به گزارش خبر آنلاین حسن روحانی در این گفتوگو تصریح کرد: دولت در مسائل دیپلماتیک تازهکار است و در این امور تجربه کافی ندارد.
نکات مهم این گفتوگو چنین است:
*دولتها دو مساله را باید باور کنند یکی اینکه باید باور کنند که در صحنه دیپلماتیک آنها به تنهایی نمیتوانند به همه اهداف ملی دست پیدا کنند، دوم اینکه باید به مردم و نهادهای غیردولتی اعتماد کنند.
* نمایندگان مجلس جزو دیپلماسی عمومی هستند، نمایندگان مجلس باید بتوانند در کشورها و صحنههای مختلف فعال باشند. البته مواضع رسمی مربوط به سیاست خارجی را افراد خاصی اعلام میکنند و این مشخص است اما همه دیپلماسی، دیپلماسی رسمی نیست.
* در بعد از جنگ تحمیلی تا اوایل دولت نهم قدم به قدم دولتها در زمینه دیپلماسی عمومی فعال بودند . ولی دولت نهم و دهم، ظاهرا این قدرت دپیلماسی عمومی را خوب باور ندارند و به نهادهای غیردولتی اعتماد لازم ندارند.
*هم برزیل و هم ترکیه در وهله اول منافع خود را دنبال میکردند. برزیل برای گسترده کردن فعالیتهای اتمی خود به دنبال شریک یا بهانه میگشت و ترکیه نیز برای اتمی شدن خود به دنبال بهانه بود. اینکه ترکیه میتوانست به بهانه اتمی شدن ایران قدم در جمع و جرگة کشورهای اتمی بگذارد، اهداف پشت پرده ترکها بود. به همین جهت این دو کشور بر مبنای منافع ملی خود و با هماهنگی با آمریکا و همچنین به ظاهر ایجاد یک دیپلماسی فعال در صحنه بینالملل و کسب وجهه و تشخص بینالمللی بودهاند.
نظر شما