۰ نفر
۱۰ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۶:۱۸

رخی درحالی از فتح پلی​تکنیک به دست دانشجویان حامی کروبی خبر دادند که منتقدان شیخ اصلاحات حضور وی را غیرقانونی دانستند.

مهم‌ترین اخبار روزنامه‌های اصلاح‌طلب در حالی روز گذشته به دو حضور پرحاشیه اختصاص یافته بود که روزنامه‌های اصولگرا به گونه‌‌ای دیگر به اخبار انتخاباتی پرداختند. تیتر نخست اکثر روزنامه‌های منتقد دولت به سخنرانی سیدمحمد خاتمی در خوزستان و حضور مهدی کروبی در دانشگاه امیرکبیر مربوط بود. روزنامه اعتماد ملی باتصاویر متعددی کشمکش ایجاد شده در دانشگاه امیرکبیر را پوشش داد و با اشاره به مخالفت رئیس دانشگاه امیرکبیر با حضور کروبی تیتر  فتح پلی‌تکنیک به‌دست دانشجویان حامی کروبی » را برگزید و نوشت: میله‌های دانشگاه شکست تا تمامی دانشجویان فارغ از ستاره‌های‌شان دوباره قدم به دانشگاه بگذارند. دیگر درهای دانشگاه بر روی دانشجویان بسته نبود و دانشجویان ممنوع‌الورود تنها 13 روز مانده به پایان کار دولتی که اذعان می‌کردند از مهرورزی‌اش در این چهار سال بی‌نصیب نبوده‌اند وارد دانشگاه شدند.

این روزنامه درادامه به آزادی یکی از دانشجویان زندانی اشاره کرد و افزود: وعده دیدار با کروبی ساعت 11 صبح و مقابل دانشگاه امیرکبیر بود ولی بسیاری از دو ساعت قبل زیر پل حافظ تجمع کرده بودند و در انتظار آن بودند تا کروبی به جمعشان بپیوندد.

آنها در حالی در انتظار مردی که او را حامی دانشجویان می‌نامیدند، بودند که حراست دانشگاه اعلام می‌کرد این مراسم لغو شده و خواستار ترک محل از سوی دانشجویان بود، چرا که شب گذشته‌اش رئیس دانشگاه امیرکبیر پس از چندین روز ممانعت از برگزاری مراسم پرسش و پاسخ دانشجویان با کروبی، پیکی را به ستاد انتخابات کروبی فرستاد تا نامه موافقتش برای برگزاری این مراسم در روز 13 خرداد را اعلام کند، ولی دانشجویان این تأخیر و عقب‌نشینی ریاست دانشگاه را برنتافتند و برگزاری مراسم در دانشگاه را حق قانونی خود دانسته و بدین‌تریب در همان تاریخ مقرر مقابل دانشگاه حاضر شدند و البته این مهدی کروبی بود که از این به تعویق افتادن مراسم گله‌مند بود.

غیرقانونی بود
اما روزنامه کیهان نگاهی دیگر به این حضور داشت و نوشت: در یک اقدام غیر قانونی، هواداران کروبى با شکستن در وارد دانشگاه امیرکبیر شدند. این روزنامه افزود: مهدی کروبی در حالی در دانشگاه امیرکبیر حاضر شد، که این دانشگاه طی اطلاعیه‌ای از صدور مجوز سخنرانی کروبی برای روز چهارشنبه خبر داده بود. با وجود اعلام رسمی دانشگاه امیرکبیر مبنی بر غیرقانونی بودن حضور کروبی در این دانشگاه و هشدار نسبت به ایجاد ناآرامی در آستانه امتحانات دانشجویان، شیخ اصلاحات به همراه مشاوران ارشد خود به خیابان حافظ رفت تا جو آرام دانشگاه امیرکبیر بار دیگر ناآرام شود.

پس از این حضور بود که سازمان یافته بودن استقبال کنندگان و برخوردهای خشن آنان با انتظامات دانشگاه تردیدی در برنامه‌ریزی آشوب‌طلبانه از سوی ستاد این کاندیدا را باقی نگذاشت. طیف متنوع و معدود استقبال کنندگان که از اعضای شاخه منحله دفتر تحکیم تا دانشجویان سبزپوش ستاد میرحسین موسوی را در خود جای می‌داد مسیر ورود کروبی و کرباسچی را با شکستن درب آهنی دانشگاه هموار کردند و کروبی نیز پیروزمندانه و بی‌اعتنا به دانشجویانی که در اثر شکستن درب مصدوم شده بودند به صحن دانشگاه وارد شد. این حضور پرابهام که با بی‌اعتنایی عمومی دانشجویان همراه بود به شعارهای تند و ساختارشکنانه دانشجویان افراطی عضو طیف غیرقانونی تحکیم نیز آراسته شد.

نماینده ولی فقیه اصرار داشت
روزنامه آفتاب یزد نیز تیتر « فرزند شهید را زندانی می‌کنیم و جشن سوم خرداد می‌گیریم » را در انعکاس سخنرانی کروبی در دانشگاه امیرکبیر برگزید و نوشت: ایـــن کــانــدیــدای انــتـخــابـات ریـاسـت جمهـوری درباره بـــرنــامــه سـخنـرانـی خود در دانشگاه امـیـرکبیـر گفت: نماینده‌ولی فقیه در دانشگاه اصرار داشت که این برنامه انجام شود. من هم فردا، پس‌فردا و روز بعد از آن بــــه سـفــرهــای مـخـتلـفــی مــی‌روم و برنامه‌های فشرده‌ای دارم. ضمن ابراز گلــه‌مـنـدی از مـسئولان، از اسـاتـید و دانشجویان این دانشگاه تشکر می‌کنم. بـسیـار خوب و مبارک است که ما در مسجد و خانه‌خدا حضور یافتیم و این توفیقی است که مـن در مـسجد با شما دانـشـجــویان سخن می‌گویم.

حاشیه‌های یک فیلم
از سوی دیگر ارزیابی رسانه‌ها از فیلم انتخاباتی محمود احمدی‌نژاد همچنان ادامه دارد. در همین راستا روزنامه سرمایه نقدی بر اطلاع‌رسانی در فیلم تبلیغاتی رئیس‌جمهوری داشت و در آن گفت که پروژه دولت خاتمی در کارنامه دولت نهم ثبت شد. این روزنامه با اشاره به سخنان رئیس دولت نهم مبنی براینکه «دولت نهم در دوره فعالیت خود 100 هزار پروژه را آغاز کرد و 70 هزار پروژه را به اتمام رساند.» افزود: این در حالی است که اگر چهار سال فعالیت دولت نهم را برای این پروژه‌ها در نظر بگیریم 1460 روز یا 35 هزار ساعت برای فعالیت در اختیار دولت بوده و اگر رقم 70 هزار پروژه پایان یافته را بر این تعداد ساعت تقسیم کنیم به معنای آن است که اگر دولت حتی روزهای تعطیل کار کرده باشد و 24 ساعت فعال باشد به طور متوسط هر دو ساعت یک بار یک پروژه را به اتمام رسانده است. سرمایه که آمار ارائه شده در این فیلم را شبهه دار خواند؛ همچنین به نقل از دبیر انجمن صنایع دریایی نوشت: برخلاف آنچه آقای احمدی‌نژاد در فیلم تبلیغاتی خود عنوان کردند یک فروند کشتی هم طی چهار سال گذشته توسط تولید کنندگان داخلی ساخته و تحویل کشتیرانی نشده است.

روزنامه اعتماد ملی نیز واکنش اعضای فراکسیون اقلیت در ارزیابی فیلم تبلیغاتی محمود احمدی‌نژاد را منعکس کرد و نوشت: آنان اعلام کردند به‌رغم انتظار مردم به عنوان مخاطبان این فیلم وی هیچ برنامه جدیدی برای دور بعدی ریاست جمهوری‌اش ارائه نکرد.

سمبل خودباوری
اما رسانه‌های اصولگرا نیز در حمایت از احمدی‌نژاد تیتر نخست خود را به اظهارات رئیس‌جمهوری در جمع روحانیون اختصاص دادند. رسالت در این خصوص با بیان اینکه اتهامات و دروغ پراکنی‌هایی علیه عملکرد دولت صورت می‌گیرد به نقل از رئیس دولت نوشت: امروز یک جنگ روانی با حجم سنگین تهمت و دروغ در جریان است تا حافظه تاریخی مردم را به حاشیه ببرند که این حجم سنگین از تهمت و هتاکی در تاریخ کشورمان بی‌سابقه است و از سوی دیگر نیز دشمنان به خاطر اینکه در موضوع هسته‌ای و دیگر عرصه‌های بین‌المللی از ملت ایران سیلی خورده‌اند به دنبال انتقام‌گیری هستند.

این روزنامه در یادداشتی دیگر احمدی‌نژاد را سمبل خودباوری و تواضع عنوان کرد و تأکید کرد: محمود احمدی‌نژاد یکی از پراقبال‌ترین نامزدهای دهمین دور انتخابات ریاست جمهوری طی 4 سال گذشته نشان داده است که می‌تواند تناسب معناداری بین خودباوری و فروتنی برقرار نماید.

برآیند تواضع و اعتماد به نفس محمود احمدی‌نژاد یک کارنامه موفق به همراه پایگاه اجتماعی وسیع بوده است. در مقابل فروتنی صرف بدون خودباوری که موجد نوعی تذبذب در تصمیم‌گیری‌ها می‌شود و می‌تواند عزت و اقتدار یک ملت را در معادلات داخلی و خارجی خدشه دار کند نیز رهاورد مثبتی برای مردم جز شعار و کلی گویی نخواهد داشت. پس از انقلاب اسلامی در دولت آقایان هاشمی و خاتمی مردم این دو الگوی مدیریتی متقابل را با کمی فراز و نشیب مشاهده کردند.

رسالت در ادامه افزود: دولت هاشمی علی رغم کارنامه قابل دفاع اما در طول دوره ریاست جمهوری همواره از بحران عدم مقبولیت رنج می‌برد به طوری که در دومین دور انتخاب هاشمی میزان حضور مردم پای صندوقهای رأی و آرای رئیس‌جمهور منتخب، حکایت از عمق و دامنه این آسیب داشت. ‌در دوره خاتمی نیز علی رغم رویه مردم‌سالار و تواضع وی در مقابل مردم اما عدم خودباوری و فقدان اعتماد به نفس رئیس‌جمهور در مقاطع مختلف چه در عرصه داخلی و چه در معادلات خارجی برای کشور و مردم مشکل آفرین می‌شد.

کد خبر 9680

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین