محمدرضا اسدزاده - نشریات و روزنامه های کانادا از افزایش چشمگیر و کم نظیر مسلمانان و مساجد در این کشور خبر دادند.

به گزارش سایت"نسیج"، روزنامه کانادایی"اتاوا سیترن" در شماره اخیر خود با اشاره به افزایش رو به رشد مسلمانان در "اتاوا"، پایتخت کانادا نوشت: افزایش مسلمانان در پایتخت کانادا ساخت مساجد اسلامی را با رونق کم‌نظیری مواجه ساخته است.این روزنامه با اظهار نگرانی نسبت به تغییر چهره شهر اتاوا، خاطرنشان کرد: در سال جاری عملیات ساخت 8 مسجد و بیش از 20 نمازخانه در شهر به پایان می‌رسد و این روند باعث تغییر چهره اصلی شهر در ده سال آینده خواهد شد.

این در حالی است که در حال حاضر 4 مسجد در پایتخت کانادا مراحل پایانی ساخت خود را می‌گذرانند و ظرف ماههای آینده افتتاح خواهد شد.نشریه اتاوا سیترن در ادامه با توصیف این امر به "پیشرفت اعجاب آور"، نوشت: تاسیس این حجم مساجد که توسط نسل جدید مسلمان کانادا به وقوع خواهد انجامید در تاریخ این کشور بی‌سابقه است.گفتنی است جمعیت مسلمانان کانادا در حالی که در سال 1965 تنها هزار نفر بوده است در آخرین آمار سال گذشته به 50 هزار نفر رسیده است.

تحلیل وضعیت :
چهارده قرن قبل با ظهور اسلام، تحولی عظیم در تاریخ بشریت اتفاق افتاد و در اندک زمانی مرزهای نژادی، جغرافیایی و قومی را درنوردید و برپایه کلمه توحید، جوامع مختلف به یکدیگر نزدیک شدند. اسلام در شرایطی ظهور کرد که قدرت‌هایی نظیر امپراتوریهای روم و ایران، ابرقدرت‌های زمان بودند، طولی نکشید که این دو ابرقدرت دربرابر نیروهای مسلمان تاب نیاوردند و فروریختند. اسلام با پیام‌های تازه و حیات‌بخش خود، به سرعت در جغرافیای زمان گسترش پیدا کرد و بخش عظیمی از عالم را در اختیار گرفت.این گسترش اکنون در اقصی نقاط جهان و این بار در کانادا ظهور و نمود پیدا کرده است و ساخت مساجد متعدد در این کشور شاهدی گویا بر این مدعاست.

این در حالی بوده که دشمنان اسلام و مسلمانان دائما سعی داشتند تا جلوی این پیشرفت رو به رشد را با اعمال خصمانه پاسخ گویند به عنوان مثال تعدادى از مساجد در فوریه و مارس 2006در کانادا ویران شدند. در آوریل همین سال در یک مسجد در شهر "ترویس ریورز" ایالت "کبک" کانادا که 300 مسلمان در آنجا زندگى مى‌کنند تابلوهاى نژادپرستانه نصب شد.اما علی رغم این تلاشهای مذبوحانه روند گسترش اسلام و مساجد در این کشور متوقف نشد.

این امر تنها به کشور کانادا ختم نمی‌شود بلکه در دیگر کشورهای غربی نیز این روند وجود دارد مثلا کشور آلمان شاهد رشد روزافزون مساجد و کاهش کلیساهاست. تعداد مساجدی که در این کشور دارای مناره و گنبد هستند از 141 مسجد در سال 2004 میلادی به 159 عدد رسیده و این در حالی است که 128 مسجد دیگر نیز در دست احداث است.از سوی دیگر بانکی در "درسدن" آلمان با ارائه آماری اعلام نمود که تعداد کلیساهای آلمان درچند سال اخیر رو به کاهش بوده است. تعداد آلمانی‌هایی که به اسلام روی می‌آورند در سال گذشته بیش از یک هزار نفر بوده است. اکثر کسانی که به اسلام روی می‌آورند، از زنان تحصیل‌کرده ، افراد محققی که مطالعات علمی انجام می‌دهند یا مردان نخبه در مراکز علمی و فرهنگی هستند.

امروز یک و نیم میلیون مسلمان در در ایتالیا زندگی می‌کنند که 5/2 درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند. در ایتالیا پس از نگرانی‌هایی که در خصوص افزایش تعداد مساجد در این کشور مسیحی رخ داده، دولت نسبت به کنترل مبالغی که از خارج برای کمک به ساخت این مساجد صورت می‌گیرد اقدامات نظارتی بیشتری اعمال می‌کند و این دقیقا مشابه سیاستی است که توسط دولت فرانسه اتخاذ شده است.در فرانسه سرانجام پس از 15 سال مذاکره با شهرداری استراسبورگ مجوز ساخت بزرگترین مسجد این کشور که ظرفیت 40 هزار نمازگزار را دارد صادر شد.

تعداد مساجد کنونی فرانسه که 1500 مسجد تخمین زده شده تقریبا با تعداد مساجد استانبول ترکیه ـ شهر هزار مسجد ـ برابری می‌کند. در روسیه حدود بیست و پنج میلیون مسلمان زندگی می‌کنند. به زودی اولین مرکز اسلامی در شهر نیژنی نوگورود ـ چهارمین شهر روسیه ـ احداث می‌شود. وزارت کشور روسیه برای جلوگیری از راهی شدن جوانان مسلمان روسیه برای تحصیل به کشورهای اسلامی طرح تشکیل مراکز آموزش اسلامی را بررسی می‌کند.

به تازگی در این کشور مخالفت‌هایی با اجباری بودن تدریس اصول مسیحیت در مدارس صورت گرفته است و "آندری فورسنکو" وزیر آموزش و پرورش روسیه نسبت به تدریس صرف اصول مسیحیت هشدار داده است. شورای مفتی‌های روسیه هم از مقامت این کشور خواسته تا مبانی فرهنگ اسلامی در مدارس روسیه تدریس شود

کد خبر 98413

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =