روزنامه نگاران و خبرنگاران به یکی از اهداف قاچاقچیان مواد مخدر در مکزیک تبدیل شده اند. به گزارش شبکه تلویزیونی فاکس نیوز، خشونتها و درگیری های مربوط به قاچاق مواد مخدر در مکزیک شدت گرفته است.
فقط در دو سال گذشته در شهر مرزی سیوداد خوارز در مرز مکزیک و امریکا، حدود پنج هزار نفر بخاطر درگیری های مرتبط با قاچاق مواد مخدر کشته شده اند.
در چهار سال گذشته بیست ودو خبرنگار و روزنامه نگار مکزیکی نیز قربانی این ناارامی ها شده اند.
فیلیپه کالدرون،رئیس جمهور مکزیک اعلام کرده است برنامه های ویژه ای را برای افزایش امنیت روزنامه نگاران و خبرنگاران در این کشور به اجرا می گذارد.
یکی از راههای مدنظر گرفته شده در این زمینه، فراهم کردن امکان دسترسی فوری خبرنگاران و روزنامه نگاران تهدید شده به مسوولان و مقامات دولتی است.
تشدید مجازاتها بر ضد افرادی که خبرنگاران و روزنامه نگاران را هدف حملاتشان قرار می دهند و تشکیل گروه ویژه ای برای بررسی این مسائل از جمله دیگر راهکارهای دولت مکزیک برای مقابله با این مشکل است.
از زمان به قدرت رسیدن فیلیپه کالدرون و تاکید او برای ریشه کن کردن قاچاق مواد مخدر در مکزیک، خشونتها و ناارامی ها در این کشور امریکای لاتین بسیار افزایش یافته که نتیجه ان کشته شدن هزاران نفر بوده است.
شمار قابل توجهی از این افراد از غیرنظامیان بیگناه بوده اند.
بیش از یک هزار افسر پلیس، سیاستمدار و قاضی نیز بدست گروههای قاچاق مواد مخدر در مکزیک به قتل رسیده اند.
نکته جالب توجه اینکه برخی از شهرهای پلیس در حال حاضر رئیس پلیس ندارد زیرا هیچ کس نمی خواهد از بیم جانش، این مسوولیت را برعهده بگیرد.
کارشناسان می گویند شبکه های قاچاق مواد مخدر در مقایسه با نیروهای پلیس مکزیک، تسلیحات و امکانات و افراد بیشتری دراختیار دارند و در نتیجه بهتر می توانند عمل کنند.
برخی از نشریات مکزیک از جمله روزنامه ال دیارو از این سخن گفته اند که دولت مکزیک در حال گفتگوی پشت پرده با سران شبکه های بزرگ قاچاق مواد مخدر است.
به نوشته این روزنامه ، قاچاقچیان عملا شهرهای مکزیک را در کنترل خود دارند.
واحد مرکزی خبر نوشت:
کد خبر 94741
نظر شما