به گزارش خبرآنلاین، سیزدهمین جایزه دوسالانه کتاب دفاع مقدس، در 16 گروه «ادبیات داستانی»، «پژوهش ادبی»، «پژوهش نظامی»، «پژوهش فرهنگی»، «ترجمه»، «جُنگ»، «خاطره»، «داستان کودک و نوجوان»، «زندگینامه داستانی»، «زندگینامه و وصیتنامه»، «شعر»، «شعر کودک و نوجوان»، «نثر ادبی»، «طراحی و گرافیک»، «نمایشنامه» و «ناشر نمونه» برگزار و آثار رسیده به دبیرخانه مورد بررسی قرار میگیرند.
بر این اساس و از میان کتابهای ارسالی به دبیرخانه این جایزه، بیشترین عناوین در حوزه «خاطره» و با 304 عنوان کتاب است و کمترین آثار منتشر شده به گروه «جنگ» با 6 عنوان کتاب اختصاص دارد.
آثار با موضوع «زندگینامه و وصیتنامه» با تعداد 130 عنوان کتاب در رتبه دوم قرار دارد و بعد از کتابهای «شعر» با 93 عنوان اثر رتبه سوم را از آن خود کرده است. کتابهای رسیده به گروه «پژوهش نظامی» هم رتبه چهارم را با 91 عنوان اثر به خود اختصاص داده است.
رتبههای پنجم تا هشتم از نظر کمی به ترتیب به گروههای «ادبیات داستان»، «زندگینامه داستانی»، «داستان کودک و نوجوان» و «شعر کودک و نوجوان» اختصاص دارد. در هر یک از این گروهها به ترتیب 77 عنوان، 73 عنوان، 41 و 41 عنوان کتاب منتشر شده است.
«پژوهش فرهنگی»، «طراحی و گرافیک»، «پژوهش ادبی»، «نمایشنامه» و «نثر ادبی» در میان کتابهای منتشر شده با موضوع دفاع مقدس و از نظر کمی، رتبههای نهم تا یازدهم را به خود اختصاص دادهاند. در سالهای 1387 و 1388 تعداد 24 عنوان کتاب با موضوع «پژوهش فرهنگی» و 15 عنوان کتاب با موضوع «طراحی و گرافیک» به بازار نشر عرضه شده است. در هر یک از گروههای «پژوهش ادبی»، «نمایشنامه» و «نثر ادبی» نیز به طور مساوی 9 عنوان کتاب تولید شده است.
کمترین آثار منتشر شده نیز به گروههای «ترجمه» و «جُنگ» اختصاص دارد. در این گروهها و به ترتیب 8 عنوان و 6 عنوان کتاب تولید شده است.
خبرآنلاین در گزارشهای مفصلی رویکرد نویسندگان به خاطرهنویسی در حوزه دفاع مقدس را پیشبینی کرده بود.
نظر شما