مشاور ارشد دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: بر اساس آخرین سنجش انجام شده در سال 88، سرانه مطالعه در کشور 76 دقیقه در روز گزارش شده است.
امین منصور روز شنبه در مراسم معرفی محمد قریب به عنوان مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی در بیرجند، سنجش سرانه مطالعه در کشور را نخستین پیمایش علمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی اعلام کرد و افزود: این سرانه مجموعه خواندن کتاب، نشریه و روزنامه است.
وی اظهار داشت: بر اساس این پیمایش سرانه خواندن کتاب 30 دقیقه، قرائت قرآن و ادعیه 12/12 دقیقه، مطالعه دیجیتالی و الکترونیکی 5/2 دقیقه و نیز در مجموع مطالعه درسی و الکترونیکی 18 دقیقه در روز گزارش شده است.
منصور با بیان اینکه براساس برنامه چشم انداز 20 ساله نظام باید رتبه اول در خواندن کسب شود، افزود: در این راستا باید مفید بودن مطالعه در دستور کار و مورد برنامه ریزی قرار گیرد.
او با اشاره به اینکه مطالعه باید بر پنج مولفه توان استراتژی کشور موثر باشد، گفت: تاثیرگذاری در فرهنگ کشور، کمک به اقتصاد ملی، تاثیر در فن آوری های نو، یادگیری استفاده از اطلاعات به جای حافظه محوری و آمایش سرزمین از مولفه مهم در این زمینه هستند.
وی همچنین جایگاه کتابخانه ها را در افزایش اعضای آن موثر دانست و تصریح کرد: توسعه شهری می طلبد که مکان یابی کتابخانه ها اصلاح شده و برای تمامی اعضا در دسترس باشد.
وی تعداد کتابخانه های نهاد کتابخانه های عمومی کشور را دو هزار باب کتابخانه وابسته، مشارکتی و مستقل اعلام کرد و افزود: این تعداد کتابخانه دارای بیش از دو هزار نفر عضو فعال است.
منصور، تعداد کتابداران کتابخانه های این نهاد را پنج هزار کتابدار ذکر کرد و گفت: در این زمینه نهاد کتابخانه های کشور امسال علاوه بر وظیفه کتابداری و اطلاع رسانی، مدیریت مطالعه مفید را نیز در دستور کار و شرح وظایف کتابداران قرار داده است.
وی ارتقای مطالعه مفید در سطح جامعه، غنی سازی اوقات فراغت، آموزش های ترافیکی و آموزش مهارت های تعالی بخش زندگی را از دیگر وظایف نهاد کتابخانه های عمومی کشور ذکر کرد.
وی افزود: بر اساس آخرین گزارش های نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مراجعین و اعضای کتابخانه های عمومی از لحاظ میزان سواد، سه هزارم درصد دارای مدرک دکترا، دو درصد کارشناسی ارشد، 18 درصد کارشناسی، هفت درصد کاردانی، 47 درصد مقطع متوسطه، 16 درصد راهنمایی و 10 درصد آنان مقطع دبستان هستند.
نظر شما