذارند باعث میشوند تا دلالان بتوانند جولان بدهند و اینگونه به فوتبال لطمه میخورد. اگر یک بازیکن این قدر مهم بود که رئال باید با داشتن بکام و زیدان به طور همزمان بیشکست میماند. اگر بازیکنی این قدر خوب بود که در لیگ ایران بیتیم نمیماند و فیکس در رئال بازی میکرد.»
این گفتههای مدیر استقلال بیاختیار هر شنوندهای را یاد گفتههای قلعهنویی درباره عدم موفقیت استقلال در لیگ قهرمانان آسیا میانداخت. یاد جایی که مربی سابق استقلال گفته بود: «از آنجا ضربه خوردیم که باشگاه رضا عنایتی را جذب نکرد. تیم ما بدون این بازیکن قدرت لازم را در آسیا نداشت و به موفقیت هم نرسید.»
واعظ هنوز هم پس از پیوستن قلعهنویی به سپاهان دست از اختلاف با این مربی برنداشته است. او هرچند اسمی از قلعهنویی نبرد اما با این گفتهاش به مربی پیشین استقلال میتاخت که اختلافاتی کتمان ناپذیر با یکدیگر دارند. مدیر استقلال همچنین یکی از معضلات بزرگ دیگر فوتبال کشور را اداره دولتی تیمها دانست و گفت: «متأسفانه فوتبال ما و بودجه بیتالمالی که بیحساب و کتاب در آن جاری شده برای بعضیها سفرهای شده تا حاتم طایی شوند. استدلالشان این است که سفرهای پهن است و باید دست مستمندان را از این راه بگیرند و با این کار محبوب شوند. بازیکنی را که نمیتواند راه برود میخرند چون گناه دارد، به فلانی کمک بلاعوض میکنند و. . . همه این پولها هم از جیب بیتالمال میرود اما اگر قرار باشد از خودشان هزینه کنند حتی برای کارهایی به مراتب واجبتر از این هم حاضر نیستند ریالی هزینه کنند.»
شاید این بخش از گفتههای آقای مدیر هم طعنهای باشد به امیر قلعهنویی که بارها در این مدت از سوی واعظ متهم شده است، متهم به ارتباط غیر معمول با لیدرها.
درپاسخ به گفتههای واعظ دیگر مهمان این برنامه سردار مصطفی آجورلو با نگاهی کلانتر به آنچه مدیر استقلال مطرح کرده بود گفت: «دلالیسم را نمیتوان کتمان کرد اما باید کمی دیدمان به این موضوع بازتر باشد. چیزی که باعث شیوع پدیده دلالیسم میشود بیقانونی در فوتبال ماست. ما وقتی از همان ابتدای سال همین طور بیقید و شرط با بازیکنی قرارداد میبندیم و باشگاه هم حق ایجاد هیچ محدودیتی را برای مخاطبش ندارد. قراردادها طوری است که همان ابتدای بسته شدن بازیکن تمام و کمال پول دلال را میدهد و مبلغ زیادی هم برای خودش میماند پس چرا باید این چرخه روز به روز بزرگتر نشود؟»
آجورلو این اتفاق را زائیده فوتبال دولتی دانست و گفت: «پولهای بیتالمال بیحساب خرج میشوند و محدودیتی در هزینهشان نیست.» این نکتهای بود که واعظ هم با تأییدش گفت: «اینگونه بخش خصوصی نابود میشود چون مدیران دولتی پول را بیبندوبار هزینه میکنند تا محبوب شوند.»
این ادعایی است که سعید آذری مدیر باشگاه دولتی ذوبآهن نمیتواند به هیچ نحو ممکن آن را بپذیرد. او در این باره به «خبر» میگوید: «اصلاً نباید مشکلات را به گردن فوتبال دولتی انداخت. اتفاقاً شک نکنید که اگر فوتبال خصوصی شود همین اندک نظارتی که وجود دارد هم از بین میرود. شاید الان تیمهایی مثل ما، سپاهان و پیکان یا فولاد هر سال برای پرداختهایشان از سوی چند دستگاه نظارتی بازرسی شوند اما وقتی سهام تیمها به بورس برود و هزینهها از جیب مردمی باشد که پولها را پرداخت میکنند دیگر هیچ نظارتی وجود نخواهد داشت.»
او همچنین با انتقاد از این نگاه که مربیان در شیوع دلالیسم مقصرند، گفت: «اگر مدیری اتوریته داشته باشد هیچ وقت مربی به خود اجازه نمیدهد تا نظرش را به او تحمیل کند. بزرگترین مشکل فوتبال ما مدیران هستند. کاش لیست متخلفان اعلام شود آن وقت همه خواهیم دید که بسیاری از مدیران ما بیش از هر کس دیگری در این ماجرا سود بردهاند.»
او درادامه با گلایه از اینکه اختلافات شخصی در برنامهای تلویزیونی به یک قشر نسبت داده میشود، گفت: «کاش همه ما کمک کنیم تا فوتبالی پاک داشته باشیم و دنبال راهکار باشیم. دلالیسم در همه دنیا هست اما باید تلاش کنیم که این سیستم را کنترل کنیم. در آلمان، اسپانیا و دیگر کشورها هم این مشکلات هست اما سعی میکنند با قانوننگذاری این گسترش را محدود کنند.»
امیر واعظ آشتیانی در برنامهای تلویزیونی از مربیان به عوامل اصلی رواج دلالیسم در فوتبال نام برد.
کد خبر 9161
نظر شما