این را محمد خوشچهره استاد اقتصاد دانشگاه تهران گفت که روزگاری در کسوت نمایندگی تهران، قانون مالیات بر ارزش افزوده را تصویب کرده بود. البته او هنوز هم میگوید که از منتقدین قانون مالیات بر ارزش افزوده است و سرنوشتی که گریبانگیر آن شد، ناشی از آماده نکردن فضای عمومی جامعه برای پذیرش ان است.
سرنوشتی که به گفته وی میرود تا گریبانگیر قانون هدفمند کردن یارانهها نیز بشود. مگر آنکه با مدیریتی کارامد مانع از آن شویم.
وی با بیان اینکه وضع موجود و ادامه روند کنونی مصرف انرژی قطعا مورد تایید هیچکس نیست و همه در لزوم اصلاح این روند متحدالقول هستند، از ایرادهای محتوایی، شکلی و فرایندی جدی این قانون یاد کرد و افزود: از اظهار نظرهای رسمی دولت چنین به نظر میآید که آنها به دنبال اجرای ضربتی این طرح و یا به اصطلاح نوعی «شوک درمانی» هستند. این در حالی است که به سادگی نمیتوان ارزیابی دقیقی از ابعاد و پیامدهای این «شوک درمانی» در حوزه اجرا داشت. مضاف بر اینکه ممکن است شاهد واکنشهای فعالان اقتصادی و آحاد مردم به دلیل تاثیر پذیری مستقیم و یا غیر مستقیم از اجرای این قانون باشیم. کما اینکه با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز شاهد چنین واکنشهایی تا مرز تعطیلی بازار بودیم.
نماینده سابق تهران ادامه داد: برخی معتقد بودند که بخشی این واکنشها در نتیجه شیوه اجرای قانون مذکور بوده است که با همراهی، توجیه، آگاه سازی و جلب همکاری مردم از قبل از اجرا همراه نبوده و به شکل یک طرفه و دستوری اعمال شده است که واکنشهایی را به حق یا ناحق ایجاد کرد. به این ترتیب برای اولین بار در تاریخ انقلاب، شاهد اعتراض صنوفی بودیم که تا پیش از آن سابقه نداشت و حتی به تدریج به دامنه آن نیز افزوده شد. تا جایی که شنیدهام صنف آهن نیز به این جریان اعتراضی ملحق شده است.
متن کامل مصاحبه با وی را در اینجا بخوانید.
نظر شما