پس از کش و قوس‌های فراوان بالاخره آیین‌نامه نقل و انتقال دانشجویان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی تصویب و اعلام شد.

هرچند چندسالی‌ می‌شود که دانشگاههای ایران از تب و تاب انتقال دانشجویان افتاه است و دیگر دانشجویان مجبور نیستند که برای گرفتن انتقالی از دانشگاههای محل تحصیلشان برای رفتن به دانشگاههای محل سکونتشان مدت زیادی منتظر بمانند، اما به هرحال با توجه به تعدد بخش نامه های وزارت علوم در این مورد، همچنان برخی از این دانشجویان برای گرفتن انتقالی چندان مسیر راحتی را طی نمی‌کنند.

اما پس از کش و قوس‌های فراوان بالاخره آیین‌نامه نقل و انتقال دانشجویان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی تصویب و اعلام شده است.

نکته ای که دراین آیین نامه جدید به چشم می‌خورد، توجه مسئولان وزارت علوم به دانشجویان دختر است. هرچند مسئولان وزارت علوم در چند سال اخیر با قائل شدن سهمیه ویژه برای پسران در ورود به دانشگاه، تفکیک جنسیتی، تنظیم کردن آیین نامه‌های سخت گیرانه در مورد حجاب و ... چندان روی خوشی به دانشجویان دختر نشان ندادند اما اینطور که معلوم است در آیین نامه نقل و انتقال دانشجویان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، توجه ویژه‌ای به دانشجویان دختر شده است.

معاون دانشجویی وزارت علوم در نشست خبری خود که صبح روز گذشته برگزار شد، با تشریح جزئیات شرایط و نقل و انتقالات دانشجویان در سال تحصیلی جدید گفت: «در تمامی موارد مهمانی و انتقال اولویت با دانشجویان دختر است و طبق عرف باید معلوم شود که فرد، متقاضی انتقال مدت‌هاست که در شهر محل سکونت و تقاضا ساکن بوده است. »
به گزارش ایلنا، محمود ملاباشی با تاکید بر اینکه آئین‌نامه جدید نقل و انتقال دانشجویان تدوین شده است، گفت: « این آئین‌نامه از ترم جدید اجرایی می‌شود و حتی افرادی که در ترم دوم و سوم دانشجویی خود هستند، می‌توانند از این مسئله استفاده کند، به طوری که با درخواست‌های انتقال تنها برای انتقال به دانشگاه‌های محل سکونت فرد موافقت می‌شود.»

در مقدمه این آیین‌نامه آمده است که این آئین‌نامه به منظور تسهیل در انتقال و میهمانی دانشجویان به ویژه دانشجویان دختر متقاضی به نزدیک‌ترین دانشگاه محل زندگی خانواده، تدوین می‌شود.

شرایط نقل و انتقال این دانشجویان در این آیین نامه عبارتند از: 1- انتقال دانشجوی دختر، درصورتیکه بعد از قبولی در کنکور ازدواج کرده باشد حتی الا مکان ودر صورت صلاحدید دانشگاههای مبداء ومقصد به محل زندگی همسر انجام خواهد شد.

2- انتقال دانشجویان دختر، درصورتیکه قبل ازقبولی درکنکور ازدواج کرده باشد حتی الامکان  ومشروط به موافقت دانشگاههای مبداء ومقصد، به استان محل زندگی همسر ، انجام خواهد شد.

3- ازدواج رسمی دانشجوی دختر (در زمان دانشجویی) در صورتی که محل اشتغال دائم همسر دانشجو، قبل از ازدواج، در نزدیک‌ترین محل به دانشگاه مقصد باشد.

4- انتقال دانشجویان پسر متاهل ، به استان محل زندگی همسر پس از بررسی تعداد متقاضیان درصورت امکان انجام خواهد شد.

ملاباشی همچنین گفته است که « کسانی که برای سال 90 می‌خواهند از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر منتقل شوند باید در اردیبهشت ماه و افرادی که برای ترم دوم امسال می‌خواهند منتقل شوند باید در آبان ماه درخواست خود را ارائه دهند.»
او در ادامه با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها برای نقل و انتقالات دانشجویان به هشت گروه تقسیم شده‌اند که در گروه یک موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی به جز دانشگاه‌های شهر تهران قرار دارند، گفت:  «دانشگاه‌های اصفهان، تبریز، شیراز، صنعتی اصفهان، فردوسی مشهد و صنعت نفت جزء دانشگاه‌های گروه هفت هستند که در این میان دانشگاه‌های گروه هشت نیز شامل دانشگاه الزهرا، تربیت‌ معلم تهران، شهید بهشتی، تهران، شاهد، امیرکبیر، خواجه‌نصیر، شریف، علامه، علم و صنعت، هنر، تربیت دبیر شهید رجایی، صنعت آب و برق عباس‌پور، سوره، صدرا و علم و فرهنگ است. »
ملاباشی با بیان اینکه دانشجویان برای انتقال از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر باید در ابتدا مهمان شوند، گفت: «در انتقال از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر ابتدا دانشجو باید در دانشگاه مقصد مهمان شود و سن او برای مهمان شدن وجود دارد، در روش اول دانشجو به صورت موقت تعدادی از واحدها را در دانشگاه مقصد می‌گذراند و در روش دوم که مهمانی دائم است، دانشجو کلیه واحدها را در دانشگاه مقصد می‌گذراند اما دانشگاه مبداء مدرک را صادر می‌کند و در این روش دانشجو به مدت سه ترم باید در دانشگاه مقصد درس بخواند و در صورتی که سطح علمی لازم را داشت می‌تواند تا آخر تحصیل در این دانشگاه بماند.»

بر طبق این آیین نامه دانشگاه مبدأ موظف است بر اساس مفاد این آیین‌نامه، درخواست دانشجو را بررسی کرده و در صورت داشتن شرایط در نیمه اول خرداد ماه برای نیمسال اول و نیمه اول آذر ماه برای نیمسال دوم ریز نمرات دانشجو را به دانشگاه مقصد ارسال کند. دانشگاه مقصد مکلف است حداکثر تا 10 شهریور ماه برای نیمسال اول و تا 15 دی ماه برای نیمسال دوم نتیجه را به دانشگاه مبدا و دانشجو اعلام کند.

کد خبر 97082

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مارک IR ۱۷:۵۶ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۳
    4 1
    عالیه
  • ندا IR ۰۵:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۱
    4 1
    سلام من در کارشناسی ناپیوسته رشته کامپیوتر در شهر اردبیل قبول شدم متاهلم خواهان انتقالی هستم.