عصر روز شنبه 11 سپتامبر، عادل عبدالمهدی به بهانه تبریک عید فطر دیدن نوری مالکی رفت و درباره چگونگی تشکیل دولت با او به بحث نشست. همان روز ایاد علاوی نیز با عبدالمهدی تماس تلفنی گرفت و با او درباره چارچوب دولت آینده و چگونگی شکلگیری آن بحث و تبادل نظر کرد.
در این دیدار و تماس تلفنی عادل عبدالمهدی به دو طرف تاکید کرد، هیچ برنامهای از سوی ایران و ترکیه به نفع فرد خاصی برای تشکیل دولت آینده وجود ندارد و برای همه آن چه مهم است برخورداری نامزد نخست وزیری از حمایت داخلی است نه حمایت خارجی.
این در حالی است که به گفته جریان صدر، همزمان با دستور مالکی به دستگیری شماری از رهبران و اعضای جریان صدر در استانهای بصره و واسط، وی پیشنهادهای تازهای به سران ائتلاف ملی داده است تا همچنان بر پست نخستوزیری باقی بماند. جزئیات پیشنهادهای جدید مالکی منتشر نشده است ولی به گزارش پایگاه خبری مراسلین، فراکسیون الاحرار وابسته به جریان صدر با صدور بیانیهای اعلام کرد، به مالکی هیچ اعتمادی ندارد و به پیشنهادهای او نیز توجه نمیکند. در بیانیه این جریان همچنین دلیل این که جریان صدر مالکی را نمیپذیرد ادامه پافشاری او به تداوم سیاستهای شکست خوردهاش و روحیه دیکتاتوری او اعلام شده است.
از سوی دیگر، دولت قانون با صدور بیانیهای کاهش اختیارات نخستوزیری را رد کرد و آن را متناقض با قانون اساسی عراق دانست. پیش از این ایالات متحده پیشنهاد داده بود که مالکی در سمت خود ابقا شود ولی از اختیاراتش به طور قابل توجهی کاسته شود و این اختیارات به پست جدید ریاست کمیسیون امنیت و استراتژیک سیاسی سپرده شود.
در همین حال فهرست العراقیه نیز با صدور بیانیهای تازه مجددا خواستار صلب اختیارات دولت در ارتش، نیروهای مسلح و پروندههای امنیتی شده است. گفته میشود طرح امریکا برای کاهش اختیارات نخستوزیر با توجه به دیدگاه فهرست العراقیه تهیه شده است.
نظر شما