مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

ایسنا نوشت:

مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران در سالروز جهانی این بیماری گفت: وعده‌ و قول وزارت بهداشت مبنی بر تاسیس مراکز درمانی، پژوهشی و مراقبتی آلزایمر هنوز عملی نشده است.

معصومه صالحی با اشاره به پوشش بیمه‌ای داروهای آلزایمر افزود: داروهای خارجی این بیماری، زیر پوشش سازمانهای بیمه‌گر قرار نگرفته‌اند و تنها دو - سه داروی ایرانی آلزایمر شامل بیمه قرار گرفته‌اند ولی با توجه به محدود بودن تعداد آنها از دولت انتظار می‌رود که به بیمه داروهای خارجی بپردازد.

وی تاکید کرد: هزینه زیاد داروهای آلزایمر باعث کمتر مصرف شدن آنها شده است. این در حالیست که استفاده از داروها باعث به تعویق افتادن مراحل آلزایمر می‌شود و به سلامت جامعه ایران کمک می‌کند.

وی در زمینه درمان آلزایمر در ایران در مقایسه با کشورهای پیشرفته گفت: درمان‌های این بیماری به دو نوع دارویی و غیردارویی تقسیم که توسط انجمن به بیماران ارایه می‌شود. در درمان دارویی بیمار دارو را به منظور به تعویق افتادن بروز دوره‌های آلزایمر مصرف می‌کند. درمان‌های غیر دارویی نیز شامل مواردی چون توانبخشی و آموختن هنر است.

صالحی ادامه داد: فعالیت‌های هنری از جمله عوامل عقب افتادن ظهور دوره‌های آلزایمر است. کار درمانی و اصلاح روش زندگی نیز باعث کند شدن سیر این بیماری می‌شود.

وی درباره آمار مبتلایان به آلزایمر در ایران اظهار کرد: بر اساس آمار جهانی و با توجه به زندگی کردن حدود هفت میلیون سالمند در ایران، تعداد مبتلایان به آلزایمر در کشور حدود 350 هزار نفر تخمین زده می‌شود.

مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران در ادامه با اشاره به ناشناخته بودن علت اصلی ابتلا به آلزایمر گفت: ریز فاکتورهایی در زمینه این بیماری مطرح است که سن و روش زندگی از جمله آنهاست. به چالش کشیدن مغز به صورت فراگیر در دوران سالمندی یکی از موارد موثر در روش زندگی است بنابراین افراد با سواد کمتر به این بیماری مبتلا می‌شوند.

وی افزود:‌ دیابت، کلسترول و فشار خون بالا خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهند بنابراین با رعایت رژیم غذایی و ورزش می‌توان از دچار شدن به این بیماری پیشگیری کرد البته ارتباطات اجتماعی کافی و زندگی شاد در دوران سالمندی نیز در این زمینه موثر است.

صالحی با اشاره به برنامه‌های انجمن آلزایمر اظهار کرد: این انجمن با برگزاری کلاس‌های هنری، زبان انگلیسی، ایروبیک و یوگاتایچی و تورهای تفریحی برای سالمندان در معرض خطر از بروز آلزایمر در آنها پیشگیری می‌کند. علاوه بر آن در مرکز توانبخشی، آموزشی و مراقبت «قاصدک» به بیماران، خدماتی ارایه می‌دهد به گونه‌ای که بیماران از ساعت 8 تا 16 در انجمن کار درمانی می‌شود.

وی افزود: با آموزش دادن واژگان و شعرهای جدید به بیماران تلاش می‌شود مغز مبتلایان به آلزایمر به فعالیت واداشته شود البته برای بیماران علاقه‌مند به نقاشی و خطاطی نیز امکان انجام این فعالیت‌ها فراهم شده است و این اقدامات موجب می‌شود که آنان یافته‌های ذهنی خود را دیرتر از دست بدهند.

کد خبر 94260

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین