سه بیمار وبایی در سیستان و بلوچستان شناسایی شدند، بیماری که توسط سه مهمان ناخوانده پاکستانی به مردم استان هدیه شد.
وقوع سیل در کشور پاکستان و تحت شعاع قرار دادن 20 میلیون نفر که هر کدام میتواند زنگ خطری برای جامعه بینالملل به ویژه سیستان و بلوچستان باشد.
سیستان و بلوچستان به سبب دارا بودن یکهزار و 300 کیلومتر مرز زمینی مشترک با دو کشور پاکستان و افغانستان و ترددهای غیرمجاز مرزی همواره آماده پذیرش بسیاری از بیماریهای فرامرزی است که باید چارهای اساسی برای آن اندیشیده شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این زمینه گفته است «سه بیمار مبتلا به وبا از طریق مرزهای جنوب شرقی کشور وارد منطقه سرباز سیستان و بلوچستان شدند».
منصور شکیبا بیان کرده بود: با ورود این سه بیمار که تبعه غیرمجاز پاکستانی بودند، تمام تمهیدات ویژه برای جلوگیری از شیوع این بیماری اندیشیده شده است.
وی افزوده بود: اکنون این بیماری به طور کامل مهار شده است اما نباید شرایط را تمام شده تصور کرد بلکه باید راههای پیشگیری را به تمام سطح جامعه تعمیم داد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطرنشان کرده بود: تیمهای سیار در نقاط مرزی سیستان و بلوچستان مستقر شدهاند که در صورت مشاهده با هر نوع بیماری آن را قبل از ورود به نقاط مرکزی کشور مهار کنند.
سیستان و بلوچستان همواره به سبب داشتن یکهزار و 300 کیلومتر مرز مشترک و کامل نبودن انسداد آن، آسیبهای بسیاری را از آن سوی مرز تجربه میکند که بیماریهای مشترک دام و انسان از تب کنگو گرفته تا تب برفکی، وبا و التور نمونه بارز آن است.
با وقوع سیل همگان در زمینه ورود بیماری به خاک کشور اظهار نگرانی کردند، این نگرانیها به حدی رسید که یکی از نمایندگان سیستان در مجلس شورای اسلامی در اظهار نظری عجولانه مدعی شده بود که تعداد بسیاری از اتباع غیرمجاز در پشت مرزهای شرقی جمهوری اسلامی ایران برای ورود به خاک کشورمان صف کشیدهاند.
به گزارش فارس:
کد خبر 97370
نظر شما